Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-05-2008, 02:33 PM   #11
Combo
Member

Combo's Avatar

Default Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

Meni se taj tvoj Setup uopste nesvidja! Da ja imam 8.000 zelenih u rukama, razmisljao bi na sasvim drugaciji nacin! Otvoren Setup koji bi se vremenom non-stop sirio i za par godina napravio pravog studiskog monstruma!

Kakvi RME OctaMic II preampi, RME je firma poznada po konverterima a preampi su b.t.w. Idi odmah na dobre A klase preampa , dobar izbor cena - kvalitet daju TL Audio i SPL ili idi na neki Focusrite ISA serije. Vidim da mnogi TOP studiji u svetu furaju u rack-ovima Focusrite ISA 828 (gde imas i odlice preampe i konvertere), tako da u kombinaciji sa nekim RME ADAT interfejsom si napravio odlican setup za relativno mali novac! RME FF800 je za putnike namernike ili kao stvoren za one koji hoce da za male pare dobiju relativno kompletan, kvalitetan studio u 1 rack U.

Ne bi uopste bila losa ideja i da razmisljas o nekoj Yamaha O2R96 V2 ili DM1000 V2 mikseti u kombinaciji sa Focusrite ISA 828! Ovo ti kazem jer ako si planirao da uzimas UAD flexi paket, Yamaha je u svoj najnoviji Studio Manager uvrstila ADD-ON EFFECTS plu-in paket. Cini ga 5 paketa od kojih su 3 predstavljeni VCM tehnologijom (iza koje se nalazi tehnika fizickog modelovanja). UAD isto koristi tehniku fizickog modelovanja, za izradu svojih modela (zato i oni zvuce kako zvuce), al netreba zaboraviti da je Yamaha izmislila ovu tehniku modelovanja a ne UAD! Unutar Channel Strip paketa imas model 2-76 kompresora (odgovor na 11-76), ekvalizator 601 (koji dosta podseca na NEVE) itd. Sve sam ovo dobrano izanalizirao zbog diplomskog rada! Digitalizacija signala i obrada bazirana na tehnici fizickog modelovanja.

Pozdrav, sve najbolje i jos jednom dobro razmisli!

Combo is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules