|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ono sto ja znam, a to je vezano za elektronsku muziku, je da od prodaje na beatportu i njemu slicnim portalima dobijem oko 20-23 centa po daunloudu.
Od nekih mi ozbiljnih drugara koji imaju ozbiljne "izdavacke kuce" sam cuo od prodaje muzike na beatportu nema mnogo para. Ako se nalazite u njihovom top10 (koji je baziran na uzorku od prodaje) ne mozete da napravite vise od 600-700 eura po izdanju. Bar je to njegovo iskustvo, a njegov lejbl je u tih top10 bar 5puta godisnje. Ono na cemu se uzima lova je licenciranje za kompilacije ili ako vas nekom srecom zabode reklama ili pojavljivanje vase muzike u nekom filmu/seriji/emisiji. I naravno kroz djing i lajv. Tu se uzima realno najvise para, i sama muzika i izdavanje iste je zapravo neka vrsta reklame da bi vas pozvali da radite u klubu/zurci/festivalu i uzeli relativno dobre pare. I molim vas da ne ulazimo u pricu oko David Fegete ili Bob Sinklera jer sam danas u meku uz hepi mil dobio neko sokocalo iz kojeg svira bob sinklerova pesma, a ima i njegova slika ![]() Oni su postali mtv. A sto se tice vremena/novca da sam to hteo isao bih u zubare ili advokate.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
koliko ram memorije moze da koristi cubase sx3? | korenjak | Audio Software | 18 | 14-08-2009 07:17 PM |
UAD-1 : ?ta posle 14 dana ? | MrHeavy | DSP forum | 5 | 20-02-2009 11:31 AM |
koliko para toliko i muzike?! | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 9 | 18-09-2006 10:12 AM |