|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ja prosiravam svoj system 100m sa novim DIYmodulima.
za 7 dana stize mi MOTM 440 (ssm2040 filter), kojeg cu ubaciti u repliku system 100m modula za kojeg sam vec napravio design. kutija i front panel za modul trebali bi biti gotovi za 10-14 dana. shema i photoshop modula kojeg cu nazvati m440 (jer je to u biti motm440 preraden za 100m) : sledeci je Steiner-Parker Synthacon filter. ovaj ima nekoliko preradene originalne sheme. ovo je pravi DIY modul jer sam sve napravio od pocetka - stampao PCB, trazio shematike itd... evo sheme za ovog - nazvat cu ga m128 (originalan 100m filter je m120 a znam, da su radili variacije m12o i nazvali jih verovatno m123 ili m124... tako, da se odlucio za 128) Bas danas sem na evilBayu nabavio i drugi 100m cabinet u kojeg cu ubacit m440 i m128 a ostat ce mi jos nekoliko mesta za druge module - imam jos nekoliko ideja za nove module koji ce dodati weird factor (ala: cv summing, gate delay itd...) u moj modular system a prvo trebam zavrsiti ova dva... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]()
a otkuda ti prednji paneli imas li koji za prodat????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MCI Master
|
![]()
ajde mi daj neki telefon da te nazovem ( na PM)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
kad si kod panela,
rogina; gdje graviraš u plastiku? spominjo si to a meni se sviđa ideja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
za?to plastika,
zato jer sam probao drukčije rije?iti grafiku na panelu. prvo sam isprinto na sivi papir. pa ljepilom u spreju naljepio na panel pa lakiro sa bezbojnim lakom dva tri puta. super je izgledalo u početku. sada se taj papir na nekim mjestima počeo odljepljivati i stvaraju se mjehurići zraka unutra pa izgleda ko da ima brda i doline. uglavnom ispalo je cheap i trash. zato bi htio plastiku da izdgleda "BOMBA" al mislim da ovoga neću skidat dolje i opet sav taj "strap wiring" panela radit. nek stoji tako. lo-fi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
super design mirzaa! hip hop/sci-fi style... bar meni izgleda tako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
inace strasna ideja. 2040 je zakon. a ovo je diskretni klone od MOTM-a. nisam ga cuo bas puno ali kazu da je vrlo blizak originalu. znaci kupio si MOTM440 u kitu, ili vec slozen ali bez prednjeg panela? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
pojave se s vremena na vreme vidjao sam ih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Isplati se vise nego slozen. Kad nabvim i sve ostale djelove platim lemljenje i napravim kutiju + sitotisk+bojanje kosta manje nego gotov originalan MOTM modul sa front panelom. slider capse narucio sam iz hong konga... jeftini su ovi kinezi ![]() Demosi od motm440 koje sam ja cuo bacili su me na guzu!! ![]() ![]() 100m je super synth, bas danas sam razgovarao sa kolegom (gregor z- koji ima isto 100m) kako ovaj sint ubija i rastura... ali ipak ima jedna stvar koja nije najbolja - a to je filter. dobar je ali malo dosadan, za neke stvari je super... inace ja u nekim situcijama kad mi treba malo mastnija i debelija boja filtera, furam 100m u micromoog filter (koji je navodno isti kao minimoog filter). micromoog filter frekvenciju moguce je kontolirati sa CV inputom u kojeg stavim output iz 100m ADSR envelope i tako imam filter koji nije samo staticki nego se odziva na envelopu. ovim putem bar malo prosirim spektar zvuka... jedva cekam da dodam i motm filter. 100% cu stavit na rumski demose kad bode sve gotovo. treba mi jos neki multimode VCF tako da sam odlucio da napravim modificiran Steiner-Parker Synthacon filter... a nekog dana mozda jos CV summing modul, voltage intvert, env follow modul i jos neki drugi "weirdo factor" moduli Last edited by sare; 18-04-2008 at 12:01 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Modular corner | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 14-02-2008 08:32 AM |