Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2008, 10:36 AM   #21
Max
Pro Member

Default Re: Test dva mica ......oko 1k$

@ Off

Meni su ova dva primera sto si mi poslao zapravo potpuno isti kao i Ivanovi ( sibilanata gde hoces a basa nigde ) Jednostavno , iako sam mozda navikao na " losije " vise bih voleo da mikrofon pokupi te " baseve " pa da imam mesa u vokalu za obradu ...

NA zalost moram da priznam da mi je primer 2 ( 414 kojeg mrzim ) bolji i korisniji za daljnju obradu nego ovaj sa Amethysta .... i prirodnije mi zvuci .......

Uuuuups .... prebrzo sam zaklucio .... svidja mi se snimak broj 2 ...... koji god da je , jeste da je glasnije snimljen , ali i kad se utisa , bolji je ( doduse kad se dosta utisa .... vrlo su slicni )

Pozdrav

Last edited by Max; 09-04-2008 at 10:41 AM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 10:47 AM   #22
Max
Pro Member

Posto znam za Ivanov test

1 je K2
2 je Amethyst

..... ko se zeznuo , zeznuo se

Pozdrav
Old 09-04-2008, 10:55 AM   #23
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Zezas?!

Pa prvi mi nekako dosao taman, a drugi mi je bio svetliji, ali kao malo udaljeniji na samom usnimku (mada i dalje sam ubedjen da nije isti proximiti), pa sam pomislio da je u pitanju K2 koji je lose snimljen.
U slucaju da nisam u pravu za udaljenost, vise mi se svidja K2, tj. primer br.1

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 10:57 AM   #24
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

pravo da vam kazem .. jedva cekam da snimke sa njega ubacim u mix da vidim kako se onda ponasa ..

mikrofon je extra .. drugaciji ..
Old 09-04-2008, 04:42 PM   #25
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
@ Off

Meni su ova dva primera sto si mi poslao zapravo potpuno isti kao i Ivanovi ( sibilanata gde hoces a basa nigde ) Jednostavno , iako sam mozda navikao na " losije " vise bih voleo da mikrofon pokupi te " baseve " pa da imam mesa u vokalu za obradu ...

NA zalost moram da priznam da mi je primer 2 ( 414 kojeg mrzim ) bolji i korisniji za daljnju obradu nego ovaj sa Amethysta .... i prirodnije mi zvuci .......

Uuuuups .... prebrzo sam zaklucio .... svidja mi se snimak broj 2 ...... koji god da je , jeste da je glasnije snimljen , ali i kad se utisa , bolji je ( doduse kad se dosta utisa .... vrlo su slicni )

Pozdrav

hm...ipak nam se ukusi malo razlikuju.

Evo, juce i danas, dva razlicita zenska vokala, i ........ necu da kazem
Old 10-04-2008, 09:21 AM   #26
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Mislim da je na forumu do sada najvi?e bilo rasprava upravo o Rode mikrofonima iz mnogo razloga i puna su usta vecine ljudi da su Rode mikrofoni puni sibilanata, svjetli, itd.... stoji donekle ali vi?e za neke jeftinije modele ali K2 definitivno ne spada u tu kategoriju.Nedavno sam pričao sa prijateljem koji ima Neumann U67 a radio je čovjek dosta i sa K2 i ka?e mi da ga jako podsječa na U 67 a poznato je da je on tamniji mikrofon, idem skoro do njega da usporedimo ta dva mikrofona.
?to se tice Ivanovog testa meni osobno se ovako solo snimak vi?e sviđa K2 jer ima vi?e tjela i definicije mada mislim da je pjevac stajao bli?e mikrofonu nego kod Violeta koji je barem ?to se ovog testa tice dosta svjetliji i ima barem toliko izra?ene sibilante kao i K2 ako ne i vi?e.
?ivo me zanima kako se Violet pona?a u miksu... pa Ivane ako ti se da komadic jednog i drugog na mail za usporedbu bio bih ti zahvalan.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 09:24 AM   #27
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Mislim da je na forumu do sada najvi?e bilo rasprava upravo o Rode mikrofonima iz mnogo razloga i puna su usta vecine ljudi da su Rode mikrofoni puni sibilanata, svjetli, itd.... stoji donekle ali vi?e za neke jeftinije modele ali K2 definitivno ne spada u tu kategoriju.Nedavno sam pričao sa prijateljem koji ima Neumann U67 a radio je čovjek dosta i sa K2 i ka?e mi da ga jako podsječa na U 67 a poznato je da je on tamniji mikrofon, idem skoro do njega da usporedimo ta dva mikrofona.
Napokon da neko ovo kaze .... ja posumnjah da nisam poludeo od price da su Rode svetli mikrofoni , a K2 je sve samo ne svetao ..... ( pomislio sam da imam falicni primerak u momentu )

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules