|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
U pravu si nisam nista rekao odredjeno.
Radim pop muziku, mislim da se malo razlikuje od domace pop muzike. Trudim se da sve bude jednostavno. (Umem da zakomplikujem sa vokalom.) npr. Bubanj, bas, klasicna gitara, strings. svideo mi se bubanj michaela boltona u pesmi how am i supposer to live without you. sa kojim samplom da dobijem takvu slicnost snare-a i kick-a. ? |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Hm, ne mogu da se setim te pesme...
Imas neki link da je cujem? |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
sad cu da stavim na rapid share
|
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jeee, ti pored OVAKVOG pevaca slusas "kick" i "snare"???
Majstore... Ovo sto sam cuo (bas-bubanj i dobos) mi je slicno nekoj Roland ritam masini, majstorski miksano... bilo je, cini mi se, na R8 (to ce "slowstar" bolje znati) tih "dubokih, glomaznih" dobosa. Mislim da je svojevremeno izasao Akai cd-rom na kome su bili semplovi gomile ritam masina... "Beat Machine", ili tako nesto... Kako god, NE POSTOJI recept "za zvuk bubnja kao u ... pesmi - uzmite ovu nogu, onaj dobos, cinele odavde, tomove odande, na kompresoru ... stavite ono na ovoliko, ono na onoliko, ekvalizujte ... ekvilajzerom ono onoliko, ovo ovoliko i - ETO GA!!! Isto..." Razumem da ti se neki zvuk svidja, da zelis da proizvedes sto slicniji, ali koliko god otrcano zvuci - moras sam da nadjes "foru", da to sto zelis smestis u svoj kontekst...eksperimentisanje je jedino resenje... |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Hvala na savetu. Odoh da skinem taj akai.
Ja jednostavno nisam bubnjar i to me malo sputava. Gitarista sam. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bubanj | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 04-12-2008 02:30 AM |
Bubanj, pomoc | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 18-10-2005 06:49 PM |