Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2008, 10:31 PM   #31
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Default Re: Sviranje MIDI filova koristeći samplove - ISKUSTVA

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Vidis da nista ne pisem na tu temu,podrzavam midi files i sve sto je vezano za bez ruke svirace....ziveli sms-pivo umetnici
Ziveli.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 02:45 PM   #32
sinisaBL
Junior Member

e citam i nesto mislim ja mislim da ti play stop retardi (mislim u globalu ne konkretno na covjeka koji je poco post jer nije ni rekao da li on to radi)i nisu toliko retardi.ajd bog im je uskratio da ne znaju da sviraju pa sta sad nece se covjek ubiti.po meni je stvar u drugom pravi retardi su oni koji to slusaju a jos placaju.pa jeftinije mu je da sam pusta midi ili mp3 player nego da placaju DJ-a za to

pozdrav
sinisaBL is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 04:28 PM   #33
akordeonista
Senior Member

Quote:
Originally Posted by sinisaBL View Post
e citam i nesto mislim ja mislim da ti play stop retardi (mislim u globalu ne konkretno na covjeka koji je poco post jer nije ni rekao da li on to radi)i nisu toliko retardi.ajd bog im je uskratio da ne znaju da sviraju pa sta sad nece se covjek ubiti.po meni je stvar u drugom pravi retardi su oni koji to slusaju a jos placaju.pa jeftinije mu je da sam pusta midi ili mp3 player nego da placaju DJ-a za to

pozdrav
Covek, u stvari, placa za pesmu, tj. pevanje a ne za svirku!
Pa jos ako "muzicar" najavi da je za tog nekog, eto kompletnog ugodjaja!!!
Samo, ne primaj to k` srcu, svako radi ono sto najbolje zna!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 03:55 PM   #34
sinisaBL
Junior Member

odlicno to si sasvim u pravu placa se samo pjesma tj vokal je bitan.e onda zasto brate ne pjevaju bez sinta stace im.mikrofon u ruke i pjevaj na suho .jer svi oni redom tvrde da su prvensveno pjevaci tj zabavljaci pa onda nek zabavljaju narod bez muzike kad je bitna samo pjesma malo se pjevusi na suho koji vic isprica itd i eto nam zabave
Old 03-11-2008, 07:01 PM   #35
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:

pozdrav
Vidi, evo konkretno ja pustam midi fajlove, pevam i uzimam pare. Cela stvar je jako jednostavna - nema para za ceo bend, cesto se trazi samo jedan covek koji peva, tako da je bolja varijanta slusati pustaca fajlova koji dobro peva, nego slusati opasnog klavijaturistu koji ocajno peva....Gledao sam na moru grupu Zana kako rade na matrice, Zeljka Samardzica i jos mnoge druge i ako cemo realno, nikakve tu razlike nema, osim sto su te matrice kvalitetnije...Meni samom su ti midi fajlovi grozni i cudim se kako to neko moze da slusa, ali na kraju krajeva, bas me briga. Nadji tezgu gde mozes ti svirati sa bendom, ja da pevam sa vama, a da gazda ispostuje sve nas i eto mene!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 10:58 AM   #36
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

To su si muzicari sami krivi jer spustaju cijenu do besvjesti. Ja znam dosta odlicnih, akademski obrazovanih glazbenika u zg koji su osudjeni da sviraju za "kikiriki" jer se njihov trud cijeni manje nego prosjecnog smetlara. Uvijek se mjesto njih mogu naci neki nadobudni klinci koji ce svirati za besplatno pa onda gazde i idu na to, sto se tice kvalitete to je tak svejedno.
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 11:38 AM   #37
sinisaBL
Junior Member

Maiv to si u pravu potpuno.a i prethodni post.sto se tice da nalazim tezge to ne radim vise mislim na kafane i bogu hvala nebi nikad vise.a tacno je da je postalo da vise UOPSTE nije vazno da li se svira ili pusta matrica ili ko kako svira ili na cemu ili preko cega bitno je da nesto krci iz zvucnika i neko pjeva preko toga.u stvari ni pjevac vidim nije toliko bitan da sad pjeva kao Saban.NAJBITNIJE I JEDINO STO TREBA ZNATI JE POGODITI PRAVI REPERTOAR ZA ODREDJENU MASU ILI GOSTE.i to je apsolutno sve.a kako se svira i pjeva i da li se pusta itd je sasvim nevazno.eto doskoro su ovi sto fajlove pustaju kobajage stiskali dirke da bi eto koliko toliko prikrili da ne sviraju.ali sad i to nema veze ma znaju i gazde da se vise ne svira gledam kolegu nekidan ide pjesma on masi plijesce rukama i pali cigaru i pije pivo a forspil pici uveliko.koga je to briga.vazno je da je pogodjena pjesma''zorka motorka'' .ovo ne pisem sto imam protiv onih koji tako rade naprotiv.super nek ljudu zaradjuju dok ima ovaca za sisanje i gazda kojima to nije vazno.gazdi je bitno da je kafana puna gostima da je pogodjen repertoar a decku koji ih zabavlja da je ispostovana dnevnica i svi zadovoljni .
Old 04-11-2008, 07:08 PM   #38
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Maiv to si u pravu potpuno.a i prethodni post.sto se tice da nalazim tezge to ne radim vise mislim na kafane i bogu hvala nebi nikad vise.a tacno je da je postalo da vise UOPSTE nije vazno da li se svira ili pusta matrica ili ko kako svira ili na cemu ili preko cega bitno je da nesto krci iz zvucnika i neko pjeva preko toga.u stvari ni pjevac vidim nije toliko bitan da sad pjeva kao Saban.NAJBITNIJE I JEDINO STO TREBA ZNATI JE POGODITI PRAVI REPERTOAR ZA ODREDJENU MASU ILI GOSTE.i to je apsolutno sve.a kako se svira i pjeva i da li se pusta itd je sasvim nevazno.eto doskoro su ovi sto fajlove pustaju kobajage stiskali dirke da bi eto koliko toliko prikrili da ne sviraju.ali sad i to nema veze ma znaju i gazde da se vise ne svira gledam kolegu nekidan ide pjesma on masi plijesce rukama i pali cigaru i pije pivo a forspil pici uveliko.koga je to briga.vazno je da je pogodjena pjesma''zorka motorka'' .ovo ne pisem sto imam protiv onih koji tako rade naprotiv.super nek ljudu zaradjuju dok ima ovaca za sisanje i gazda kojima to nije vazno.gazdi je bitno da je kafana puna gostima da je pogodjen repertoar a decku koji ih zabavlja da je ispostovana dnevnica i svi zadovoljni .
U chemu je problem onda
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 09:06 AM   #39
avant
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Strikan View Post
Htio bih prilikom reprodukcije MIDI fileova koristiti samplove.

Ima li netko prijedlog koji SW to mo?e odraditi (govorimo isključivo o PC aplikaciji)
Strikane javi mi se na spreco@net.hr
Mislim da ti mogu pomoći
Pozdrav
avant is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2008, 02:34 PM   #40
aleks
Junior Member

E stvarno mi nisu jasni pojedini muzicari. Pa bas bih voleo da vidim ko od njih (lil vas) svira samo rucni bas, sa harnmonikm na grudima i vezanom pedalom za bas bubanj na jednoj nozi, i veznim cinelama za drugu nogu.
Verovatno nema takvih. Svi ti dobri muzicari sviraju na masinama koje imaju dobre aranzere (sto ti je jedna vrsta fajla npr.), imitiraju (znaci lazu) prave instrumente itd. itd. I ja licno sam prisustvovao "koncertu" nekih "zvezda" koje celo vece prepevaju na matrice. I to oni rade za mngo vece pare nego neki jadnik u kafani gde rizikuje i zivot. I sta sad. Ako neko zeli da pusta fajlove sto da ne ako to zvuci lepo.
I ja imam dobar aranzer, i sviram preko 20 godina i smucilo mi se da ucim hitove koji traju 3 do 7 dana i da ispadnem neznalica i los muzicar ako odem da sviram i ne znam takvu "pesmu", a eto bas necije dete voli da cuje danasnji hit gde se pominju gace i brushalter .
I ne da cu vrlo rado da pustim fajl nego bih vrlo rado i platio da to ne moram da pustam i licno slusam ali i moja deca moraju da jedu 'leba.
Prema tome upravo iz ovih razloga ne treba kuditi fajl jer upravo zbog toga i postoji. I dobro je interesovati se da barem zvuci sto bolje.
Jedino ne odobravam da neko nakaci gitaru ili sax i odradi sam celu"tezgu" uz pomoc nekog citaca fajlova ili lap topa. E to me vec vredja .
aleks is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules