|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Trebalo bi da neko upita Stinga dal radi na svoju opremu skolski
![]() Kakva bre skola ![]() pa muzika je prenos onoga sta uradis na druge ljude, najcesce emocije. Ja sam sto posto protivnik bilo kakvog skolovanja u muzici ![]()
#2 |
SuperModerator
|
![]()
to bas i nije dobar stav. Cesto imam ovu raspravu sa gomilom muzicara - i poznajem neke odlicne muzicare koji nemaju ni dan skole, i cesto se zakucaju u solazama i aranzmanima - jednostavno ne mogu da daju delivery. zaglave se u svoj preset i to je to - nema daljih progresija. I onda se cude zasto je to tako. mozda misle da je to trenutna kriza, ali kad posle godinu dve vidim da imaju isti problem, naravno da nije inspiracija u pitanju. Jednostavno - sve sto naucis iz bilo koje profesije ne moze da ti skodi ! A u muzici je najbolje naravno : sve naucis, zaboravis, i krenes u svoje! Naravno da ima ljudi koji bez trunke skole naprave nezaboravne melodije i riffove... i onda recimo vidis tipa sa simfonijskim kako izvodi svoje hitove... ali sigurno doticni kantautor nije seo za Sibelius i raspisao orkestracije
![]() znanje ne moze da skodi. ![]() ![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Apsolutno se slazem , htedoh da srocim nesto ovako , ali me je mrzelo ..... lakse je da sacekam pa da se slozim ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Jbg, ne slazem se sa vama ali sta ces.... ja uvek po svom
![]()
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Pa OK je to - tebi ne treba ?kola, nekima pak treba. Meni lično je puno puta zafalilo formalno muzičko, pa i tehničko obrazovanje. Da sam ih imao verovatno ne bih morao da otkrivam toplu vodu, pa da izmi?ljam točak, pa rupu na saksiji...
#7 |
Member
|
![]()
Pa ne mislim ja sad bukvalno, naravno da je dobro nauciti neke stvari...
Poenta je bre u tome da se muzika ne slusa nego cuje, dok pevas, sviras, stvaras, moras to biti ti a ne neko drugi. Niko me nije ucio svirati bubanj, klavijature, kako da komponujem, pisem pesme, pevam... pa se ne zalim, ali zato svakim danom ucim ( zivis sa muzikom, shvatas zivot kroz nju, psihologiju..) i uvek sam na pocetku i nikad zadovoljan ![]() ![]() opusteno Pozzzz ![]()
#8 |
Pro Member
|
![]()
Imam ja par takvih u okruzenju , i fantasticna je kolicina gluposti koje iz neznanja naprave ..... koliko sam samo vremena potrosio ispravljajuci razne gluposti .....
A interesantno je da svi imaju tu teoriju ...... i onda kad shvate neka pravila posle izvesnog vremena , tako se i teorija menja ..... Zato sam u najboljoj nameri i rekao .... polako , ima vremena ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Svi muzičari (i snimatelji i producenti) se tokom karijere umiljavaju nekome (publici, sponzoru, gazdi kafane...) i njihova kreativnost se uglavnom stalno bori sa nekim uslovima koje mu ti spoljni faktori nameću. Hm, ali ti uslovi se stalno menjaju. Zato nije lo?e znati ?to vi?e mogućih re?enja za neke situacije u kojima čovek mo?e da se nađe. Uostalom, ?to ka?e Max, sačekaj pa vidi. Sve u svemu, jasno mi je da i ti kapira? da ?kola nije toliko lo?a pojava, inače se ne bi okru?io pismenim ljudima koje pominje?. Samo tako, jer kada se jednom bude? na?ao u nebranom gro?đu takvi (ili neki slični) će moći da ti pomognu. Meni jesu. Otada po?tujem ?kolstvo (čak i ovo na?e, srpsko, svo nikakvo i nazadno po svim parametrima). V.
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |