Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-10-2008, 09:36 AM   #11
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Prelazak na Vistu 64 Home Premium SP1?

Nemoj Vistu...
Slobodno probaj Kalyway izdanje Leoparda jako lepo radi - a mozes i dual boot sa xp-om...
milos is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2008, 02:04 PM   #12
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
A to da oba sistema budu na istom HDDu - nece bas ici... Vista prepoznaje da joj je na putu druga instalacija Windowsa i to lepo preimenuje u Windows.old. Dakle ili 2 particije ili 2 HDDa.
To sam i mislio - na istom fizickom hardu, ali na dve particije.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2008, 02:09 PM   #13
X-Dreamer
Stara Rumski Elita 2003.

X-Dreamer's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
@X-Dreamer...
Pa ako toliko volis OSX, ima varijanta da se na Intel PCu instalira...Hackintosh. Ne znam kako radi jer nisam probao, ali u principu se koristi isti NEMODIFIKOVANI disk za OSX uz neka predhodna zezanja da bi se privoleo instalaciji. Ne znam puno o ovome - mozda je neko drugi vec probao ?

@shigumicu
Ne znam da postoji neka opcija za smanjenje latencije u visti - to je pre optimizacija celog sistema. Ima ovde na forumu negde (npr, ja sam postovao nesto tipa 'optimizacija DAWa pod Vistom'), a ima i na M-Audio sajtu sta tacno pogasiti od servisa (najvise insistiraju da se power saving namesti sa balanced na aggresive) Slazem se da je rad u visti komforniji, zato je i koristim za sve sem za DAW, imam dual boot.

A to da oba sistema budu na istom HDDu - nece bas ici... Vista prepoznaje da joj je na putu druga instalacija Windowsa i to lepo preimenuje u Windows.old. Dakle ili 2 particije ili 2 HDDa. Dalje, sto se tice dual boota, prvo XP pa zatim Vista, a ako to ne pomogne, moze se u biosu, kao primarni postaviti HDD sa Vistom - kad se zeli vista, i HDD sa XPom - kad se zeli podici XP. Ponasace se kao da imate 2 masine. Jos jedna napomena: Ako ukljucite AHCI opciju za SATA HDD u biosu, narocito POSLE instaliranog XPa koji je bio instaliran dok je bio odabran neki drugi SATA mod, moze se desiti da puca.

Ma to da na PC tjeram Mac mi je u fazonu ( puno baba kilava deca, ili, ne obra se bostan dok sljive ne popadaju ) pusti mujo psa i ne diraj nista u raketi. Meni u principu treba sistem koji ce da sljaka pristojno. Kao sto vidim iz prilozenog, cini mi se da Vista jos nije podobna za DAW. Meni je u principu XP dobar OS. Nego rekoh hajde da se iskoristi taj pentium cpu 64bit. Mada, sto se mene tice, ja bih najvise volio kad bih imao 2 OS-a? Samo meni to nije poslo za rukom? Na 2 nova harda sam instalirao Vistu i to radi jako fino sve dok mi je hard na kojem je XP iskljucen. Pri boot-u u biosu se jako muci koji OS ce da krene kad su mi sva 4 HD ukljucena.
Old 30-10-2008, 02:16 PM   #14
X-Dreamer
Stara Rumski Elita 2003.

X-Dreamer's Avatar

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
To sam i mislio - na istom fizickom hardu, ali na dve particije.

Trenutno su mi u compu 2 HD koja su ukljucena. na jednom je XP, dok mi drugi sluzi samo kao lager. I nova 2 HD u raidu na kojem je instalirana Vista. Ne kontam zasto tolika zajebancija da podigne neki od ova 2 OS-a kada su nezavisni jedan od drugoga?
Old 30-10-2008, 08:07 PM   #15
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-Dreamer View Post
Ma to da na PC tjeram Mac mi je u fazonu ( puno baba kilava deca, ili, ne obra se bostan dok sljive ne popadaju ) pusti mujo psa i ne diraj nista u raketi. Meni u principu treba sistem koji ce da sljaka pristojno. Kao sto vidim iz prilozenog, cini mi se da Vista jos nije podobna za DAW. Meni je u principu XP dobar OS. Nego rekoh hajde da se iskoristi taj pentium cpu 64bit. Mada, sto se mene tice, ja bih najvise volio kad bih imao 2 OS-a? Samo meni to nije poslo za rukom? Na 2 nova harda sam instalirao Vistu i to radi jako fino sve dok mi je hard na kojem je XP iskljucen. Pri boot-u u biosu se jako muci koji OS ce da krene kad su mi sva 4 HD ukljucena.
Samo ti probaj...
Lako ces kasnije da iskesiras za Macpro
milos is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 12:10 AM   #16
DEMONIO
Member

ja se u ogromnoj meri razmisljam da li totalno preci na OSX (u smislu vece iskoriscenosti hardware-a u konfiguraciji) tj. za pocetak neki ruDAW specijalitet + Logic, ali me previshe trenutno muci neinformisanost na temu silnih ogromnih VST instrumenata koje koristim na XPu + Nuendo i njihovoj "dostupnosti" u MAC verziji...

ajmo neki konstruktivni savet...
DEMONIO is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 12:25 AM   #17
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Quote:
Originally Posted by DEMONIO View Post
ja se u ogromnoj meri razmisljam da li totalno preci na OSX (u smislu vece iskoriscenosti hardware-a u konfiguraciji) tj. za pocetak neki ruDAW specijalitet + Logic, ali me previshe trenutno muci neinformisanost na temu silnih ogromnih VST instrumenata koje koristim na XPu + Nuendo i njihovoj "dostupnosti" u MAC verziji...

ajmo neki konstruktivni savet...
Svaki iole ozbiljniji VST instruments & VST FX ima verziju i za Mac, ako i host programi tipa Cubendo, Sonar.Naravno, za mac je Logic i .
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 09:28 AM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-Dreamer View Post
Trenutno su mi u compu 2 HD koja su ukljucena. na jednom je XP, dok mi drugi sluzi samo kao lager. I nova 2 HD u raidu na kojem je instalirana Vista. Ne kontam zasto tolika zajebancija da podigne neki od ova 2 OS-a kada su nezavisni jedan od drugoga?

Iskreno - nemam pojma sta moze da te zeza... Ja imam npr. 2 HDDa vezana u raid i na njima je instalirana vista, i drugi HDD, koji sluzi kao DAW sa XPom. Bez ikakvih problema se podizu sistemi po potrebi i sto kazes, totalno nemaju veze jedan s drugim...

Ma uzmi obori sisteme pa sve reinstaliraj
Old 31-10-2008, 04:57 PM   #19
DEMONIO
Member

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Svaki iole ozbiljniji VST instruments & VST FX ima verziju i za Mac, ako i host programi tipa Cubendo, Sonar.Naravno, za mac je Logic i .
ocisto nisi video one navodnike ispred i iza reci - "dostupno"

to je bila muka
DEMONIO is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2008, 10:42 PM   #20
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Upravo na tu "dostupnost" i mislim.
Za svaki iole kvalitetniji VSTi & FX postoji i "dostupna" verzija za Mac.Potrazi na pravom mestu.
66musicman is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules