|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Razlika u zvuku kod podova postoji između starih POD-ova, tj keca, POD-a 2.0, POD PRO-a, floor POD-a i sprava koje su zasnovane na Gearbox software-u. Znači ako ima Gearbox, to je novija generacija modelinga, nije bitno nu?no da je sam proizvod novijeg datuma, po?to Line6 jo? uvek rabe staru tehnologiju za neke proizvode.
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Da,Gold Bundle!Potpuno sam zaboravio na Line6 Gearbox gold bundle koji sada kosta samo 150$, a bio je ranije oko 500-600$.Sa njime dobijas kao sto rece Dusan i DI a od softwarea imas 78 modela pojacala za gitaru sa dvadesetak cab-ova,22 bas pojacala i 80 efekta sto je u poredjenju sa UX-om MNOGO vise, a razlika u ceni je nekih 10-20 evra.Ubedljivo najbolja varijanta za snimanje gitare i basa.Zaboravi UX koji sam ti prvo predlozio.
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
.... a je l' i dalje onda mora da se slusa peko line 6 drivera , ili mogu kao covek da teram sa svojim standardnim ???
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() E, pa super, to je to sto mi treba, di-box, vst, gomila simulacija... milina. Samo da ponovim i Maxovo pitanje, mogu li da zaobidjem njegov driver i radim normalno sa RMEom, samo?
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Trebalo bi da moze, posto je plugin kao svaki drugi, t.j. ne zanima ga sta mu dajes kao ulaz. Nisam siguran kolika je latencija samog plugina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Moguće je pripaliti gearbox uključiti se u Line6 DI, slu?ati u realtime-u kroz Gearbox software koji je otvoren dok je otvorena i aplikacija u kojoj radite, ajd na primer Cubase. Snima se ono ?to se čuje kroz gearbox, a slu?ate na čemu ?elite. Varijanta 2, snimate kroz DI slu?ate kroz gearbox, unimavate čist neofarban DI, zatim otvorite pluginove na kanalu i onda naravno ostaje mogućnost da se kasnije farba koriguje Varijanta 3, DI je dongle, usnimavate kroz neki drugi lanac čistu gitaru, slu?ate kroz upaljen monitoring kanala na kom su otvoreni pluginovi Line6, latencija naravno mora biti niska. U svim varijantama trebalo bi da je moguće normalno slu?ati kroz RME na primer. Jer fakat i ne postoji druga mogućnost, jel, uz ceo pack dolazi samo DI. Ako vas la?em, mo?da vas la?em za to da mo?ete slu?ati kroz gearbox dok usnimavate. Znam da na UX-u valjda moraju biti upaljeni drajveri Line 6 ali ovde bi bilo sumanuto, jer nema Line6 kartice koja bi imala out-e. Dakle ovoliko mogu pomoći ali toplo preporučujem posetu Line 6 forumima ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Hvala puno, to je tacno ono sto mi treba. Posebno opcija, snimas clean, slusas kroz gear box, pa kasnije pravim farbu. Jedini problem, u Nemackoj je jos uvek oko 500e, gde naci to za normalnu lovu?
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Bicu mnogo glup pa cu da postavim direktnu situaciju kako bih ja .... a ti mi samo reci da li je moguce ......
Nabodem gitaru u line 6 , latencija 3 ms , otvorim line 6 VST software na kanalu , neka distorzija npr , i sviram ..... on mi usnimava cistu gitaru a ja sve vreme cujem preko RME kartice matricu i gitaru SA distorzijom ..... iskljucim VST .... cujem cistu gitaru .... Je l' moze ovo ??? Izvini na ovakvom pitanju , ali nisam imao spravu u rukama , pa me sve zbunjuje .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ti si razumeo , a ja nisam ... ![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |