|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Potreban mi je mikrofon za kućno/sobno snimanje klasične gitare (mada ne i klasično-gitarskog-repertoara). Cena do nekih 150 evra. Mo?e i kondenzator, imam 48V na E-MU-u 0404 USB.
Rado bih uzeo Audio Tehnica 2020, ali me brine ulična/kućna buka. Koliko bi jedan kondenzator, kao npr. AT 2020, hvatao nepo?eljan zvuk sa ne preterano bučne ulice? Koliko bi odgovarao Shure SM57 za ovu moju priču? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
hm
ako ti je buka nesto veca oko tebe, idi na dinamicki. 57 ili 58 moze bez problema da ti posluzi za to. Mada naravno da je mnogo lepsi snimak sa kondenzom. Nemoj uzimati jeftine AT, licno mi se ne svidjaju, mada su 40xx serija bolja, ali i skuplja. Mozda skupi jos malo za neki sE, moja preporuka - stedi za AKG C451. Bombona za gitare. oko 300e. Moze da ti posluzi i jeftiniji kondenz, al ako vec imas 150, strpi se jos malo, i zavrsio si na duze staze sa micom za akustaru (i mnoge druge stvari ![]() pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
OT:
Ako je mikrofon istog usmerenja, postavljen na istom mestu, sniman istim nivoom, zar će dinamički pokupiti manje buke od kondenzatora? Nisam probao, a ovako teoretski mi ne zvuči logično |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
ja sam sa akg c3000b imao izvanredne snimke najlonskih zica napakovanih na parche drveta (chitaj gitara od 50 eura).. stvarno, zato sam ga i zadrzao... imaj ga u vidu..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() @ silence pa ne volim ih jer mi imaju tunjav 2D zvuk. Kazem, skuplje AT su ok, tipa 4040 i nadalje. pozzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Nadam se da nisam OT ...... jer se prica o mic za akustaru ..... lomim se oko sledecih stvari .....
Akg 451 Oktava 012 ( ona sa po 3 glave ) Rode nt5 ( mislim da je to oznaka ) Lova nije problem ..... sta mislite da je najbolje za akusticne instrumente ???? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Oktava MK-012 - gde ih ima u Bgd-u?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
licno mi najbolje radi 451 za plastiku, mada i metalac zepter lepo radi sa njim, ali metale rokam mostly sa vecom kapsulom warm recommendation 451 ![]() eto ti na Romano Raj akustara - najlonka - c451 u avalon 737, no EQ. pozzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
PC snimanje gitare | zadresar | Gitarska Produkcija | 2 | 26-02-2008 06:48 PM |
Mikrofon za el. gitare | Dompax | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 09-04-2006 10:07 AM |
Snimanje gitare ? | acaradio | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 03-04-2005 02:51 AM |