|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
oggy , radio i slusao sam sa mackie 824 u tretiranoj sobi (strip studio) i kod maxa , isti osecaj , tj nema greske u sviranju , kod maxa sam mozda cuo neke svoje greske koje sam radio u strip studiju ali dobro necu biti toliko grub prema sebi pa da ih nazovem greske ali pocetnicki propusti , sa totalno razlicitim audio setapom tj kartama , razlog zasto uvek biram hr 824 jeste zato sto neko rece gore imas osecaj da si u diskoteci , eto nisam ni znao da se decko bavi psy trance-om i sto ce mu to dosta pomoci da dobije kakvu takvu "zvucnu sliku" na boombox-u , evo i moja je soba akusticki ne tretirana pomeren sam totalno levo od slusanja pa znam sta se desava na mojim malecnim tascamima , znaci soba nije bitna toliko , na kojoj insistiras , vec sta cujes ako sumnjas da dobro cujes preporucujem posetu otorinolaringologu tj audiogram , rezonance i ostalo mogu se lako srediti i ignorisati i mogu se koristiti kao neka vrsta "markera".
@ heatman kako crni sale mozes porediti tapco i hr seriju ? :S ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Kada sam govorio o HR824, pretpostavio sam da se radilo o akusticki sredjenoj prostoriji. Svakako, ne treba posebno govoriti da je najpametnija investicija, i to na samom pocetku, pre bilo kakvih kupovina, akusticki tretman prostorije predvidjene za reziju. To je bas ona velika u kojoj sada ne radis. Nakon akusticke obrade, valja razmisljati o nabavci opreme. Tada do izrazaja dolaze ukus i nijanse u zvuku monitora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Kod Maxa, kutije pod naj cudnijim okolnostima (uska, mala soba),rade dobro, ali se i tamo cuje da kutija ispucava veeeliku kolicinu basa, iako se to kod njega ponasa veoma stabilno. To nikako ne znaci da se u sobi koja nije tretirana nece desiti katastrofa. To o cemu ti pricas se zove u pesimistickoj izvedbi "i corava koka ubode zrno" ili u optimistickijoj izvedbi "ja sam cudo prirode", ali nema mnogo veze sa realnoscu. Navici se na pogresno slusanje je ekvivalento tome da izgubis sluh, jer ako podjes od pretpostavke da neces u svojoj sobici provesti ostatak zivota ili da eventualno imas ambiciju da radis i nesto izvan nje, onda je ucenje uha na lose parametre pogubno. Ili si ti jedini izuzetak... Decko hoce da trosi pare jer nije zadovoljan zvukom, a niko mu ne pominje da je i najlakse i njjeftinije kupiti zvucnik, ali kada ne znas gde ces sa njim, to moze da te izadje dosta vise love... Evo, da ne bude da drobim i ja u prazno, savetujem ti da uzmes manji zvucnik, jer ti je time i manja mogucnost da se zajebes u akusticki nesavrsenim uslovima. Veliki zvucnik je super, kada ga imas gde, ali kada ne valja, moze da ti zada puno glavobolja. Uzmi Adam A7 za 600-700 evra par i radi. Rade pristojno za te pare, a uvek mogu da ti ostanu kao drugo slusanje kada vidis da li ti treba (i skupis love za) nesto vece.
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Hajde kad me pomenuste ..... Moja soba je uzas .... monitori su na pogresnom mestu ..... ali sve funkcionise
Takodje su mi bilo drugi monitori i zvucali su losije od 824 Cuo sam i kod Arthura 824 i tek sam onda shvatio kako neko moze lose da misli o tim kutijama , jer ih ja jako volim Uporedjivao sam direktno msp7 i 824 .... i 824 je bar za klasu bolji ( bar .... ako ne i vise ) A basevi ..... ono gde ljudi grese ( ovo je moje misljenje ) je da 824 jednostavno ide vrlo duboko .... a ja volim da cujem sta se desava na 40 - 60 Hz .... i ovde cujem , dok na drugim monitirima ne cujem .... Meni su 824 zaista ( a radio sam na mnogim monitorima ) najbolja kupovina u tom rangu cena ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
@oggy
postoji li savrsena nota / melodija ??? postoji li savrsena prostorija ? postoji li savrsen monitoring ? ja nisam radio u nekim velikim studijima sem stripa , to priznajem ali sam od milana mnogo toga naucio i ono najglavnije a to je da slusam , kao i od zeljka kao i od svih vas ovde (peruna ne racunam previse je takav kakav jeste :]]]] :P ) kad nesto ne znam nije me sramota da pitam , inace moji tascami su preglasni za moju sobu ali me nije mrzelo da ih smanjim a pretpostavljam da i mackie-i mogu da se smanje (zar ne?) da ne bi svirala soba imam gomilu dip switcheva da podesim da mi ne bi svirala soba , evo ja te pozivam na druzenje i kafu ili sta volis da cirkas da ih slusamo , ponesi neke referetne audio diskove pa da diskutujemo gde ja to gresim . ja sam ustao i uvek glasam za mackie-e iz razloga koje je max naveo i sto su jednostavno stvoreni za dance elektroniku jer tu treba da se cuje 40-60 hz-a . eto toliko |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
a jel prodaje mozda neko polovne 824?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
824 definitivno dobro rade samo u sobama dizajniranim za njih, i kod Maxa kuci. Definitivno nisu za gitarsku muziku (za sta ih ja pokusavam rabiti), ali ozbiljna cifra DJeva i producenata elektronske muzike po jEvropi ih fura, i kunu se u iste. Neki su cak pomerali granice zanrovke produkcije na njima (Noisia npr).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Max? Osh mi poklonit kucu? ![]() Sto vam je ljudi? Ok su mackie, bar meni... Ima ko ih ne voli, to shvatam i zasto...
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
@alavuk: sad tek brate vidim shta bi on da radi.. i iskreno, meni su mackie-i zvuchali loshije od s8mica kada sam pustio gilmoure-a i chriss rea-u na njima.. i jesu malko chudni na midovima, i jesu oshtri u pich na visokima, ali su zato na basovima dobri.. a meni je bash ta kombinacija godila u to vreme.. verovatno bih uzeo mackie da sam malo ukljuchio mozak.. al jbg, prelazio sam sa altec lansing 5.1 na "studijske" monitore i ovo mi prvo prijalo.. nem pojma, za psy ce ti proci.. ali nikako za ostale vrste muzike.. ni za hip hop mi nisu.. jednostavno, lepo zvuchi, a nemam pojma shta se deshava.. o gitarskoj muzici da ne pricham.. to mogu spider i artur da vam kazu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |