|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pa ja se obratih milanCHE-tu i alfomu. A oni nisu eeva.
Na Mac netreba da prelazim, na njemu sam godinama. A sto se tice Slobe to je posebno poglavlje(!!!)... A rec neistina u nasem jeziku ima lepsi izraz, laz. E sad posto sam ja (po tvome) izrekao laz, daj ti rasvetli stvari. Ako nista ono zarad mladosti, sumnji i smernica. A i ti da zastitis eevu (koja uzgred receno nije autor ovoga teksta) i koju niko(to jeste ja) nije napao. Ali ako to tebi tako izgleda. I ako je zbog tvog dusevnog mira, toliko mogu da ti ucinim, da na njenim tread-ovim vise nepostujem. Vidis kako umem da budem fin! Last edited by LACKY; 18-11-2008 at 05:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
joj ne budi tezak laki.. nemoramo svi da budemo teshki..
![]() ja ti kazem samo, ispalo je kao da napadash ivu svo vreme.. mene boli uvo, ona moze sama da se brani.. nego ti ja kazem, kao neko ko te malo bolje poznaje preko foruma, i kao neko ko objektivno moze da sagleda svaku rasprau (u kojoj nije uchesnik), da razmislish dvaput.. tekst je ochigledno pisan za nesigurne ljude (da ne kazem decu).. nigde se ne spominje teorija, a kamoli kako doci do remek dela koje ce imati, naposletku, i neku istorijsku vrednost.. tu si skroz upravu.. ali sa ">>>Ovo je pokusaj omalovazavanja bilo kakve vrste talenta! "Procitaj ovo uputstvo i ti ces postati umetnik!" To je ono sto ovaj tekst porucuje.<<<" izgledash kao obichan "prozivach" (da ne kazem hejter) ![]() ti jesi upravu kada kazesh da talenat mora da postoji i da ce retko ko moci da uradi ono shto su uradili pikaso/dali/amy. thats a known fact, tako da ne znam koja je poenta da to kazesh.. pogotovo na nachin koji si rekao.. znachi, nemoj se uvrediti, nemam nameru da te povredim niti da ti popujem.. (niti mogu, mladji sam podosta) ali samo ti kazem iskreno, kao shto bih drugu rekao.. biraj samo nachin na koji prichash neke stvari.. u poslednje vreme iz nekih tvojih postova (potpuno nevezanih za ivu) vidim samo pokushaje spushtanja. i ovde mi izgleda kao "ne lozite se klinci, nikada necete biti kao taj i taj". poshto si direktno post uputio ljudima na temi a ne samom tekstu. koji nije savrshen, ali nije ni toliko losh.. medjutim, promashio si poentu teksta. nije poenta kako napraviti hit i kako postati poznat ko madona. vec kako biti opushten i raditi bez pritiska. kako dati sve od sebe. to su stvari koje ljudi sa iskustvom znaju i imaju u sebi, a dosta njih nije sigurno u svoje sposobnosti. u sv sl, svaka muzika nadje sebi auditorijum, makar to bio isti lik koji je i pravio. poz, i josh jednom ne kazem ti da bismo se posvadjali ili da bih te povredio.. kazem ti, jer mi ovo ne lichi na tebe.. u poslednje vreme si nekako drugchiji. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Da upravu si!
Evo izvinjavam Het Manu sto sam uvredio eevu(deza vu). Alfomu necu, on se nije naljutio(nadam se da nece ni milanCHE). Last edited by LACKY; 18-11-2008 at 07:03 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ih Lacky! Cemu ljutnja. Ovo je skola u kojoj ni ucitelji, u ovako rovitom i cesto tajanstvenom predmetu, zaglave u neznanju.
Svi smo i ucitelji i ucenici. Evo da malo razbijemo monotoniju. Istakao bih jednu (naoko) jednostavnu pjesmu u kojo jedan nas forumas sigurno ima umijesane prste. Toliko jednostavnosti! Ali, kada se poslusa kompletan autorski rad na njoj kao zvucnom zapisu, onda do izrazaja dolazi sva ostroumnost osobe ili ekipe koja ju je napisala i skladala : Daleka obala Postoji obala gdje more je cisto (daleka obala) Stijene su gole a djevojke isto (daleka obala), pjevaju Dale-kao daleka obala nas mami dale-kao, (daleka obala) Oborita riba iz mora me gleda (daleka obala) Ja bih je oborio a ona se ne da (daleka obala), i mislim Pred obalom igraju se cetiri morska pasa (daleka obala) Koga oni popapaju tome nema spasa (daleka obala) Sunce na zalazu obalu zlati (daleka obala) Pijani mornar se obalom klati (daleka obala), i urla Valovi sume a brnistra cvate (daleka obala) Ruski spijuni me obalom prate (daleka obala), sapucu I tekst i muzika i kompletan ugodjaj ove pjesme su ispunili cilj : dali su slusaocu par lijepih slika i minuta u mozda tmurnom, 'na lijevu nogu' zapocetom danu. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XBVFr...eature=related Last edited by alfom; 18-11-2008 at 07:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja raspredam sa tobom o nekim stavovima. Onda me napade neko drugi jer vredjam nekoga treceg. A onda ti prvi u prici, mislis da sam ja ljut. A u stvari, po zdravoj logici, bi ti trebao da budes ljut, a nisi jer razumes pojam polemika. A ustvari je ljut neko drugi, jer misli da se ovo odnosi na nekog treceg, a po logici stvari ce da najebe neko cetvrti jer nije u toku. A peti ce da kaze: Jesam ti rekao! Last edited by LACKY; 18-11-2008 at 07:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() ![]() Ovo postade zabavno. Al, propade tema! Eeva - reakcija speedom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
moderator
|
![]()
Hehe,ja bih vise volela da neki mod reaguje na nepotrebno trovanje threada,od koga ja nit zaradjujem,niti sam ovo pisala za sebe...
Poz ![]()
![]() ![]() "There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards." Last edited by Eeva_r&b; 18-11-2008 at 08:33 AM. Reason: Nece se raspravlja,dosadilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ajmo se mi vratiti na temu.
UCINITE PORUKU JEDNOSTAVNOM Pisite reci koje dopiru do ljudi! Koja je poenta imati najslozeniji,najpromisljeniji,najdublji poetican tekst,ako se niko sa njim ne moze poistovetiti? Ako zelite da imate pesmu koja ce dopirati do ljudi,ucinite tekst jednostavnim.Cak i najiskusniji tekstopisci ce se vracati na ovo pravilo iznova i iznova - ODRZI TEKST JEDNOSTAVNIM. Pjesma "Daleka obala" je čisti primjer jednostavnosti i spontanosti.Imao sam čast upoznati i svirati sa Marijanom Banom koji je tu pjesmu napisao.Malo je pretjerao u piću i dimu ali to je druga strana medalje. Njegove pjesme su postigle ogromni uspijeh pogotovo kod nas u Dalmaciji.Svak koje znao tri akorda na gitari svirao ih je na plaži i tulumima. Band Daleka Obala je imao zvuk lošeg garažnog banda,Ban je to sve skupa "loše" otpjevao tj.čovjek nema glasa,svaki drugi ton mu je falš. Ali njegove pjesme su ipak prenjele poruku i napravile bum.Zašto? Zato što su bile spontane i jednostavne i samim tim bile su bliže ekipi tj.raji. Da li više volite kompliciranog ili jednostavnog čovjeka?Nekada i sami sebi toliko iskompliciramo život da se sami sebi gadimo.Najteže je biti jednostavan a kvalitetan.Tako je i sa pjesmama. Last edited by Tonko; 18-11-2008 at 11:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Obecavam, necu nikada vise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Melodija Menge? | koca | Gitarska Produkcija | 23 | 21-10-2013 02:02 PM |
Program za pisanje nota EDU | OFF | Audio Software | 4 | 20-10-2009 11:14 PM |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
"sugestivno sviranje" ili melodija koju ste vec negde culi | alavuk | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 17-11-2006 10:31 PM |