|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Moderator
|
![]()
Bas si skrt na recima...
![]()
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
A ljudi, samo jos neka pitanja...
Posto bih da imam neki daw controller i svidja mi se M-audiov Project-Mix, sta kazete da njega koristim i kao interface umesto FF 800 ? Ne bih koristio njegove preampe niti konverziju. Propustam li nesto osim 4 preampa koje imam na FF800 ? Jer svakako bih uzeo Octamic II + 1-2 kvalitenta preampa + mytek DAC/ADC konvertore i onda mi je to dodje 10 prempa za istovremeno snimanje (sto mi je dovoljno) + cool-lookin' controller ![]() Ili gresim, da ipak provereno uzmem FF800+Octamic II i neki drugi DAW controller, samo predlozite neki ![]() @RokStudio Thanks for the tip! ![]() A sto se tice preampa... API rack mi je mnogo za pocetak... A zasto da preskocim UA, losa iskustva ? Meni se svidja kako njihovi tube proizvodi oboje zvuk, al opet, ne razumem se toliko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
ako hoces kontroler za te pare onda uzmes iskljucivo controler recimo http://www.thomann.de/gb/mackie_cont...versal_pro.htm ja koristim ff800 + octamic II .. i to je jednostavno carobna kombinacija .. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Member
|
![]()
A znam to, ali ovaj Mackie Universal mi se cini da radi to sve isto samo za jos vise para ! Ili gresim ?
![]() A i cimanje mi je malo to toliko iz USA da dovlacim, mislio sam to "krupnije" ovde da uzimam... Za koliko para bih ga mogao uzeti kod nas ? Sta bi jos doslo u obzir ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
http://www.thomann.de/gb/maudio_projectmix_io.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]()
Ok, ali gde to da kupim kod nas ? Vec par godina nisam u Srbiji, pojma nemam sta se desava
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
Kirdan brate,
vec kad ides na DAW varijantu, nema tu neke velike filozofije! Uzmi odmah na pocetku, dok imas para naravno,sto bolje A/D, D/A konvertere! Ja bih odmah uzeo da imam dolara ![]() Sva ostala oprema je manje tehnickog karaktera i svodi se uglavnom na ukuse: Monitori, ampi, mic-ovi, itd... Savetujem ti Tascam US-2400 kontroler neces zazaliti! Kao sto sam vec rekao, kad lepo opremis DAW, sve ostalo je posle stvar ukusa i polako jedno po jedno... Danas MXL sutra Neumann, preksutra Brauner ![]() ![]() Monitori i Preampi BEST BUY: DBX, SPL, m.f.c KRK i Adam! ![]() Last edited by Combo; 15-05-2008 at 08:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Senior Member
|
![]()
Uh ako smem ja bih da ti dam savet, prvo je sjajna stvar sto si u USA, da sam na tvom mestu, a i ja sam poslednjih meseci kupovao gomilu opreme, sve bih recimo kupio polovno, ali A klase, prvo mozes da proveris pre nego sto kupis, drugo cene polovne opreme su jako pristojne i cak su i nama ovde zaista jevtine. Moj ti je savet da sledis lanac znaci: vrh mikrofon, vrh predpojacalo, vrh kutije, najbolje moguce konvertere a da nisu Prism ( moj glas za Mytec, Lavry, Apogee rossetu, SSL Alpha link koji sam ja uzeo- a uzecu obavezno i Mytec 8 kanalni), Api predpojacalo, kompresor barem po dva komada. Definitivno je problem to sto zelis bubanj da radis po mom skromnom misljenju i tu treba barem jos najmanje 8 klase A predpojacala gledaj da budu sto bolja ne neka ezoterija ali u svakom slucaju visoka klasa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
slazem se da je to nekada bio dobar izbor i jos uvek je kao project ali i sam si rekao da je otisao u penziju .. zasluzenu .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Member
|
![]()
Eh, ti ADAT-i! Mnogo puta sam se pitao dal ce probati da naprave Delta 1010 rack V2 (sa ATAD-ima, FireWire-om mozda i preampima) i pre par meseci video ovo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ITB super saveti !! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 12-09-2009 12:10 AM |
korisni saveti | grada27 | Tutorijali | 0 | 15-09-2008 06:45 PM |
Pravni saveti | zolideathmetal | Pravna Pitanja | 4 | 07-02-2008 11:44 AM |
Prakticni saveti... | puRe | Tutorijali | 0 | 12-12-2004 05:53 PM |