|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Moderator
|
![]()
evo jednog "real" Andromeda "demo-ta".... produkcija koju smo ja i sare (forumas) radili za Vodafone reklamu......
http://www.myspace.com/djsylvain Pesma je Stop the world.....svi soundovi su "authentic".....Andromeda all around...snimana u logic......pravi 808....909....plus par samplova i jedan sound iz nekog softsyntha koji je isao kroz mutron bi-phase..... Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace Last edited by gregor z; 02-02-2008 at 12:09 AM. Reason: spelling |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Korg TR ionako koristi samo za nekoliko padova a ne vredi ni diskutovati o VA (Nord Lead2x) vs analog... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
Sad tek videh ovo za A6: The andromeda is extremely versatile sonically. The inclusion of the two filters (One Oberheim SEM 12 db and one Moog filter).
Da li je rech o klonovima filtera ili sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
mod?rateur analogue
|
![]()
de si ti bio do sad? ijuuuu spavas na času breeeeeee.
![]() to su pravi analogni filteri koji su "modelirani" da budu bliži 24dB moog ladder filteru, i durgi po multimode SEM odn. Oberheimovom tzv. State Variable Filteru (HP,BP,LP,Notch svi dostupni istovremeno). ne koriste isti (originalni) hardware da to postignu ,vec analog chipove od alesisa. "moog" na trenutke zvuci vrlo moog, neki put ne.. ali svejedno je odlican 24dB filter. po meni rezonanca nije toliko "mokra" kao na moogu. dubok bass, lead i fx odlican. i prophet soundovi. "sem" zvuci pre*ebeno. mozda blize originalu, ali opet ima neki svoj karakter kad ga nasiljis sa feedbackom, i jakom rezonancom. apsolutno fenomenalan filter, bio SEM ili ne. s njime radim gotove sve padove i sweepove. arpeggia.. itd. prednost je sto ih mozes kombinirati kako oces. serijski paralelno itd.. moja omiljena kombinacija sem HP u moog LP, da dobijem jedan specificni bandpass pad.. ubija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Senior Member
|
![]()
Kako Andromeda funkcionira kao procesor zvuka? Zanima me kak bi zvucao neki "vanjski" pad provucen kroz ta dva filtera, na primjer... Stalno provlacim vanjske padove kroz Virusove filtere. HP+LP, postelas balans.. Meni zvuci jebacki, ali vjerujem da bi moglo i bolje. Steta da mi ATC-X nema stereo in&out, to bi bilo onda to.
Inace, narucio sam ja Andromedu prije negdje 3 mjeseca, ali zastupnik ju nije mogao nabaviti. Povukao sam predujam, a sad sam vec izgubio volju, da i mogu nabaviti. U medjuvremenu je dosao JD990, danas bude i jedan 01R/W, i tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Pro Member
|
![]()
Nada umire poslednja
![]() Ne vracaj se kuci bez nje ![]()
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
@Cluster-ma pratio sam ja celu pricu nego mi ovo nije bilo jasno...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
@Cluter-treba mi mala pomoc od tebe. Iz razloga sto sam od par osoba cuo da bazicni waveformovi od Andromede zvuce vrlo "slicno", bilo bi dobro da usnimis sve njih suve i sirove i da cujemo to i da se razotkrije ta misterija. Mislim da ce i ostale zanimati da cuju, da budemo nacisto sa time
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Andromeda A6 | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 44 | 16-04-2008 09:57 PM |