|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
Ja vas gledam, a ti tu, skrivate se pa viris.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
Rijec "frekventno" je opisni pridjev a rijec "frekvencijski" prisvojni pridjev, nastao od imenice frekvencija. "Frekventno" moze stajati uz imenicu kad postoji potreba da se ukaze na osobinu periodicnosti ili ponavljanja. S druge strane, rijec "frekvencijski" stoji uz imenicu da opise relaciju "pripadanja" necemu, kao npr. frekvencijski opseg u smislu opseg frekvencija a ne opseg koji se ponavlja. Na isti nacin frekvencijska karakteristika nije karakteristika koja se ponavlja vec karatkeristika frekvencija i sl.
Znaci, pravilnije je frekvencijski opseg. Last edited by Bota; 29-09-2008 at 08:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
moderator
|
![]()
Hahah, ne verujem da ste se dohvatili ove teme na ovoliko strana.
Aj' da se i ja oglasim,posto sam dugogodisnji filolog. ![]() Dole citirano je tacno, da vam pomognem da zavrsite ovu diskusiju. Razlika u upotrebi ove dve reci bi bila slicna kao npr. izmedju reci 'prijateljski' i 'prijateljev',tako da nikako nije svejedno da li cete reci "Ovo nije moja knjiga,vec prijateljska" i "Udelicu ti jedan prijateljev savet". Engleski nije ni blizu precizan jezik koliko srpski,zbog cega vam nece pomoci uporedjivanje i prevodjenje sa engleskog da razumete logiku upotrebe ove dve reci. Nadam se da nisam doprinela vasoj daljoj konfuziji.Uostalom,kome se j*be za sve to ako se uspesno sporazumevate. ![]() ![]() Pozdrav! Quote:
![]() |
![]() |
#64 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Rekao je da ako moze da kaze frekvencija saobracaja, da moze da kaze i frekventni opseg. Kao da je to dvoje backwards comatible ... Kada sam zatrazio takav primer na engleskom jeziku, taj post je preskocen. Quote:
Engleski je ipak sasvim precizan jezik. Na celom internetu, ne postoji izraz frequent range. Postoji samo frequency range, a to je frekvencijski opseg. Ni na nasem ni na engleskom, ne postoji izraz opseg frekventnosti (sem na nasem dragom forumu), iliti range of frequentness Naravno, na srpskom iliti balkanskom internetu preovladjuje ovaj pogresni termin - frekventni opseg ... Mi ne da znamo bolje nego ceo svet, vec i mejdu nama, znamo bolje nego profesori na fakultetima koji obaraju za frekventni opseg. Dakle izneta je argumentacija da je frekvencija fizicka velicina, dok frekventsnost to nije, ukazano je na razliku izmedju tih reci u srpskom jeziku, iako ja ne znam teoriju srpskog jezika, pa ne znam to najbolje da objasnim, sva sreca pa je bota to rasvetlio i sa strane srpskog jezika, ne znam kakva jos moguca argumentacija moze da postoji? Sem te da je ovo "ko je pametniji" rasprava? ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako cemo po toj logici .... onda je nepravilno reci frekvencijski opseg .... nego treba raci frekvencioni opseg ????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
|
![]()
ha, nije jos gotovo!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Zakljuchavajte ovo vishe jer ce otici u pravcu chija je zadnja, e pa nek bude moja ![]() ![]() Last edited by silicon science; 29-09-2008 at 03:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pa valjda ima jos tema o tome kako je hard sint bolji od softa .... pa regulisi tamo a mene ovo prilicno interesuje Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |