|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
@ Off
Meni su ova dva primera sto si mi poslao zapravo potpuno isti kao i Ivanovi ( sibilanata gde hoces a basa nigde ) Jednostavno , iako sam mozda navikao na " losije " vise bih voleo da mikrofon pokupi te " baseve " pa da imam mesa u vokalu za obradu ... NA zalost moram da priznam da mi je primer 2 ( 414 kojeg mrzim ) bolji i korisniji za daljnju obradu nego ovaj sa Amethysta .... i prirodnije mi zvuci ....... Uuuuups .... prebrzo sam zaklucio .... svidja mi se snimak broj 2 ...... koji god da je , jeste da je glasnije snimljen , ali i kad se utisa , bolji je ( doduse kad se dosta utisa .... vrlo su slicni ) Pozdrav Last edited by Max; 09-04-2008 at 10:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Posto znam za Ivanov test
1 je K2 2 je Amethyst ..... ko se zeznuo , zeznuo se ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Zezas?!
![]() Pa prvi mi nekako dosao taman, a drugi mi je bio svetliji, ali kao malo udaljeniji na samom usnimku (mada i dalje sam ubedjen da nije isti proximiti), pa sam pomislio da je u pitanju K2 koji je lose snimljen. U slucaju da nisam u pravu za udaljenost, vise mi se svidja K2, tj. primer br.1
![]() |
#24 |
Ivan Lekic
|
![]()
pravo da vam kazem .. jedva cekam da snimke sa njega ubacim u mix da vidim kako se onda ponasa ..
mikrofon je extra .. drugaciji .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
hm...ipak nam se ukusi malo razlikuju. ![]() Evo, juce i danas, dva razlicita zenska vokala, i ........ necu da kazem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da je na forumu do sada najvi?e bilo rasprava upravo o Rode mikrofonima iz mnogo razloga i puna su usta vecine ljudi da su Rode mikrofoni puni sibilanata, svjetli, itd.... stoji donekle ali vi?e za neke jeftinije modele ali K2 definitivno ne spada u tu kategoriju.Nedavno sam pričao sa prijateljem koji ima Neumann U67 a radio je čovjek dosta i sa K2 i ka?e mi da ga jako podsječa na U 67 a poznato je da je on tamniji mikrofon, idem skoro do njega da usporedimo ta dva mikrofona.
?to se tice Ivanovog testa meni osobno se ovako solo snimak vi?e sviđa K2 jer ima vi?e tjela i definicije mada mislim da je pjevac stajao bli?e mikrofonu nego kod Violeta koji je barem ?to se ovog testa tice dosta svjetliji i ima barem toliko izra?ene sibilante kao i K2 ako ne i vi?e. ?ivo me zanima kako se Violet pona?a u miksu... pa Ivane ako ti se da komadic jednog i drugog na mail za usporedbu bio bih ti zahvalan.
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test Hardwera | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 20-10-2007 07:37 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |