|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Pokazuje midiyoke portove,naravno kao i hardverske midi portove sa tvoje karte.Midi portovi mu sluze da kontrolise razne midi device(mmmmm midi device)kao-semplere klavijature...Medju njima nije nista sto nije hardver.Mogao bi da se napravi generic midi device tako sto bi svakom kontroleru u midi questu dodelio neku komandu za nubase ali kad pomislim kolko tu ima posla pre bih skupio big band.A mozda zbog nekog kretenskog razloga sve to i ne moze da se izvede.Jesi li razmisljao o nekoj drugoj varijanti?Mozda vst host moze da ti zavrsi posao,ako sam dobro razumeo zasta ti sve to treba.
Pozdrav
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Ali MidiYoke se ponasa potpuno isto kao i hardverski midi prikljucak, samo njime povezujemo softwere a ne hardver uredjaje.
E sad, zamisli situaciju da na jednoj strani imas OMB10 (soft aranzer - ponasa se isto kao i hardver aranzeri) a na drugoj 6, 7 VST instrumenata koje pozivas u Nuendu. Neki su na jednom kanalu a neki su visekanalni (Hypersonic2, Emulator X2, Halion3 itd.). E sad, izmedju OMB10 i Nuenda mi treba program koji bi primao midi poruke iz OMB10 a slao konvertovane midi poruke (MSB, LSB, broj odredjenog kanala) u Nuendo. Zasto ovo sve? Zamisli da na jednom ritmu na 16. kanalu imas neku gitaru sa recimo Hypersonica a na drugom na istom 16. kanalu hocu da koristim neki sempl iz Haliona. Naravno, ja bih morao da podesim koju poruku MidiQuest da salje u Nuendo, tj. sta znaci koja poruka koju prima iz OMB10. Kompletan midi lanac koji mi je u glavi izgleda ovako: master klavijatura-midi kabl>OMB10-MidiYoke1>MidiQuest-MidiYoke2,3...8>Nuendo (a ovde su poredjani VSTi i povezani po potrebi MidiYoke kablovima). Ovo mora da funkcionise ako MidiQuest moze da odradjuje ono sto sam pitao, a ako ne onda mora da postoji neki program koji radi ove stvari. Nadam se da sada shvatas sta mi je na pameti. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Skapirao.Midi quest to ne moze da uradi.
Nikad nisam koristio taj soft aranzer.Da li on ima mogucnost da mu u odredjenom stile-u po instrumentu definises i output port ili ima samo opciju za definisanje output midi kanala?
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Nisam te najbolje razumeo u vezi tog midi porta. U OMB10 se mogu postaviti razliciti midi portovi na svih 16 midi kanala ali se oni ne mogu menjati putem MSB, LSB, PCG i sl., tj. promenom instrumenta na samom kanalu. Ovaj program se ponasa doslovno kao i neka aranzerska klavijatura (najpribliznije Yamahina).
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|