|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
izbor mikrofona i njihovo pozicioniranje utjecu jedno 10 puta vise na samu boju, nego izbor izmedju preampa (slicne cijene/kvalitete). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
jest, al i dalje mi ideja za 8ch prea do 1k? ne stoji.. mislim ono, ako je hitno..okej ali sta nije pametnije ici step by step, lagano upgrade opreme, kako dolaze prihodi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Pre, cini mi se, dve godine na ovom istom mestu vodila se slicana polemika. U igri su tada bili Mackie ONYX 800R i Audient ASP 008. Posle opsezne diskusije i savetovanja, ja sam se odlucio za Audient. Stoga, predlazem Arthuru da dodje i spravu proba, a ostale preampove moze probati kod forumasa (mislim na Octamic, Oktapre i slicne).
Eksperiment i slusni test ce mu mnogo olaksati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
hm, video sam taj audient, nervira me što sam se u međuvremenu zakačio za ideju onyx mixera kao dosta široko praktičnog rešenja. Audient košta negde oko 1.3k eura, ali dolazi sa konverzijom, što meni ne treba a diže cenu.
jbg, muke slatke |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti treba i mikser onda je to druga prica. Inace, Audient se prodaje u tri verzije, samo preamp (oko 900 eura), preamp + ADAT interface (oko 1300 - 1400 eura) i preamp + ADAT + AES/EBU interface (oko 1600 eura).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
mixer nije da mi treba nešto mega, ali sam siguran da ću mu naći primenu. Onyxi su dosta popularni u field recordingu u filmskoj industriji. e sad morao bi neko da me ubedi da je taj audient cela klasa gore u odnosu na mackie, pa da razmislim o tih extra par stotina eura. Btw, kako se sinkuje taj adat, ako nema adat input onda on mora biti master? I do kojeg samplerate-a on može da potera 8 ch?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Sync-uje se preko word clock-a i to radi dobro. Preko optike moze do 48 kHz,a preko AES/EBU do 96 kHz. Digitalija, koliko mi se cini za tebe nije bitna, jer ne zelis da koristis Audinet-ovu konverziju, vez samo njegove preamp-ove, ili se, mozda, varam?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |
mic + preamp | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:26 AM |