|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Monitoring na bini je uvek problem(sa vecinom muzicara i pevaca sa kojima sam radio).I kad je sve savrseno uvek ce nesto nekome smetati, ne moze se objasniti ljudima da je teoretski nemoguce da se svi u svakom momentu cuju najjace, i svi se za sve okrecu prema onom ko je za mixerom.Moj je savet da uzmes bilo kakav snimac i da snimas svaku svirku.Namestis ton na pocetku i vise ne cackas mixer.Ako pevacima nesto smeta to onda samo znaci da neko svira"preko" njih.Tako se najbolje vezba kultura sviranja i samokontrola, beskarjnim pojacavanjem se samo dobija buka(i mikrofonija, naravno).Ako je nekome i dalje tesko pustis im lepo snimak...Ako je i dalje ne moze da se pomiri da nije najglasniji(a) onda nek uzme ear monitoring pa na aux-u namestis submix za pevace.Jbg stara boljka svih tezgarosa, ja sam za 12 god samo 4-5 puta radio sa ljudima koji nisu imali taj problem.Ja sam svoj resio ohtopax antifonima, lepo krknem ono u usi i sve se cuje savrseno, 30-ak db tise sa vrlo malim izmenama u zvucnoj slici.I stedim usi sto je najbitnije.Ali je nemoguce pevati sa tim.I odoh sad na pivo
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Vecito, isti problemi sa pevacima. "Tup sam...Suv sam...dodaj mi efekta...Nesto mi fali...Tesko mi je da pevam...Dodaj mi srednjih (ja-kojih?, on/ona-
![]() Tesko je, da neko ko peva, a ne svira ni jedan instrument, moze pravilno da oseti svoj udeo u stvaranju zvucne slike. Obicno, ne znaju da slusaju ostale clanove benda, vec cuju samo sebe. Sve u svemu, nema tu nekog dobrog resenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
predlog: promeni pevachicu, bar na neko vreme.
videcesh kako ce posle da se vrati i da bude dobra. jednostavno joj reci, nije do mene nego je do tebe. pravish sranja i kvarish bend. ili ce se odmah promeniti, ili posle par proba bez nje, ili nece uopshte. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Hahaha
Hvala svima na savetima, odgovorima, ponudama... @alfom Nisam na pocetku tezgaroske karijere, niti prvi put radim sa pevaljkom, jednostavno je ovo nesto neverovatno, ljudi mi neveruju, od svih teskih ljudi sa kojima sam imao nesrecu da saradjujem ova je za jedno 6 ziliona klasa zajebanija, ludja, i teza... ![]() Ja navijam za to da se ona izbaci iz benda od prvog dana, al se drugi ne slazu... Elem, ima u sky-u neki shure, pa nek vidi, ja ovih dana idem po omnitronic onaj od 170e, pa cu da pustim sebi sta hocu u monitor, a ona neka urla tamo koliko oce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam svoj resio ohtopax antifonima, lepo krknem ono u usi i sve se cuje savrseno, 30-ak db tise sa vrlo malim izmenama u zvucnoj slici.I stedim usi sto je najbitnije.Ali je nemoguce pevati sa tim.I odoh sad na pivo
Jel si mislio na ovo, kad kazes "krknem u uvo", http://www.alpine.nl/EN/consumer_musicsafe_pro.htm to pitam zato sto neznam sta je ohtopax, da li su slusalice ili ovi dempferi za uvo ? Ajd' ziveli za pivo !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Jedan drugar je imao katastrofa problem sa pevacicom i njenim mikrofonom i lik je ubo jadan mikrofonski kabal u njen kanal(da se vidi da je nesto ukljuceno), a njen mic prebacio u 10-ti kanal, rekao joj da je njen prvi kanal i da slobodno namesta kako joj odgovara.Cackala ona, namestala i bila srecna end dej livd hepili evraftr
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
uuuu, iskusno, ISKUSNO.... bravo!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|