|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 28-03-2007 at 11:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
Mislim da je ovo prvi put da se prvo napravi soft synth, pa potom da se na istom algoritmu radi hardwerski synth.
Solaris je jedan jako dobar synth za Luna\Pulsar\Scope karte, od istog autora koji je uradio meni omiljene Zarg synths-e, John Bowen-a... Verujem da je synth dobro odradjen, posto znam da se dugo radilo na njemu... Stariji, DSP brat izgleda ovako... ![]() Inace, od istog autora mi se svidja i Zarg Dark Star i cesto ga koristim, pa preporucujem i drugima da ga probaju, ali... za Zarg Synthse su dve Lune, ili Pulsar II apsolutni minimum! Moze i jedna Luna, ali... sa polifonijom od par tonova ![]() Sto se tice ovog novog Solarisa, u hardware-u... ocekujem da bude odlichan, posto su DSP Synthsi John Bowen-a zaista lepo odradjeni i zvuce kvalitetno, gusto... veliko... ...subjektivan utisak...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 29-03-2007 at 12:51 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mod?rateur analogue
|
![]()
kaze John Bowen da nije baziran na SCOPE codu. koristi SHARC-ove ali da su isli na puno mocniju platformu i potpuno novi dizajn audio engine-a.. visoka rezolucija itd..
ono najbitnijie, cini mi se, jest da rezolucija svih modulacija moze ici tako brzo sve do nivoa jednog samplea.. to otvara neslucene mogucnosti u modulacijama i novim sintezama.. a da bi to sint mogao potegnuti mora imati ogroman procesing power. neznam dali ce se moci nesto takvo raditi na solarisu, ali primjer sinteze sa ultra brzim modulacijama rezolucije par ili stotina sampleova jest.. granular. drago mi je da svijet sinteze u hardwaru prezivljava. Bowen je ocigledno shvatio da za ovako dediciranu spravu da zaista radi posteno, nesto ipak treba i dedicirani procesing, a ne onaj ogranicen host procesingom i kernelom Bill Gatesa unutar windowsa.. isto da je ipak bolje ne biti ovisan o driverima, operativnim sustavima, zastarjevanju itd. dodatni graficki editor je uvijek lako napisati u nekom OS-u koji je aktualan mac, xp, vista itd,, imam predosjecaj da ovo sigurno nece imati plasticni prizvuk asio protocola, windowsa odnosno VSTi instrumenata. ko nije upoznat, John Bowen je bio, nakon Dave Smitha, drugi covjek u Sequential Circuits-u 70/80tih, u doba Propheta i Pro One-a.. poslije je radio na Wavestationu i zadnje na Oasys-u. ![]() ![]() Last edited by clusterchord; 29-03-2007 at 05:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ima li neko predstavu o ceni, koliko ce biti?
Imam jako dobar osecaj povodom ovog sinta, nikada nisam probao ni jedan od soft verzija Bowen-ovih sintova ali mislim da je na pravom putu. Drzim palceve ![]()
![]() |
#5 | |
Mason
|
![]() Quote:
http://createdigitalmusic.com/2007/0...d-synthesizer/
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
lepo.. lepo....
Last edited by Don Solaris; 30-03-2008 at 06:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() Last edited by fischek; 20-01-2008 at 09:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Za prvih 50 narucilaca 2100e,za ostale 2500e, a inace, kad krene prodaja (a to je Aprila) cena ce biti 3000e...
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
John Bowen svira Solarisa na MusikMesseu
ne znam da li je ovaj video vec neko postao negdje na forumu, ali od viska glava ne boli ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]()
http://www.johnbowen.com/solaris.html
Quote:
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Alesis MK2 vs. AR (Don Solaris/Boggy thread) | Don Solaris | Dizajn i konstrukcija studija | 29 | 20-08-2007 12:59 PM |
Novi Mix | DaBear | Zoran Vračević - Vrač | 101 | 07-10-2006 11:08 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |