|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Opet si pogresno skapirao. I klasa A i Klasa AB imaju primjenu u pro audiju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
jbt..
nisam pogreshno skapirao nego sam sam to konstatovao.. probaj da prochitash jbg.. da si prochitao, mozda bi video shta po meni moze da se koristi u "pro audiju".. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||||||||||||||||||||||
Moderator
|
![]()
Ovo dole su karakteristike operacionog pojacavaca kod koga je barem jedan (izlazni) stepen u klasi AB, da je kojim slucajem jedino moguce dobiti takve performase samo u klasi A, ovakav cip ne bi postojao, a verovatno ni cela tehnologija audio produkcije ne bi bila OVOLIKO rasprostranjena...
LM4562, National Semiconductor
THD+N vs. frequency ![]() HeatMan, navedi mi barem jedan pojacavac u klasi A, svejedno da li je pojacavac snage, mikrofonski predpojacavac, pojacavac za slusalice, a da pri tom ima BOLJE specifikacije od gore navedenog cipa (koji, uzgred, kosta manje od 10$ na komad)... pa posto ga nadjes, navedi koliko kosta.... Siguran si? Na osnovu cega si to konstatovao? bice da smo procitali obojica... pazljivo Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
na osnovu skica koje sam video na onom linku koji si mi dao.. sa wikipedie... loshe ste skapirali mene.. ok kapiram shta hocesh reci, ALI ja nigde nisam rekao da AB nije dobar.. rekao sam da predpojachala klasa od B pa na dalje, ne vredi koristiti u pro audio tehnici chisto zbog izoblichenog izlaza iz preampa.. to je jedino shto sam hteo reci, a vi bi da me rastrgnete sad na komade..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
evo, najprostije
![]() class A^ samo pojachava signal, uz najmanje izoblichenja.. class b ochigledan problem, kao i kod C.. ![]() class C ![]() itd... to je sve shto sam hteo reci, a ako me ne razumete ojsh uvek, ja mislim da je vreme za mene da odem na lechenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
malo OT, kad se vec spominje beringer;
neki dan probali side chain ducking sa nekim "lampaskim" kompresorom, ima neku oznaku T19.. i ugodno se iznenadili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
HeatMan, veruj mi da te ja razumem, pogotovo zato sto si chupnuo "travku", a nisi svestan koliki koren ta "travka" ima...
naime... "zaboravio" si da nastavis sa citanjem... recimoooo... Negative Feedback! ![]() pozdrav bogi
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
ma ja sam to konstatovao samo iz prilozenog.. siguran sam da ima i da ce biti boljih idejnih i tehnichkih reshenja.. al nit se razumem neshto preterano u elektroniku niti sam neshto preterano zainteresovan..
![]() btw, heatman011@hotmail.com .. na dial upu sam, i godinama mi shalje i postove, a kamoli pm.. ne mogu ni da ga otvorim.. bacite mi novi link za ono mix takmichenje... poz sale |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa ako ces vec o izoblicenjima u pro audiu, evo ti specifikacija za Teletronix LA2A: Technical Specifications Input Impedance 50, 150, 250, 600 ohms Output Load Impedance 50, 150, 250, 600 ohms External Connections Jones Barrier terminals and XLR connectors Frequency Response +0/-1 dB 30 Hz to 15kHz Gain 40 dB ? 1dB Input Level +16 dB maximum Output Level +10 dB nominal, +16 dB maximum Distortion Less than 0.5% THD (0.25% typical) at ?10 dBm Noise 70 dB below +10 dBm output level Attack Time 10 milliseconds Release Time 0.06 seconds for 50% release; 0.5 to 5 seconds for complete release Meter dB gain reduction and dB output Power Requirements 35 watts, 120/240 volts, 50/60 Hz Environmental Maximum operating temperature 160?F Dimensions 19" Rackmount chassis, 3U Weight 13 lbs. I za 1176: Input Impedance 600 ohms, bridges-T control (floating) Output Load Impedance 600 ohms, floating, damping factor 20 External Connections Jones Barrier terminals and XLR connectors Frequency Response ? 1 dB 20 Hz to 20kHz Gain 50 dB Distortion Less than 0.5% total harmonic distortion from 50 Hz to 15 kHz with limiting Signal to Noise Ratio Greater than 70 dB at +10 dBm Attack Time 20 microseconds to 800 microseconds Release Time 50 milliseconds to 1.1 seconds Obrati paznju na THD i frequency response. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
Specifikacija za Sound Blaster X-Fi:
Playback: 24-Bit/96kHz 7.1 Signal-to-Noise Ratio: >108dB (20kHz Low-pass filter, A-Weighted) Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz: 0.006% (20kHz Low-pass filter) Recording: 24-bit/96kHz Sta bi radije posjedovao, gledano po izoblicenjima i S/N ratio? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
molim pomoć | babilon33 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 23-05-2008 01:56 AM |
MOLIM VAS!!! | SumAnuT | Predlozi i sugestije | 1 | 04-05-2005 10:42 PM |