Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-04-2008, 09:37 PM   #1
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Pomoc u odabiru sinta

displej je vrlo pregledan, daje graficki prikaz u realnom vremenu, i do parametara se brzo dolazi.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2008, 09:49 PM   #2
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

pa svaki displey daje sliku u realnom vremenu, ali je ovaj mali i nepregledan, zato sto kad izaberes opciju primer: za filter ili neki envelope, ti vidis samo taj parametar i mozes samo njega da cackas, a da bi mogao ostale ti moras da izadjes iz odredjenog dela menija i onda tek, to jako usporava rad i experiment!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2008, 10:12 PM   #3
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ok, ima dovoljno videa na youtube pa nek covek sam zakljuci.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2008, 06:38 AM   #4
HrastProgrammer
Member

HrastProgrammer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
ali je ovaj mali i nepregledan
U svakom slucaju je puno pregledniji od MicroKorg-ovog "display-a"

Moj glas za Blofeld. Imao sam MicroKorg-a jedno kratko vrijeme i u vecini stvari je puno losiji od Blofeld-a. Jedina prednost je audio ulaz pa se mozes igrat s vocoderom, ali sve drugo je dosta slabije (zvuk, sinteza, polifonija, efekti, user interface, kvaliteta izrade, ...)

Imao sam prilike isprobat Blofeld-a prije par dana i mogu potvrdit da mu za te novce nema ravnog. Za sada ga nemam namjeru kupiti posto vec imam QRack/32, a u dolasku je Q+ Phoenix, ali nikad se ne zna ...

Moja jedina primjedba bi bila vezana uz polifoniju: Posto Blofeld ima manje RAM-a od starije brace (Q i Q+) onda se polifonija moze spustiti na samo 3 glasa ako se koriste Wavetable oscilatori i/ili Comb filteri koji zderu dosta memorije - potvrdjeno na Waldorf-ovom forumu. I audio input bi dobro dosao - nije mi jasno zasto ga nisu ugradili jer to sigurno ne bi bitno podignulo cijenu.
HrastProgrammer is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2008, 12:42 PM   #5
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ovde se ne uporedjuje displey blofelda sa korgovim, bar ja nisam imao nameru to da uradim, jer korgov displey nije namenjen kao blofeldov za preglednost parametara koje kontrolises, korg mozes kontrolisati preko njegovih kontrola(knobova) a da ni ne koristis displey, a blofeld ne mozes, na blofeldu da bi znao sta koristis treba ti dislpley koji ti ispisuje gde se trenutno nalazis u meniju i sta trenutno pomeras od opcija, i jako je smesno i jadno da su tako siromasno napravili, kao sto sam rekao, uzmes da pomeras neki osc i samo osc vidis na displeyu, a kad bi hteo neki drugi parametar da kontrolises pored osc-a ti moras da izadjes iz osc menija i da aktiviras taj parametar, jako jadno! ne kazem da je tako za sve funkcije, ali u glavnom za vecinu. necu vise da se javljam na ovu temu, ja sam rekao sta sam imao
Old 30-04-2008, 12:53 PM   #6
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
pa svaki displey daje sliku u realnom vremenu, ali je ovaj mali i nepregledan, zato sto kad izaberes opciju primer: za filter ili neki envelope, ti vidis samo taj parametar i mozes samo njega da cackas, a da bi mogao ostale ti moras da izadjes iz odredjenog dela menija i onda tek, to jako usporava rad i experiment!
Ko da su puno bolji displayi na Elektronima
Doduse vidis svih osam parametara/botuna na displayu ali koliko su veliki bilo bi bolje da je svaki u svome screenu

redroom is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2008, 02:37 PM   #7
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by redroom View Post
Ko da su puno bolji displayi na Elektronima
Doduse vidis svih osam parametara/botuna na displayu ali koliko su veliki bilo bi bolje da je svaki u svome screenu
nisi u pravu, rad i preglednost na elektronima je mama i tata za displey i preglednost na blofeldu!!! dodji pa probaj!
Old 01-05-2008, 01:47 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

boli me uvo za display. bitan je sound. a to je , po meni, totalno na strani blofeld-a. makar su razlicitog karaktera i sinteze, svejedno blofeld ima siri spektar od mKorga, i .. jednostavno mi zvuci bolje i uvjerljivo u onome sto radi. a i toliko je jeftin da uzmes lijepo uz njega neki mali novation ili axiom i deres potovima po parametrima kako oces.

jedino sto sam cuo da mi se svidjelo na microKorgu su oni "rastimani" drum n bass basevi. super. ostalo sve vise manje plastika. ali, ako bas hoces klasicni "VA", tj. imitaciju analogije, sto blofeld nema, onda zaboravi plasti-korg, i uzmi si rabljenu Nord Lead dvojku staru.

instrument modovi: sibnite ovo pod "klavijature" molim.

Last edited by clusterchord; 01-05-2008 at 01:51 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 08:38 AM   #9
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
boli me uvo za display.

Pazi kad se sad ukljući Roginator sa svojim jadikovkama (i sagama) o Mirage-u.

Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2008, 10:41 AM   #10
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Vala lepo kaze Cluster, nadji Nord 2 u racku i "bog da te vidi"
Imao sam spravu i zao mi je sto sam i nju morao prodati Sjajan zvuk, dizajn jos bolji (mislim na raspored potova i dostupnost pod rukom)...
Covek se na greskama uchi, zarekao sam se da vise niti jedan sint necu prodavati...
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules