Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2008, 05:00 PM   #1
Treger
Member

Treger's Avatar

Default uvoz audio opreme

jer zna neko proceduru prilikom uvoza(carine vracanje pdv..),voleo bih da mi neko donese nesto iz austrije al neznam kako to ide,jer neko skoro uvezao nesto,jer bilo problema i koje prirode...
Treger is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2008, 06:30 PM   #2
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Default Re: uvoz audio opreme

Ak nije nest veliko dogovori se s nekim tko studira u austriji (po mogucnosti muziku) da ti donese, njih najcesce ne maltretiraju na granici a i ako ih nest pitaju onda ce to biti u vezi njihovog instrumenta
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2008, 01:30 AM   #3
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

ovako imam totalno otvoreno da napisem kako jeste nadji nekoga kombistu koj vozi do tvoga grada reci mu sta zelis i daj mu novac da ti uzme on nemora da se razume u opremu samo mu kazi model i neka ode do www.klangfarbe.com adressa je (Einsiedlerplatz 4 1050 Wien) ako je iz beca znace gde je a cene od opreme mozes da vidis na sajt. Naravno moras i kombistu da platis jedno 20-30 evra da bi zaradijo malo nesto i da da cariniku jedno 10 evra da moze da popije kafu!

ako neznas nikoga ondag mi se javi na msn (munje@gmx.at) sklopicu ti ja neku kombinaciju ako mi lezis na put od horgosa do bela crkve ili rume!
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2008, 10:58 AM   #4
Treger
Member

Treger's Avatar

@Vojvodinac Znaci carina se moze preskociti to mi se svidja iovako je verovatno ogromna,hvala na pomoci ali imam neke rodjake koji bi mi doneli,samo mi je bila frka oko tih carina i svega...
Treger is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2008, 12:43 PM   #5
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

Treger

"ipak so to ljudi na granicu" ja sam nosijo dole kada sam iso svasta TV,radio,opremu, computeri za kucu i kada dodjem na carinu uvek sam reko sta imam nikad nisam moro da platim jel je moja privatna stvar mada bi moro da platim ali nasi su IPAK LJUDI! Ako mi neko trazi da platim ja cu da prijavim u moj svapski pasos tu stvar i vraticu je i drugi put cu da probam.Zato mi nije tesko da ih pocastim sa red bull ili nekom schokoladom.

Za mene to nije korrupacija nego je vec da je covek svatijo da mi u inostranstvo celu godinu radimo za to i to malo sto zaradimo odnesemo dole!
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2011, 08:16 PM   #6
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Imam jedno pitanje:

Od PROELa treba da dobijem neke rezverne delove za stalak za klavijaturu. U pitanju je jedna baza dimenzija otprilike oko 20cm x 20cm x 10cm i 3 metalne noge za koje bih rekao da su do pola metra dugačke a nekih 2-3cm visoke/široke.

Oni bi želeli da mi to pošalju besplatno, ali se brinem da mi na našoj granici ne roknu carinu. Šta mogu da uradim da izbegnem to?

Ono što meni pada na pamet jeste da:
• Izbegnu DHL i slične službe i da ide preko državne pošte
• Napišu vrednost do 20€? Koliko se sećam to je iznos do kog se ne carini?

Ima li još nešto što bih mogao da im dam kao savet?

Last edited by wladymeer; 21-06-2011 at 08:23 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2011, 08:32 PM   #7
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

|Tesko da ce da ti napisu da to vredi 20 e jer oni ne lazu. Ako si to porucio od njih onda ces morati da platis carinu, a ako si recimo reklamirao nesto u garanciji onda mozda i ima sanse da prodje kao rezervni deo nastao usled kvara, ali to bi oni morali da napisu u fakturi. Ili da prodje na foru da je cena mala pa da ne carine u sta sumnjam! Ja licno sam kupio jedan kanal rezervni za mixer i platio carinu, mada ima razlicitih iskustava, probaj pa ces videti !
Braca is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2011, 08:41 PM   #8
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Za sad nismo još ništa poručili, dogovaramo se oko najpovoljnijeg načine za obe strane...

Ceo stalak nov vredi kod njih 106€ a taj deo koji poručujem može lako da se shvati kao petina vrednosti, s obzirom da je ceo stalak visine 1m.

Za garanciju me nisu ni pitali, ali problem jeste nastao usled "kvara" - deo koji imam trenutno se polomio.

Vidim da će ipak biti možda najbolje da nadjem nekog u Italiji ko dolazi uskoro za Srbiju pa da mi ponese to. Živela naša ljigava birokratija. Ljudi iz Italije su spremni da mi izvan garantnog roka pošalju to besplatno sa sve poštarinom o njihovom trošku ali naši lešinari moraju da se ovajde pa to ti je... Ne bi me čudilo da mi ocarine i vrednost kartonske kutije u kojoj će biti paket.
Old 21-06-2011, 09:01 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

kombi varijanta je najbolja!!
Ima kombi servis London - Beograd i donose ljudi sve i svasta ?2 po kilogramu mislim, nema carina, nema nista..donese u BG
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2011, 11:57 PM   #10
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

to je ta srpska logika - ako hoćeš nešto da kupiš iz Italije pošalješ prvo za Britaniju pa ti odatle donesu ljudi

bilo bi nam dosadno da nije tako... ili možda i ne bi
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules