Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-10-2008, 11:12 AM   #191
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Imam jedan problem

izgleda da covek ima vise od jednog problema..
a mi smo mu jedan resili - nedostatak paznje.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 08:14 PM   #192
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

4.028 čitanja do sada. Svaka čast!
alfom is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 06:19 PM   #193
Treger
Member

Treger's Avatar

ne postoji ni rec ni smajly koji bi opisao kako se osecam posle citanje ovog threada od samog pocetka...
Treger is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 06:28 PM   #194
Estbam
Junior Member

Estbam's Avatar

Oprostite što sam vas smorio.
Nije mi to bila namera. Vidim da ste mnogi od vas vrlo talentovani i iskusni, a ja sam se poneo kao neko kome treba posebno da se obrati pažnja - što je daleko od toga.

Ali želeo sam da započnem jednu inženjersku raspravu u kojoj bi razradio svoju viziju, koju želim da vam predočim. To je jedino što imam na umu ali neuspešno delujem u komunikaciji.

Pošto malo koga zanima: ,,detaljno programiranje'' veštačkog (mono) zvuka, u prostoru (živom prostoru) stereo zvuka - ostaje mi samo da se povučem privremeno nadajući se da će se neko zainteresovati kao i ja, sa puno energije i volje.

Pozz
Estbam is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 06:37 PM   #195
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ocigledno ti treba translator izmedju mono i stereo sveta.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 07:33 PM   #196
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Estbam View Post
Hoću, svakako. To je i red da uradim.

Ne znam šta više da falosofiram, ali ajde da kažem ukratko, pa ko hoće neka čita. U vezi efekata koje sam s?m programirao, odnosi se samo na sopstvenu panoramu. Ako razumete. Nisam dao da mi ni jedan plugin efekat kreira bilo kakav čorus i tome slično, niti bilo kakav delej, već sam s?m pravio „ambijent“, panoramu i prostor za svaki zvuk po mojoj želji, što je urodilo plodom jer sam mogao za celokupnu harmoniju da uklapam sve u nejboljem položaju, najboljem skladu.

Ono oko čega sam se najviše mučio u toku izučavanja, slušanja dugogodišnjeg, bilo je to što sam uvek znao da u pozadini postoji odjek i dešavanje koje ima veze sa glavnim zvukovima. Naime, posle mnogo truda i vremena, provalio sam da često najbolji zvukovi sadrže programiranu panoramu, te da taj zvuk koji se fenomenalno čuje, zapravo ima nekakve fine odjeke, u raznim stranama sterea, kao u nekakvom živom prostoru. To je mene fasciniralo kada sam uvideo da se svaki, i bilo koji elektro zvuk, može oživeti i nekakvoj svojoj ambijentali, svom virtualnom svetu. Sada naravno možete reći da postoje efektri koji odmah prave tu stvar. Ali, ono što čovek može sam da programira, ne postoji takav plugin koji može da podnese, ili da pruži takvu mogućnost. Zapravo postoji jedan poseban veliki program koji omogućava to programiranje, koji se povezuje na Cubase Revajrom. Dakle, programiranje efekata za stereo panoramu, i mnogo čega drugog, zapravo je program poseban, koji je povezan sa Cubaseom. I hteo sam reći, da nijedan efekat, plugin, (odnosno ni sa jednim efektima u kreiranju numere), ne možete postići željenu preciznost i vladanje u inženjeringu, te pesme gotovo uvek zvuče natrpane zvukovima bez potpune jasnoće i preciznosti.

To je ono što ja mogu da oslušnem, i bez čega ne mogu da živim, zato mi je produkcija postalo nešto što mi je na prvom mestu. A za kreiranje numera, evo, ako Bog da, videće se i to koliko imam ideja itd. Sa notama, tj. tonalitetima sam pravio posebno istraživanje, osmišljavanje harmonija, tako da o tome ne bi sada. Rekao sam, prvo produkcija pa sve ostalo.
Sinovac, da sam na tvome mestu ja se nebih zezao sa ovim. Sutra to okacis ovde, neko od ovih dripaca to uzme i dobije Gremi, pa ti posles kukas, zalis se (znas ono, Kalimero i nepravda pa to ti je).
Zato bolje cuti(a i mogli bi te ukrasti Rusi) dok nespremis, lepo dobijes Gremi ili Nobelovu nagradi i onda ove pacere ovde lepo naslazes na gomilu "a smesno vam a"
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 08:36 PM   #197
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Estbam View Post
Ma stvar je ukusa.
Zato se zanimam uglavnom za kvalitet zvuka. Rekao sam da su ona dva snimka totalno naklapanje da bi ne?to probao; a za samu numeru potrebno je ne?to mnogo vi?e, pre svega, pesma treba da ima početak i kraj, a između toga neki ?ivot, tako da su ono ,,gluposti?? ?to sam ovde postavio; ali nemam ni?ta bolje trenutno.

Evo jo? ne?to, manjeg obima, pa koga zanima ? nije lo?ije od onih prvih (nije konfuzno):

1. Download Link:
http://rapidshare.com/files/15438144...ent_1.wav.html

e pa zbog ovakvih prica postoje forumi !!!! Vrh !!!!

Salu na stranu, ovo uopste nije lose...samo vi pljujte !

Stavise, ja cu sad sve ovo da izsemplujem, do-produciram i izdam "na kvarno" , sve cu pare da dam u dobrotvorne svrhe nekoj bolnici. Nemogu jos da se odlucim kojoj...

Eastbam, pusti ti mrmote sa foruma...samo cepaj dalje. Uploaduj svoje radove gde god mozes, mozda neko poput Timbalanda sampluje nesto pa se i ti oparis !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2008, 11:20 PM   #198
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

baci koju kintu za spomenik tupaka u marinkovoj bari hahhahahaha
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 06:22 PM   #199
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

da ozivim temu, i da vidim ima li sta novo?
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 06:35 PM   #200
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

miko jel imas msn ... ? :]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules