Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-05-2008, 12:06 AM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Nord Wave Review

svirao sam ga neki dan jedno pola sata. moram otic opet.

najvise mi se svidja u kontekstu live - jer imas kakvu takvu VA analogiju, u kombinaciji sa ROMplerom, odn. vozis mellotron zbor/violine sto meni savrseno odgovara. a sve u maloj klavijaturici. mejdutim dibiduz je preskup za to sto je (recimo nord2x plus limitirani Rompler).

moram priznati da filteri i rezonance zvuce vise kao na G2X i NL3, hladnije i "hrapavije" od stare generacije Clavie, tj. od Nord2X-a.

kombinacija takve dve sinteze, plus FM, cini prilicno zanimljivu spravu u smislu sound dizajna, ali imam love/hate odnos s time, jer mi filter bas ono ode u skripavu digitaliju kad ga odvrnes. daklme neki soundovi mrak, neki jednostavno bole usi.

mislim da bih, barem sto se tice live konteksta, prije to "imitirao" da ugrabim Nord2X i midi-jem spojim na svoj E4xtu koji bi stajao u racku..

idem ponovo iduci tjedan da jos malo sarafim. da imam nesto prenosno za snimanje snimio bih demo al jbga..

clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules