|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() 7/8 je ritam koji se cesto koristi u makedonskoj izvornoj muzici, pored ostalih neparnih i iscasenih ritmova. Naravno nisu makedonci otkrili toplu vodu, nego jednostavno - to je karakteristicno za njih. A ako cemo cepidlaciti, taj ritam vuce korene iz turskih ritmova, jer oni su puni istih (9/8,7/8...) a i bili su ovde nekih 500 godina - pogotovo tamo dole, tako da su ostavili svoj pecat. Dakle nije pesma 'makedonija' ta koja je reper, Dado se samo posluzio cinjenicom da vecina makedonske muzike ima 7/8 i zato zvuci specificno u odnosu na srpsku ili neku drugu (...neko rekao 'dvojkace' ? ) i time svojoj pesmi pokusao da da 'makedonski miris'... a o jazzu ne vredi polemisati - za njega ni jedan ritam nije specifican... Samo je specificno to da je retko u pitanju parni ritam ![]() pozdrav... BTW, nemoj da mi neko dira makedonce, da ne bi bio prinudjen da banujem iz zivota ![]() ![]() ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 05-11-2008 at 08:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=hyUWMDy7FLg Na isti nacin sviraju i 7/8.Ajd naterao sam sebe da brojim kao 18/16 i kao 14/16 ali figure...Bolela ma glava danima.Tako da, Igorxp kod nas je to jos uvek1231212 ako hoces da cujes sta sve moze da se uradi sa neparnim ritmovima juri da cujes sta se tamo svira Neguju ljudi tradiciju, a ne ko mi... Ajd da ne pocinjem
Svirao bih za hranu Last edited by allegrosteva; 05-11-2008 at 02:43 PM. Reason: brzopletost |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Moj dojam je da se danas neparni ritmovi mnogo cesce sviraju half time, time se vise dira u aranzman nego u sam groove. Half time je pristupacniji publici a opet odskace od ispranih 4/4 ritmova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
@ Allegro .....
Imam dosta iskustva sa ovim ali kroz Jazz ..... ..... ako mogu da ti pomognem , nikad nemoj da brojis ..... samo zapamti figuru .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Ajd izbrojitesi ovot, brakjo Makedoncite
![]() http://www.youtube.com/watch?v=4nZKtnY28UU http://www.youtube.com/watch?v=uoh14b9sJk0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Prvi je 11 i to 2-2-3-2-2
![]() druga je zaj...na |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Prvi je 11/8 sad ce vidim drugi ..... ( mislim kad sviraju i pevaju )
Zapravo 4 pa sedam i onda malo stanu posle cetri ali ne da se broji 23/16 druga je isto 11/8 samo je podela drugacija ..... trece kad izadju zene je 7/8 onda ide kolo ( Bilja krstic obradjivala ![]() ide 11/8 ( 2- 2 - 3 - 2 - 2 ) pa onda opet ali ( 2 - 2 - 2 - 2 - 3 ) pa sve do kraja kola ..... ( nemojte da vas zbuni sto ponekad ne odsviraju prvu nego drugu .... najstarija fora ![]() posle ide ona spora 11/8 ....i na kraju je parnjak Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
respect za drugu
![]() mene valjda zbuni taj kik na drugu ili koju vec |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Druga je 7/8 ( malo shaflovano svirano ) na pocetku i na kraju ......
U sredini mislim da je free jazz ![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
treba mi pomoc za triton le(bubanj i ritmovi za sequencer) | medica | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 17-05-2005 04:08 AM |