|
|||||||
| Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Administrator
|
Nece biti nikakav problem, ako zelis uzeti kompletan ruDAW XTM (naravno, odbicemo od cifre nas procesor i nasu memoriju, jer ti oni ne trebaju). Trebace nam samo malcice vise vremena da pretestiramo sve sa istim, i izvucemo maksimum (eventualno se dogovorimo ako postoji bolje rjesenje, recimo za memoriju...Q9450 bi svakako trebao da da ili iste ili cak bolje performanse).
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
nisam nasao na forum-u gde se nalazite... sto se tice memorije imam corsair XMS 2 6400 2x1024 je li postavljas ploce gigabyte P45 , DS3R ili DS4? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
Izbjegavamo Gigabyte zbog nekih ne tako bitnih nedostataka (vrh ponude Gigabytea nudi samo 2 PCI slota kao sto je DQ6 i DS4, DS3 serija recimo nema FW, znaju cesce da resetuju OC postavke nego sto je to obicaj kod ASUSa, a posto nemaju ni OC profile unutar biosa, za krajnje korisnike je veoma komplikovan postupak vracanja setovanja unutar biosa itd itd...). Generalno kada se sve doda i oduzme, ASUS je za nijansu bolji izbor, a mi bismo izbjegavali GigaByte kao platformu vise zbog tebe samog (nemamo dovoljno iskustva sa tim plocama pa u slucaju eventualnih prikrivenih problema ne mozemo direktno da ti pomognemo).
Inace se nalazimo u Novom Sadu. PS. Mozes pogledati uzivo kako masina izgleda u Artistu jos vjerovatno sutra, posto prekosutra dolazimo po masinu, zbog potreba dalje promocije u vecim studijima u BGu. |
|
|
|
|
|
#4 | |||
|
Pro Member
|
Quote:
a ds3p? Quote:
![]() Quote:
|
|
|
|
#5 | ||
|
Administrator
|
Heh...znao sam da ce zvina da se javi
. Bez ljutnje zvina, ali probali smo sve sto je dostupno na nasem trzistu, i jednostavno izabrali komponente koje najvise odgovaraju UOPSTE korisnicima iz ove branse (sto ne znaci da Gigabyte kojim si ti toliko odusevljen, i koji te ocigledno odlicno sluzi, nije dobar ).Nema 3 PCI slota. O tome sam i pricao zar ne (koja ima FW nema 3 PCI slota, i obratno). Sto opet ponavljam, nije nikakav hendikep (iako vecina muzicara trazi sto veci broj PCI slotova, oni su totalno nepotrebni ako , recimo , neko koristi prevashodno FW interfejse, a gigabyte je tu recimo bolji, jer stavlja iskljucivo TI cipsete na svoje ploce). Quote:
) su znali tako da se ponasaju. OCujes sistem, provjeris stabilnost (testiranje traje danima) i onda primjetis da na svakih 10 paljenja, ploca vrati vrijednosti na default (iako je sve danima stabilno radilo). Neke serije su znale da vracaju default vrijednosti svaki put kada ugasis dovod el. energije na kompu.Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
I poslednji argument zasto koristimo ASUS ploce jeste mozda totalno nebitan sa stanovista funkcionalnosti, ali bitan za estetiku. Gigabyte plavo-zuta-crvena ploca apsolutno mnogo losije izgleda u ruDAWu, po komentarima svih relevantnih i nerelevantnih sagovornika.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Pro Member
|
Quote:
jako bitno kako kanta unutra izgleda...
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
mrzi me da sad resetiram komp da ti kazem gdje je tocno no znam da ima profile jerbo imam napravljene normalni, OC i sa spustenom frekv./voltazom
|
|
|
|
#9 | |
|
Pro Member
|
Quote:
|
|
|