|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Koliki RMS ti ispada .... a da zvuci dobro posle limitera na HRT ..... ima li razlike izmedju HRT i PINK a ???? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
Pink je uzas - zvuk je i na kablu mono, tako da mi muzika izlazi zguzvanije, i sve je nekako slepljeno i mutno, kao da su upalili vintage warmer preko svega.
Sa hrtom se i dalje boljim, drzim regularno rms izmedju -15 i -10dB, mada mi je skoro nemoguce sacuvati normalnost a da makar nekad ne zalepi neko urlanje u -5dB.. jal sam ja lud, il je to ok, rece mi neko da i drugi muku muce sa HRT-om. Vec sam na drugoj temi pozvao kolege da mi se jave povodom ovog problema, al niko sem Zvine ne dodje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
u principu najvise me muci to sto se desava povremeno neko sumanuto pumpanje, skoci muzika u sred scene, sledeca scena pocne jako pa se stisa ili obrnuto.. doduse, pre neko vece sam to primetio i na Sopranovima (muzika koja skoci posle 3 sekunde pauze u dijalogu, pa se utisa cim progovore)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Gore pricas o RMS u ?????
Da ... sto se pumpanja tice , desava se i na reklamama , ali u zavisnosti od televizije ..... na nekim programima jako , na drugim slabo , na trecim pumpa , na cetvrtim ....... Mada ja teram reklame da budu oko - 8 rms a ... jer u drugom slucaju ako izpadnu slabe .... nikad ne znam da li sam ja kriv ...... ovako bar znam da nisam , ako me neko pita ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
RMS jasta !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
eeee zajeb, ovo sve sto ja pricam, oduzmi 6dB, jerbo nam je 0 peak u stvari -6dB, tako nam trazili. Ja merim Digicheckom kojeg sam izbazdario da je -6dB peak-a referenca za nulu, tako da mi realni RMS ne prelazi -11, a cini mi se da je i to i dalje mnogo
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Promocija kratkometra?nog animiranog filma GULIVER | ANITA | Promocija radova | 20 | 27-07-2010 09:29 PM |
Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ? | clusterchord | DSP forum | 31 | 22-02-2008 12:13 AM |
Post... | Dexxy | DSP forum | 20 | 07-09-2006 09:21 PM |