|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima
Napisaću i ja par reči jer pi?u i drugi: Period od 1991.do 1993.godine proveo sam kao klavijaturista nekada?njeg velikog revijskog orkestra Radio Televizije Novi Sad, da bih narednih osam godina radio kao producent muzičke produkcije Radio Novog Sada. Član sam Pretsedni?tva Udru?enja kompozitora Vojvodine. Kao autor-aran?er učestvovao sam na mnogim festivalima (Kazahstan, Belorusija, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, zatim: Miris Mediterana-Kotor, Budva, Sunčane Skale, Sun Flower, Beovizija, Beogradsko Proleće, Mesam, Na?a radost-Podgorica, Tini Fest-Temerin, Zlatna staza-Ro?aje, Tin-Donji Milanovac, Veliki Festival zabavne muzike-Banja Luka, Đurđevdanski festival-Banja Luka...). Mnoge numere, koje sam aran?irao, nagrađivane su visokim nagradama ( navodim najdra?e, ali ću izostaviti veliki broj nagrađenih pesama za decu, jer ću tim detaljima posvetiti jedan od narednih pasusa ) : "JUTRO" - Bojan Milanović, "MESAM '94", "ERDELEZI" - Svetlana Ceca Slavković ,"VOICE OF ASIA - Alma Ata '97", Grand Prix "OPROSTI MI" - Ru?ica Čavić, "IZBOR ZA EUROSONG" - Sarajevo 2000 - Treća Nagrada "KUĆI DA SE VRATI?" - Svetlana Ceca Palada, "MIRIS MEDITERANA - Kotor 2001", Prva Nagrada "MESEČEVA PESMA" - Ru?ica Čavić, "MIRIS MEDITERANA - Kotor 2001", nagrada za aran?man "PESMA BOEMA" (Mito Bekrijo) - Ru?ica Čavić, "VOICE OF ASIA - Alma Ata 2001", Prva nagrada "KUSTAR" - Ru?ica Čavić, "VOICE OF ASIA - Alma Ata 2001", Prva nagrada "PUSTI ME" - Ru?ica Čavić, "FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE - Banja Luka 2003", Prva Nagrada Izuzetno veliki je broj dečjih pesama (preko 500) snimljenih u periodu od 1992. do danas. Nekada sam pisao za revijski orkestar koji je bio sastavni deo kako velikih, tako i dečjih festivala (kao ZLATNO ZVONCE u Novom Sadu ili DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE u Beogradu), zatim nas je tehnolo?ka ekspanzija dovela do stanja zavisnosti od softvera... Poslednjih pet godina se vi?e nego ikada bavim dečjom muzikom i mladim talentima (mo?da zato ?to sam sretni otac četvorogodi?njeg dečaka), te sam muzički producent dečjih festivala u Brčkom, Bijeljini i Zvorniku, kao i raznih drugih manifestacija i programa za decu, a time se bavim rame uz rame sa svojim starijim kolegom g.Jocom Adamovim, a uz nas je, naravno i neizostavno g.Minja Subota. U triu sa njima uspeh je bio pokrenuti, posle dvanaest godina, novu seriju ?MUZIČKOG TOBOGANA? uz koji su mnogi od nas proveli detinjstvo. Dugogodi?nja saradnja je doprinela da nedavno, na Ko?utnjaku, u studiu RTS-a zavr?imo snimanje drugog, novog serijala, nekada, u staroj velikoj Jugoslaviji, najgledanije dečje emisije... U sledećem pasusu ću navesti, ne izdanja koja bi se tretirala kao visoko komercijalna, jer ih nisam, realno gledano, ni radio, ali ću navesti albume koji su mi dragi, a na kojima sam ostavio svoj trag ili kao aran?er (na nekima 2-3, a na nekima čak i sve), ili kao koaran?er, ili kao muzički producent, ali i neka izdanja tambura?ke muzike za čija sam stvaranja jedan od odgovornih, kao i izdanja koja pripadaju sferi umetnosti i kulture: "SEDMO NEBO" - ?elimir i Vi?nja, '95 - PGP RTS (moja prva ploča, ako ne računam jo? neke novokomponovane tvorevine koje su izdavane, ali za koje ne mogu reći da sam emotivno vezan. Prosto sam jedan od onih koji ne zive od tog stila, ali moram da napomenem da nemam naviku da odbijam ukoliko se ukaze potreba). No u to vreme, te?ko da je i?ta osim narodnjaka moglo da se naplati. "UZMI SVE ?TO LJUBAV DOTAKNE" - Bojan Milanović, '95 - PGP RTS (ceo album) "DEČJE BEOGRADSKO PROLEĆE '96" - PGP RTS (ceo album) "ZLATNO ZVONCE '96" - KPZ Novi Sad (ceo album) ?DECA SU UKRAS SVETA? ? Minja Subota (1997) PGP RTS (ceo album) "ZLATNO ZVONCE '99" - KPZ Novi Sad (ceo album) "U POTRAZI" - Ru?ica Čavić, 2000 - CITY RECORDS (ceo album) "KRALJICA" - Bojan Milanović, 2000 - PGP RTS (ceo album) "NA?A RADOST - Podgorica 2001" ? SARS "ZLATNA PAHULJA - Ro?aje 2002" ? SARS "DISKRETNA" - Ru?ica Čavić, 2002 - CITY RECORDS (ceo album) "?ELIMIR - 5/1" - ?elimir Kuli?ić, 2002 - PGP RTS "MUSIC FESTIVAL BUDVA 2003" - MUSIC STAR PRODUCTION (lepa uspomena + malo veći broj aran?mana = značajna korist i veliki uspeh. Bilo je i drugih Budvi, ali mi je ovaj festival posebno drag) "NA?A RADOST" - Podgorica 2003 ? SARS "ZLATNA TAMBURICA? 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 - UDRU?ENJE KOMPOZITORA VOJVODINE ?DJEČJA MA?TA MO?E SVA?TA? ? Brčko 2006, 2007, 2008. (celi albumi) ?DJECA PJEVAJU SEMBERIJI? ? Bijeljina 2005, 2006, 2007, 2008. (celi albumi) ?BOKE?KI MORNARI? ? Izdanje sačinjeno od ?aljivih pesama u izvođenju klape ?Boke?ki mornari? iz Kotora, kao i nekoliko aran?mana za klapu ?Bisernice Boke?. ?GRETA ? STRANICA 89? ? muzika za pozori?ni komad u saradnji sa kompozitorom prof. Stevanom Divjakovićem i pijanistom prof. Srđanom Dalagijom. Snimao sam i producirao vi?e izdanja srpske duhovne muzike u izvođenju hora ?Sveti Stefan Dečanski? iz Novog Sada, pod dirigentskim vodjstvom Tamare Petijević : ?SRPSKI BO?IĆ? ?VELIKA SEDMICA? ?VASKRS? ?MUZIKA KOD STERIJE? ? aran?mane za 4 mu?ka glasa i klavir pisao sam za seriju koncerata izvodjenih po kulturnim institucijama ?irom zemlje, a sačinjenih od starih pesama pevanih u pozori?nim komadima Jovana Sterije Popovića. Autor programa bio je g.Miodrag Milanović, prvak Opere Srpskog narodnog pozori?ta iz Novog Sada. Danas sam Sekretar Opere Srpskog narodnog pozori?ta u Novom Sadu, a svaki trenutak koji nije vezan za navednu umetničku jedinicu, provodim u svom ateljeu i koristim ili za nova muzička kreiranja ili za jurnjavu sa svojim sinom. Rasplinuo samo se ...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Moda Na Rumskom | LACKY | Pricaonica | 29 | 17-04-2008 03:39 PM |
cipelin prvenac na Rumskom | cipela | Promocija radova | 6 | 03-01-2005 07:05 AM |