|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Shot bravo, sjajna elaboracija. Pisali smo o tome u predhodnim threadovima,ja sam izneo sta znam o tome za Srbiju, a sada vidim da je i u Hr ista stvar, s tim sto ako ne predjes 3.000.000 dinara ili oko 38.000 eura onda ostajes u sistemu van PDV, a ako bas neko zeli uci u sistem PDV i to je moguce (mislim da se vise isplati zbog odbitka kad se kupuje studijska oprema).
Ja bih jos dodao da ako ne otvoris obrt-radnju-agenciju za tu delatnost, da se obavezno za poslove gde je veca lova, pokrijes ugovorom o autorskom honoraru, jer je onda tvoj posao legalan i nece moci poreska uprava da te juri za utaju poreza. A clanu foruma Theory toplo preporucujem da uz studio otvori i poneki apartman za spavanje, pa cemo rado doci u posetu studiju i razmeni iskustva hehehehehehehehe Last edited by Braca; 06-04-2008 at 07:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Nece ti biti problem ako su turisti ujedno i korisnici tvog studija, heheheheheh
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 4/Essential 4- otvaranje pjesama | zak | Audio Software | 0 | 18-06-2009 09:55 AM |
VAZNO :: Otvaranje vise naloga | puRe | Obavestenja | 0 | 02-01-2005 06:18 PM |
Moj princip stvaranja glazbe | ANITA | Razno | 7 | 26-03-2004 03:33 PM |