|
|||||||
| Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#24 | |
|
Mason
|
Quote:
Cak i kada se "ispravno" tumachi, Friedrich Nietzsche ima stvarno siroki spektar gde sve moze da se "primeni", pa zasto ne bi nekim delom inspirisao i Clark-a. Ipak, reako bih da je osnovna crta Nietzsche-ovog rada borba protiv laznog morala i religije, jer je verovao da su i religija i moral osigurani nemoralnim sredstvima. Vizionar tog vremena, kojeg su na kraju zloupotrebili cak i nacionalisti, pocev od njegove sestre Elisabeth. "Odiseja" se bavi necim drugim.. . i cak podstice religiju, posto se u 2010-oj javlja sam tvorac, diskretno (ili mozda i ne diskretno?) se koketira i sa zagrobnim zivotom i to cak i za racunare (posto se "vecna lovista" obecavaju cak i Hal-u )...Definitivno trebas da pogledas i 2010... ali to ti ne preporucujem kao dobar film, jer je vise zabavnog karaktera i nije onako sadrzajna kao 2001, moze se reci cak i komercijala, ali, ipak razjanjava neke nedoumice iz 2001. Ostale "Odiseje" nisam ni ja pogledao... jednostavno mi nisu pale saka, a verujem da ni u njima nije zabelezen pun pogodak kao u 2001... nadam se da su barem u klasi 2010...
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|