|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Vlada Srbije je u decembru 2007. godine usvojila dopunu tog zakona po kome se polovna roba može uvoziti samo ako je neophodna u proizvodnji kao sekundarna sirovina, a ne može da se obezbedi u Srbiji.
^mislim da bi moglo da se uveze neshto, ali uz mnogo 'ebavanja.. ![]() edit: ako si se potpisao kao nosorog, nisi obrisan.. ![]() Last edited by HeatMan; 01-02-2008 at 08:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam za polovnu robu, ne znam za "tonce" ali znam sledece:
Definitivno sa potvrdom udruzenja muzicara (ne nikakav "semus" to su narodnjaci) nego udruzenje muzicara JAZZ Rock i pop muzike uBircaninovoj, carine NEMA osim 1% manipulativnih troskova, a porez (PDV) moze doduse uz malo muke, da se izbegne, ako se pribavi misljenje privredne komore Srbije, da je to OSNOVNO SREDSTVO neophodno za vrsenje delatnosti, naravno sredstvo mora da odgovara opisu delatnosti, sto znaci ne moze kompozitor da kupi buldozer, ili minobacac, ali moze mixer, pa makar i kostao 2.000.000 dolara, vrednost ne postoji kao tacka ili stav. Sto se uvoza (normalnog, uz placanje dazbina) tice, skoro i da ne postoji stvar koja ne moze da se uveze, izuzev teskog naoruzanja, i verovatno radioaktivnih elemenata, i mozda bojnih otrova. Ako imas lovu za carinu i porez, uvezi bato sta ti je god drago...
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Senior Member
|
![]()
Znaci jadni narodnjaci nemogu da uvoze instrumente kojima zaradjuju hleb nasusni?
![]() Quote:
![]() Quote:
RM |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
kapiram da je bilo mnogo jednostavnije dovuci ovde za vreme druga tita i malo posle nego sada ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
Što se tiče napisanog da za članove udruženja ima nekih povlastica nisam upoznat sa tim, ranije su plaćali sve kao i ostali građani. P.S. I da dodam za ono što je čovek napisao za osnovna sredstva i za profi robu. To je tačno, ono što se okarakteriše kao profi roba ne može da uveze fizičko lice. E sada, osnovno sredstvo da, ali osnovna sredstva se odnose na firme, a koliko mi je poznato postoji samo jedan ili dva studija u Beogradu kojima je registrovana baš takva delatnost. Last edited by Sava; 11-02-2008 at 04:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Ovih dana sam pricao sa jednim carinikom koji kaze: Uvoz polovne opreme nije dozvoljen pravnim licima (radi se o uvozu velikih kolicina), ali moze s uvesti polovni sintisajzer/modul na fizicko lice.
E sad, iz prethodnog posta ispada da ako na ebay-u kupim E-MU 4XT Ultra koji se prodavao po ceni od preko 8000 Maraka, neko polubiće sa carine moze da mi ne uvazi prilozeni stampani dokaz da sam ga platio 400-500 Evra nego izmislja svoju cenu i carinu, onda sam ga stvarno ugasio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Hajde na PM neka mi neko kaze sta to znaci i kako se to radi "da dam da mi to odradi neko ko moze da mi garantuje krajnju cenu".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A probaj sa eBaya da uvezes kao fizicko lice bilo sta... Za pocetak, probaj da platis fizickom licu kao fizicko lice, pa ces videti da je MISSION IMPOSSIBLE. Kao pravno lice, pare saljes svakome bez "granica", i fizickom i pravnom licu iz inostranstva. kao fizicko lice, novac mozes poslati samo firmi preko, a fizickom licu samo ako je clan uze porodice ili ako se prilozi lekarski racun kao povod transakcije. A eBay racun za sempler to svakako nije. Ajde da ne sirimo budalastine vise, pliz! Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
uvoz audio opreme | Treger | Pravna Pitanja | 30 | 11-11-2013 12:42 AM |
Polovne klavijature za live svirku | AmusedToDeath | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 03-07-2009 10:19 AM |