|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Pa Ogi je i napisao partituru, ali nije po njoj svirano... U tome i jeste problem
![]() Kada sam cuo pogresne harmonije i deonice, pa uzeo da pregledam partituru, to uopste nije bilo ono sto sam ja poslao. Ja sam znao da se svira uzivo i napravio sam aranzman tako da moze da se odsvira. Deonice su krajnje jednostavne, samo je bila fora u njihovoj komplementarnosti. To se negde izgubilo u hodu... ![]() Hocu da kazem da i dalje mislim da je snimak neophodan, jer je to sastav koji moze da odsvira bukvalno sve, ali ne mozes notirati gitaristi "zaskripi na gitari" ili "denfuj na dzdz"... ![]() A to se sve lako odsvira. Vremena se menjaju, muzika se menja, pa bi trebale i navike ljudi da se menjaju. Treba zadrzati najbolje od svega, bez obzira na to sta je "novo", a sta "staro", ali note kao note su i u klasicnoj muzici nedovoljne da bi kompozicija zazvucala kako treba. Recimo... Mi smo na akademiji pred svaki orestarski projekat imali kolokvijume koji su u stvari bili audicija za orkestar. Da bi svirao u orkestru, vec na samom kolokvijumu si morao da znas deonice besprekorno, jer je to bilo pola ocene iz predmeta "orkestar". Ali muzika bi se desila tek posle dosta zajednickog rada iako smo svi sve svirali po notama i znali ih bez sumnje. Treba iskoristiti sve blagodeti ovog doba, jer nikoga nije briga sta svira i na koji nacin, ako lepo zvuci. Barem ja tako mislim ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Native....... 2008 | OFF | Audio Software | 17 | 11-09-2008 11:54 PM |
Festival Budva 2007 | Max | Razno | 33 | 28-07-2007 09:14 AM |
Budva '06 | idekius | Razno | 24 | 29-06-2006 10:46 AM |
Budva 2005 | STUDIOTON | Razno | 39 | 28-06-2005 10:31 AM |