|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Sad ispade da ništa što nije 1000+ EURa ne vrijedi ni gledati...
Kao i to da je bolji jedan preamp sa FireStudia koji prostom podjelom kosta oko 120EUR od preampa koji košta 300EUR! (ako je cijena uopšte više mjerilo bilo čega)... Ako si u mogućnosti, probaj SixQ. Oslušni ga i probaj uporediti sa onim što već imaš na karti... pri tom nemoj da zanemariš njegov AD konvertor, koji je mene poprilično iznenadio, naročito u basu... Lično sam mišljenja da se u hardverski channel strip apsolutno isplati uložiti novac! Ako su već neke sprave u procesu finalizacije potisnute od strane softvera (jer se svakako radi sa već digitalizovanim signalom), mislim da je poprilično bitno šta ćeš učiniti sa signalom prije ulaska u konvertor! Ovde se očigledno dešava da određen broj ljudi "preseljenjem" u više klase studijske opreme ima problem sa spuštanjem na nivo nekoga ko nema ništa. Da, bilo bi sjajno kada bi nam svima prvi preamp bio Avalon 737 ili bar LA-610, ali... živimo tu gdje živimo, borimo se kako znamo i umijemo... Cool! ![]() p.s. Thomann je skup! ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
@ Tiki
Nisam pricao o tome ..... channel strip je individualna stvar . Ono sto sam rekao , i siguran sam u to .... da ne treba pustati mix i " otopljavati " ga kroz Meeq a ...... pa ni kroz bilo koju spravu iz te klase ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pa to sam generalno i pitao i obojica ste mi odgovorili na po jedno pitanje
![]() ![]() ![]() ![]() ... ako neko ima da preporuci nesto u tom cenovnom rangu, slobodno, nisam gadljiv ![]() Pozz
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Mozda ovo....nisam probao ali kritike na GS i nisu tako lose,samo sto to opet ne mozes da probas
![]() http://www.chameleonlabs.com/product5.html http://www.chameleonlabs.com/product1.htm ...uh....izvini.......ovo je maaalo vise para Last edited by player; 09-05-2008 at 03:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
ili pogledaj Focusrite Voicemaster Pro.Za 550Eura veoma funkcionalan vocal(inst.) channel strip (solidan preamp,eq,kompresor,expander,deeser,AD kao opcija sa veoma pristojnim konvertorom) i radi sasvim upotrebljivo kao jedini analogni outboard uz DAW.
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ... e sad tu pocinju smicalice... te da li je bolje neki bolji polovan ili malo losiji a nov, te da li ovaj ili onaj imaju bolji zvuk, te dodaj jos malo pa imas ???... ah za sve u zivotu tako... ali ne mogu mnogo da se zeznem pa se ne brinem... odoh da jurim lovu ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
ipak, treba biti fer, pa reci da postoji oprema za koju netreba obit banku da se dobije
pristojan sound. FMR Audio i Joe Meek su IMO, jedine prave best buy firme..(i vishe od toga) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Pazari lepo taj FMR koji je sigurno O.K., ili taj Joe Meek koji je verovatno O.K. i radice O.K., ako ti radis O.K. Kad bude vise para, pazari sta hoces ![]() Samo nemoj mikseve da provlachis kroz bilo sta tog tipa, jer ti sto snimaju iz compa na traku, pa satrake na dat, pa sa dat-a korz preamp, pa opet na traku, pa u comp., jedino sto dobiju je ku*ac na biciklu, u jos gorim slucajevima i bez bicikle... Da... umalo da zaboravim... jos jedna preporuka... DRUGARSKA! Ako ti treba preamp, a nemas puno para, gledaj da bude sto jednostavniji, bez ompresora, EQ-a itd... jer to sve kosta, a koliko je ulozeno u sam preamp dobijes kada odbijes cenu svega toga. Licno misljenje... sad, kako ko hoce...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 09-05-2008 at 05:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Slazem se sa Idekiusom ako coveku treba samo i iskljucivo preamp.Medjutim kad je DAW jedini alat za rad a native efekti su jedini kojima se 'picani' zvuk,u prakticnom radu mnogo vise komocije se ima da pod prstima imas kontole nad po jos kojim analognim OTB alatom(tipa kompresije,eq-a..) a da to koliko toliko pristojno radi.Smesno je porediti jeftinije channel stripove sa manley,avalon,ssl i sl. skupim zvukovima ali uvek cu pre koristiti ekvilajzer sa jeftinog focusrite-a na usnimavanju vocala nego kasnije mu dodavati neki Waves-ov Eq.IMO
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Joemeek twinq | Boombass | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 19-05-2009 11:19 PM |
Joemeek stripovi - ima tko? | StypeBones | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 20-10-2008 03:58 PM |