Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2008, 07:01 PM   #181
scope
Junior Member

scope's Avatar

Default Re: uad2 KONACNO

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Nemoj previse da se upustas u filozofiranje , jednostavno probaj ( u svoje ime ) pa zakljuci .... po meni UAD ovi pluggovi odlicno rade .... imam " pravi " 1176 i razlika je minorna ..... cak mogu reci da se sami hardware i toliko razlikuju izmedju sebe ( ako ne i vise ) , tako da .... mani misljenja na forumima , jer ne znas ko ih pise .....
Ma vi?e sam se i?ao orjentirati upravo svojim u?ima i poku?avao sam se fokusirati prvenstveno na 3d efekt. Tvrdi? da ne postoji? Mo?da ali ja ga na slijepom testu čujem... dok za cjenovnu razliku nije opravdano zamarati se takvim stvarima. Ta razlika je ono ?to me privuklo k Duendu...i hardwarima za koje trenutno nemam dovoljno novaca.

S druge strane dizati u zvijezde pojedine pluginove zbog njihove 'dobre' emulacije hardwara mi je osobno neurotično. Podosta magle se proda na plugin tr?i?tu prvenstveno jer ljudi očekuju čuda koja će im dati pluginovi nebili tako nadomjestili manjak talenta ili znanja, a ovo najbolje polazi za rukom ponudom plugin emulacija...jer bit' će ako plugin izgleda kao hardware mora da će mix zvučati fenomenalno, a istina je da ima i pravi hard kraj sebe ne bi znao ?ta s njim.

Svi smo mi u oređenoj mjeri podlo?ni ovakvim sugestijama...netko vi?e, a netko manje.

Sla?em se da je znanje najbitnije. Zato sam i naveo album koji je mixan i masteriran s UADom.

Skinuo sam s neta test UAD 1176 vs real 1176 i mogu reći da je UAD od svih emulacija ovu napravio najbolje ali da nema razlike...IMA. Zato, volio bih imati to ?to ti ima? od opreme ali nemam i zadovoljti ću se s onim ?to imam.
scope is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 12:33 PM   #182
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Hoces da kazes da nema razlike ITB/OTB - ili da je jako mala sto se tice utiska dubine, prostornosti?

Moje iskustvo je suprotno...
Onda nauci da radis ITB .... drugog resenja nema , a ni magije ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 12:37 PM   #183
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by scope View Post
Ma više sam se išao orjentirati upravo svojim ušima i pokušavao sam se fokusirati prvenstveno na 3d efekt. Tvrdiš da ne postoji? Možda ali ja ga na slijepom testu čujem...
Evo ja ti tvrdim da neces cuti na blind testu ..... nisu ni mnogi iskusniji culi .... zapravo , cuju razliku , ali ne znaju sta je od toga bolje ili losije .

A opet ti kazem , ako imas iskustva sa hardware om , onda ces znati kolika je razlika samo izmedju dva komada .... ili iz razlicitih serija .....

Quote:
Skinuo sam s neta test UAD 1176 vs real 1176 i mogu reći da je UAD od svih emulacija ovu napravio najbolje ali da nema razlike...IMA. Zato, volio bih imati to što ti imaš od opreme ali nemam i zadovoljti ću se s onim što imam.
Opet cu ti ponoviti .... imam i jedan i drugi ...... i cak UAD bolje podnosi " ducking " bar za moj ukus ..... razlike u karakteru su minorne .... tj nedovoljne da bih uneo pravu spravu u mix ......

Pozdrav

P.S. Evo ako mislis da SIGURNO mozes da razlikujes ITB OTB i hard soft .... ja cu da ti pustim deset svetskih hitova , a ti ces da mi kazes sta je radjeno na harware u a sta na softu ...... moze ???
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 02:33 PM   #184
scope
Junior Member

scope's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post

P.S. Evo ako mislis da SIGURNO mozes da razlikujes ITB OTB i hard soft .... ja cu da ti pustim deset svetskih hitova , a ti ces da mi kazes sta je radjeno na harware u a sta na softu ...... moze ???
To onda ne bi bilo mjerodavno... Trebao bih čuti mix rađen ITB i isti taj rađen OTB. Tada bih znao reći 95-100%, kao ?to sam pogodio na npr. ovim testovima:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...9&itemid=25711

Ka?e? da sigurno nisam mogao čuti razliku na ovom ili drugim testovima? Za?to si tako siguran u to kada ti ka?em da sam sam sa sobom NA SLIJEPOM testu UVIJEK (95-100%) čuo razliku. Za?to bih lagao?! Ako je sreća u pitanju i ako sam sretan kao ?to vjeruje? onda idem sutra ujutro u Loto ili kladionicu po svoje novce

Vidim da moram ići u detalje sa svojim obja?njavanjem...dakle-------------->
Kao ?to rekoh već ranije... Cjenovna razlika je veća od razlike između harda i plugina te je za moj bud?et neopravdano kupovati hard, a i mom načinu rada vi?e odgovaraju pluginovi i ITB, za sada... Mo?da jednog dana bude drugačije.
Ono na ?to sam se ja osvrnuo je Duende i njegova manja 2D karakteristika od ostalih pluginova, manji utjecaj na stereo sliku, imaging, prigu?ivanje signala...itd. Nemam neodređenih razloga da branim/napadam duende ili UAD jer nemam ni jednog ni drugog. Radi se o tome da ne padam na fore o 'dobrim' emulacijama jer to meni ni?ta ne znači, jer i da su dobre i dalje mi trebaju pluginovi koji su neutralni, koji su 'otvoreni', koji su fleksibilni...Puca mi kita hoće li mi bas zvučati kao u Steve Harrisa na X albumu ili hoće li mi snare imati boju kao u Purple Rain ili hoće li mi vokal zvučati kao u Diane Krallna Y albumu ili slične neurotičnosti... Da se bavim sličnom glazbom mo?da bi i ja bio neurotičan na takav način.
Razlog zbog kojeg mi se Duende sviđa je njegovo pozitivno isticanje u testovima koje sam čuo. Ti testovi mogu biti krivo napravljeni, mogu biti pristrani, mogao sam ja krivo čuti (svaki put kada slu?am?), mo?da sam ja podsvjsno pristran pa neznam, mo?da sada (ili uvijek) la?em, mo?da moji zvučnici vole signal procesuiran dueodeom...sve je moguće. Ja sam naveo svoje stajali?e, izvore mog stajali?ta i način razmi?ljanja na koji sam do?ao do tog stajali?ta i sve se navedeno mo?e kvalitativno i kvantitativno odrediti. I izvori, i test fajlovi i moji monitori i moje u?i i moj kredibilitet kao osobe...sve. U mom totalnom računu ni?ta nije 100%. Sve je moguće dovesti u pitanje. Pa postoji mogućnost da sam 99% u krivu...ali trenutno imam razloga misliti da nisam.
Radi se o tome da bih kupio duende ili UAD 2 pa jo? skupljam podatke prije odluke. Duende vodi ovu bitku, za sada...

Vezano za hitove koje spominje?....ITB vs OTB. Nabroji mi neke pa ću ih probati poslu?ati. THX!

Ja sam već naveo album Ochre - Death Of An Aura koji je mixan i masteriran sa UAD pluginovima i zvuči FENOMENALNO!
Old 09-11-2008, 02:52 PM   #185
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Uporedjujes neuporedivo i opet odlazimo u beskonacnu filozofiju.
Procitaj malo bolje forum, pa ces naci gomilu threadova sa opisima UAD-a i ako ne nadjes ono sto te zanima (a cisto sumnjam, jer je sve vec milion puta prezvakano) onda nastavi sa pitanjima.
Uad i Duende su dva sveta, dva alata. Za nesto korisni, za nesto ne. Jedno je sigurno, a to je da su obe sprave vrhunskog kvaliteta i da ti verovatno trebaju obe, a to koju ces prvo uzeti mozes znati samo kada licno probas jednu i drugu.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 02:59 PM   #186
scope
Junior Member

scope's Avatar

Ok... ja ću pročitati forum ali daj ti pročitaj malo bolje moje postove pa ćeš vidjeti šta ja u biti uspoređujem i šta ja u biti trebam.
Friend ima UAD i znam koliko su dobri pluginovi.

živio, rođo...
Old 09-11-2008, 03:04 PM   #187
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Opet ti iz najbolje namere kazem... Od price, nikakve koristi dok ne cujes. Ja cuo, probao oba. UAD imam. Duende nemam jer imam Waves SSL koji je vrlo slican po karakteru, pa cekam da jos malo padne cena, ali cu ga imati. Dok ne cujes, ne znas, kad cujes, neces morati nikoga nista da pitas jer ces znati da li te to zadovoljava ili ne.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 03:34 PM   #188
scope
Junior Member

scope's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Opet ti iz najbolje namere kazem... Od price, nikakve koristi dok ne cujes. Ja cuo, probao oba. UAD imam. Duende nemam jer imam Waves SSL koji je vrlo slican po karakteru, pa cekam da jos malo padne cena, ali cu ga imati. Dok ne cujes, ne znas, kad cujes, neces morati nikoga nista da pitas jer ces znati da li te to zadovoljava ili ne.

Znam da govoriš iz najbolje namjere...ali nemojmo u startu pretpostavljati da je IQ sugovornika 84 ili manje!
Ne oslanjam se samo na priče. Imam nekoliko downloadanih testova sa usporednim audio fajlovima, friend mi ima UAD tako da znam kako zvuči...ono što nemam je Duende i ne mogu skinuti s neta demo pa probati ali i dalje imam audio test fajlove Duende vs waves ssl, vs SSL XL G comp vs drugi hard kompresori vs URS vs drugi eq i compr. vs obodin frižider...itd. Nemam Duende vs UAD ali posredno preko drugih testova mogu usporediti neke parametre. I ponavljam da znam da to nisu isti proizvodi, nisam idiot, zato sam uspoređivao samo stvari koje su usporedive i meni bitne za moj rad.
Kužiš li moju bol? Zbog objektivnih prepreka moram posredno zaključiti da li da kupim Duende ili UAD 2. Oba sigurno neću!

Sve 5? ...sve 5!

Last edited by scope; 09-11-2008 at 03:42 PM.
Old 09-11-2008, 09:52 PM   #189
idekius
Mason

idekius's Avatar

Nije lo? taj UAD, mada sam ja lično radije za nabavku 10-ak 1176LN, 10-ak LA2A, nekoliko Fairchild 670, par EMT 140, 7-8 Neve 1073/1081, koji 33609, barem jedan Roland dimension D, 10-ak Pultec-a... i jo? po ne?to...

Naravno, za povezivanje toga obavezno AD/DA vrhunske klase i to sa barem 48 kanala!!!

?ta je 1.000.000 $ u ?ivotu? Pare su i onako prolazne...

Dosta BRE vi?e sa ovim 2D/3D temama
Na kraju ćemo stvarno da otkrijemo toplu vodu

?iveo hardware! Reče Srbin i uključi tri sklepane crkotine... EQ koji ko?ta 79eu na sni?enju, a radi isto kao onaj od 10.000, dva klona "identična originalu" i astal sa eBay koji je sam rekapirao delovima sa buvljaka i ima razlike u odnosu na original, ali razlika je na bolje

Koga briga da li 1176LN sa UAD-a radi identično hardware-u? Mo?e? li da kupi? 16 1176LN-a + 8 stereo link-a za njih + kvalitetan 16 kanalni AD/DA da bi pokrio samo 1176LN sa UAD-1 koji otvara 8 stereo 1176LN istovremeno???
Old 09-11-2008, 10:00 PM   #190
google
Banned

Quote:
Znam da govoriš iz najbolje namjere...ali nemojmo u startu pretpostavljati da je IQ sugovornika 84 ili manje!
Ne oslanjam se samo na priče. Imam nekoliko downloadanih testova sa usporednim audio fajlovima, friend mi ima UAD tako da znam kako zvuči...ono što nemam je Duende i ne mogu skinuti s neta demo pa probati ali i dalje imam audio test fajlove Duende vs waves ssl, vs SSL XL G comp vs drugi hard kompresori vs URS vs drugi eq i compr. vs obodin frižider...itd. Nemam Duende vs UAD ali posredno preko drugih testova mogu usporediti neke parametre. I ponavljam da znam da to nisu isti proizvodi, nisam idiot, zato sam uspoređivao samo stvari koje su usporedive i meni bitne za moj rad.
Kužiš li moju bol? Zbog objektivnih prepreka moram posredno zaključiti da li da kupim Duende ili UAD 2. Oba sigurno neću!

Sve 5? ...sve 5!
Lepo ti kazem, uzalud se lozis. Vrlo je lako dobiti "dubinu". Mozes imati i midi sa kartice, koji zvuci kao video igrica, a da se cuje "dubina", a da opet zvuci sugavo.

Nemoj se primati, radi sa tim sto imas. I ne filozofiraj.

Vreme utroseno na filozofiju, utrosi za miks.

Quote:
Ma više sam se išao orjentirati upravo svojim ušima i pokušavao sam se fokusirati prvenstveno na 3d efekt. Tvrdiš da ne postoji?
Naravno da postoji, ali ga ne pravi "analogija", vec producent. Dakle, nije do "sprave", vec do coveka koji radi sa "spravom".

Last edited by google; 09-11-2008 at 10:04 PM.
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules