Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-04-2008, 04:11 PM   #21
ipomea
Junior Member

Default Re: machinedrum

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
cim budem probao javljam al sigurno moze, neki ga i koriste kao efekat..

"The effect system consists of the TRACK EFFECT system and the STEREO MASTER
EFFECT System. The TRACK EFFECT system supplies Amplitude Modulation, 1-band
EQ, Resonant lo/band/hi-pass filter, Sample Rate Reduction and Distortion tied to each
THE STORY OF THE MACHINEDRUM
3
audio track. These effects can be used tightly together with the machines to form the
sound.
The STEREO MASTER EFFECT system consists of a delay, a reverb, an EQ and a
dynamics compressor. These effects operate on the mixed main output signal.
"

znaci filter samo na trakama, nema na masteru. to vjerovatno znaci da ne mogu koristiti na audi in i filter.
ipomea is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2008, 04:23 PM   #22
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

pa pazi ovako, ako taj audio in stavis na 16-ti kanal, ili bilo koji drugi, znaci trebalo bi da mozes da koristis, zavisi koje opcije ce on dati na kanalu kad prikljucis audio in. na primer kao i sa semplovima, na nekima imas start envelope, a na nekima nemas, na rom semplovima imas, dok na gnd ako se ne varam(na poslu sam, a nisam poneo md) nemas, i tako to.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2008, 08:00 PM   #23
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Pre neki dan imao sam chast da sa gosn Mikom chachkam Machinedrum i, u naj manju ruku sam odusevljen.. Razlozi?
Kao prvo, zvuk, koji je vrlo prezentan i "masan", sto se i moze ochekivati od sprave koja toliko kosta. Mogucnost lejerovanja ti dozvoljava da napravis monstrouzne sub kikove, koje nisam imao prilike da cujem na drugim ritam masinama. Super stvar je sto je masina predvidjena i za sound design, od ponudjenih wave formova tu su noise(white valjda) i sine wave. Za tili chas mozes napraviti kick, snare ili percussion po zelji... Tu su i real time write, koji kada zabelezi zeljenu modulaciju, pravi razne random varijante od uradjene automatizacije-mega dobra stvar za live... Takodje je bitno pomenuti i mogucnost ubacivanja svojih semplova, koji su podlozni totalnoj manipulaciji tipa envelope itd. Od efekata vredi spomenuti distorziju koja je brutalna, u stanju je da razori kick i da dobijes bass...
Ukratko, sprava vredi i vise nego sto kosta, i prilicno je nezahvalno uporedjivati je sa starim vintage ritmuljama, koje imaju neku svoju char i specifican zvuk, ali ne i bolji. Da imam novca, ne bih ni sekundu razmisljao da li da kupim spravu...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 01:21 PM   #25
ipomea
Junior Member

stigla machina.. uzeo sam uw verziju i dobio je uznenadujuce jeftino. gotovo 400 eura ispod cijene. narucio sam od firme direktno, i posto nisam u eu platio cijenu u dolarima(1690 dolara tj. oko 1000 eura). i jos 100 eura poreza i carine.

imam pitanje, vjerovatno za miku.
nemam previse vremena ovih dana da se igram, ali skuzio sam vecinu. muci me jedino sistem cuvanja paterna sa kitovima. malo su ga zakomplicirali cini mi se, a i malo sam nestrpljiv, doduse preletio sam manual, ali tebalo bi malo ukljuciti vijuge.

znaci sacuvao sam nekoliko kitova sa paternima, u pocetku nisam pazio na extend/clasic,ali kasnije sam sejvao u extend modu. kako god, kasnije koji god bi loadao kit on ne bi vise bio isti (vjerovatno mu patern nije ostao, pazio sam na zvjezdicu). znaci morao bi jos loadati svoj pattern? ako da, kako? pokusavao sam naci preko pattern selection, ali to je isto nemoguca misija, jer kako znati pod kojim je patternom(A-H) spremljen moj. brojevi kitova i patterna nemaju veze jedno sa drugim.
i tako pokusavao sam razne kombinacije, i cini mi se da se stvari (kitovi i paterni) stalno pomicu, preklapaju itd..

pomoc molim..
Old 11-05-2008, 05:12 PM   #26
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ukoliko jedan patern sa kitovima koje si sacuvao, koristis u jos nekom paternu i menjao primer: a1 patern i kit i taj isti kit koristis i u a2paternu, a na a2 si pomerao parametre tog kit-a, onda se menja i na predhodnom paternu, napomena: uvek radi u extended mod-u. i kad loadujes kitove proveri da li je aktiviran extended mod!

ukoliko sam razumeo to sto me pitas, onda sam ti dao pravi odgovor
Old 15-05-2008, 04:03 PM   #27
ipomea
Junior Member

hvala na odgovoru.
ok, ovo sam skuzio sto si rekao. ali jos malo da gnjavim...
recimo, sviram i radim u jednom paternu+kitu i sada mi dosadi, zelim se vratiti na neki drugi pattern+kit koji sam prije napravio pod drugim imenom na drugom mjestu, i otvorim ga, nije vise isti. da li se dogodilo ovo sto si mi prethodno opisao tj. da sam promijenio kit?
gotovo ni jedan kit koji sam spremio vise nije isti, stovise cini mi se da je svaki put drugaciji.radim u extend modu.
po kojem on principu baca ta imena po paternima, jedanputa mi je na c12 jedan kit, drugi puta drugi kit.

pozdrav
Old 15-05-2008, 04:29 PM   #28
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

pazi ovako primer: ja sam uradio a1 patern i napravio kit za taj patern, cim sam to uradio save-ovao sam kit i nazvao ga mika-a1, da bih znao da je to kit za a1 patern, i posle toga sam uradio jos neke i sve ih sacuvao primer: mika-a2 i mika-a3, i kad sam to sve uradio, otisao sam u song mod, i tamo namestio koliko puta da se ponavlja(opcija repeat) svaki od tih paterna, i sacuvao sam sve to kao song i nazvao mikatechnika, i svi paterni mi stoje kao jedna pesma, sve do "f" paterna ... znaci kad sve uradis, sacuvaj kao song, ili ih pozivaj preko precice "bank pa ako hoces od a do d kliknes na banku dok ne zasvetli lampica na "d" i onda na mute dugme sto bi znacilo da biras patern a i onda na triger pa izaberes koji hoces broj od a paterna. kad bi tako birao banku, onda bi ti ostao bpm iz predhodnog paterna, zato ih pozivaj iz song mod-a i svima im dodeli bitazu koju hoces, i save-uj u song mod kao jedan trek, ne bitno koliko paterna imas.

napomena: svaki put kad promenis nesta u kit-u, obavezno moras da sacuvas, da bi kad sledeci put budes pozivao taj kit, dobio to sto si napravio, znaci a1kit mala izmena i odma save na taj isti kit ukoliko ti se svidja to sto si izmenio, kazem odma da ne bi kasnije zaboravio da save-ujes!

Last edited by Mika Technika; 15-05-2008 at 04:35 PM.
Old 06-06-2008, 04:29 PM   #29
ipomea
Junior Member

ajd, recimo da sam savladao patterne + kitove, iako me malo nervira sto nece automatski kad biram preko banke npr. G11 otici automatski na mojkit_g11, al dobro skuzit cu s vremenom
sad me zanima sljedece, cini mi se da nema u manualu.
recimo imam jedan sound slozim mu pattern, ali recimo da hocu na MD sekvenceru odsvirati notu dole notu gore, ili recimo svirati taj sound preko klavijature, cak i akord. npr. odsvirati nekakvu bas liniju.
kako to funkcionira?

pozdrav
Old 06-06-2008, 07:52 PM   #30
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

vidis to nisam ni probao, ja sve to sviram na monomachine a na machinedrum-u sviram sa pitch-em

a ovo prvo sto si rekao, ne moguce je da ti ne poziva kitove zajedno sa paternom, ili nisi sacuvao to kako treba ili ti ne valja machinedrum! on jedino sta ne poziva preko patterna to je bpm(njega poziva iz song moda)! sve ostalo mora da poziva!!!!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules