|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Senior Member
|
![]()
Interesuje me da li neko od posla u muzici pored pristojnog zivota za sebe uspeva da takav isti zivot pruzi i svojoj porodici?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
![]()
Pa kod ovakvog posla porodica prvo trpi jer nisi nikada kod kuce (pa cak i kada radis kod kuce)...
Sto bi se reklo, nije bas "porodican" posao... ![]()
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
JA ne radim puno , zaradjujem malo ..... ali zato imam odlicnu spiku za ribe i setam komade koje obicno ne bih mogao
![]() Jedem malo , ali je to dobro za liniju ......i imam mnooogooo slobodnih dana ..... eto ( i da , ne vozim pristojan auto .... idem peske .... valjda opet radi linije ) Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
VIP Member
|
![]()
Uzeo si mi gomilu reči iz usta, pa mi je glupo da ih ponavljam. Svaka čast.
Muzika je posao, kao i bilo koji drugi. Isplativost svakog posla varira od epohe do epohe, pop muzika danas prosto nije IN, osim kao prateći multimedijalni događaj u okviru modnih revija, reklama, sportskih događaja... Ruku na srce, tu joj je i mesto u današnje vreme ![]() Pozdrav, Vasa P.S. Možda će Yngwie, Sartiani i Steve V. uskoro da sklope ugovor o sponzorstvu sa Rolex-om (jebeš Omegu), pa da vidimo ko je bolji gitarista. Ili će Cubase, Pro Tools i Ableton da ih preteknu. Jbmlg. U svakom slučaju, Rolex će najviše da se ovajdi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#56 |
VIP Member
|
![]()
dobro..ruku na srce..mogao je ovaj thread otici ozbiljno van granica ...ali nije..samo malo!
moja poenta je bila kazati nekim mladjim narastajima, da vremena nisu ko sto su pre bila - ima mnooogo ljudi koji pokusavaju da se ogrebu o koricu koja im se baci (kad par velikih popapa ostalo!) da bi neko dostigao nivo da zaradjuje od muzike, mora da ulozi bar 6-8 godina u tu muziku / produkciju / znanje koje bi da naplati. _ koliko dugo ce to moci da naplacuje? - koliko ce to moci da naplacuje? - koliko ce proci vremena dok se oprema ne isplati? itd itd.. utom stiglo leto trideseto (ili cetrdeseto!!) gde si bio - nigde, sta si radio - nista!! A vreme se izvuklo.... Biznis je jako surov, nema milosti (pricam ovde, na Zapadu (divljem??)) i treba debela koza da se izdrzi i prezivi sve sto bace na tebe.... cela prica se svede na - sve hoce, voleli bi da plate najmanje ili nista. A sve na neki fini nacin..da se ne oseti. Ako se neke pare i zaradjuju, treba da se investiraju u nesto drugo..stan, lokal, kafanu (ali da ne primate ekipu sa Rumskog!!).. Pa sve face po americi imaju bar po 10 biznisa koji idu pored muzike....sad je i Kenye West otvorio lanac hamburger restorana!! P Diddy vec odavno ima..itd.. a ako oni nemogu da zive samo od muzike...ko moze onda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kome se ne dopada muzički biznis, mo?e da promeni polje delovanja. Kome je stalo da ostane u muzičkom biznisu, mora da promeni sebe. Treća mogućnost je da ode na pecanje i razmisli o tome ?ta zapravo ?eli.
![]() |
![]() |
#58 |
Mason
|
![]()
"Sutra cu smisliti savrsen plan,
samo da preguram danasnji dan...." (Dobrovoljno pevacko drustvo) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#59 |
Mason
|
![]()
... jer, postoji mogucnost da te ekipa ubedi u pametan poslovni potez.... recimo da stan prodas i sve pare ulozis u plug-inse
![]() (malo modifikovana prijava gazda Lacky-ja, na temu "Kako povuci najgluplji potez u zivotu") ![]()
![]() |
#60 |
MAO
|
![]()
rekoh ja, propala industrija. JEdva se zna ko pije ko plaća, nema više jasne hijerarhije. Proći će, čini mi se da je ovo prelazni period, dok se ne restruktira ekonomija muzike. Ko preživi, uzeće lepu poziciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
koliko ram memorije moze da koristi cubase sx3? | korenjak | Audio Software | 18 | 14-08-2009 07:17 PM |
UAD-1 : ?ta posle 14 dana ? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 20-02-2009 11:31 AM |
koliko para toliko i muzike?! | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 18-09-2006 10:12 AM |