|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
btw. redroom, vidim da si iz splita
ne znam kakva su tvoja iskustva, no ja zbilja ne mogu reci nista lose o ljudima koji rade u "nasoj" carini ![]() da ne spominjem da mi "sitnice" redovito dolaze bez ikakvih davanja dok recimo gledam zalopojke nekih kolega na zagrepcane i njihovu cuvenu branimirovu ![]()
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
ma cuj, ovisi na kojeg naletis. ima ih okej, uglavnom stariji pred penziju pa ih vec lagano boli neka stvar, a ima jedan mrgud izbrijane glave, onako gornje tridesete, beskrajno glup i tup, vidis mu odma u pogledu pitanje "a di si ti bija devedesprve?". taj je totalna sirovina kojega total boli koortz sta ti imas rec u svoju obranu i fakat uziva zaje*avat. taj je ocito poznat ekipi sa splitske scene jer su mi ga spominjali i pajtaši iz leut magnetik i tbf.
sta se tice pristojnosti to si u pravu: pristojnost uvik i svugdi upali. ne samo na carini. naravno, pod uvjetom da je osoba s kojom komuniciras normalna. Last edited by redroom; 26-02-2008 at 07:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Zbog svega prije navedenog ja sam u svim slucajevima uzeo speditera jer mi je zadnja stvar s kojom bih se htio bavit to da se objasnjavam s carinicima. Dobro, prakticki sve sto sam uvozio je bilo za firmu pa bih ionako trebao speditera, no i kada sam jednom osobno uvozio neke pedale i yoke za Flight Simulator opet sam uzeo speditera. Jednostavno mu posaljes dispoziciju na kojoj napises o cemu se radi (da je za opremu, osobne potrebe ili sto vec), prilozis kopiju racuna (original mora bit u paketu), nakon sto spediter sve obavi za tebe onda platis carinu/PDV/... i to je to. Istina, skuplje je 300-njak kuna, ali ja se za 300 kn zbilja necu natezat s carinicima.
A ovo da se stalno mulja i prilazu nekakvi fiktivni racuni i slicne bezvezarije - to mi pomalo vec ide na zivce. Zbog toga se vjerojatno i vecina carinika ponasa tako kako se ponasa i sve po default-u tretiraju kao potencijalne lopove. Da nema takve muljaze onda bi posten covjek dosao na carinu, pokazao racun, platio sto treba i nosio doma bez ovakvih "trauma" kakve se opisuju. Mozda je vrijeme da se neki ljudi zapitaju da li je problem u carini ili u njima samima i tko je doveo do ovakve situacije. Nije sve bas crno-bijelo kako se nekima cinilo ... Da nije sve crno-bijelo dokazuje i slijedeci primjer: Prije nekih 8 godina uvozio sam nesto opreme. Angaziram speditera i mislim kako sve ide svojim tokom kad me zove carinik na telefon: "- Dobar dan, ne mogu ocarinit robu jer nema atesta. - Hmmm ... nisam znao da treba atest. - Na zalost, treba jer bez toga necete moci prodati robu. Ja vam to cak i mogu ocarinit, ali necete moci prodati. - Hmmm ... pa nisam ni mislio prodati, to mi je za opremu. - A, za opremu je, onda nema problema. Hvala. Dovidjenja." Ispostavilo se da je spediter zabunom oznacio da je roba za daljnju prodaju, a ne za opremu. No, carinik je bio toliko kulturan da osobno nazove i proba razrijesit situaciju. Disclaimer: Ovo je samo moje osobno iskustvo i misljenje te ni u kojem slucaju ne predstavlja univerzalnu istinu. Last edited by HrastProgrammer; 26-02-2008 at 11:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo friškog primjera: danas mi stigao polovni synth iz Japana, dobio telegram da se javim na taj i taj broj na Carini, dobio neku ljubaznu gospođu tamo koja je zatražila da joj pošaljem mailom PayPal račun i eBay link aukcije za navedeni synth i za manje od 2 minute se javila i rekla iznos. Carina i ostali troškovi na 3.138,00kn bili su 737,00kn, šta je skoro kao da sam platio PDV-a (točnije, 23,5%). Nitko nije spominjao ni UCD ni špeditera
![]() Eto, izgleda da ne mora svaki put bit tarapana na Carini ![]() Last edited by redroom; 03-03-2008 at 04:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ponuda pjesme afirmiranom pjevaću u Hrvatskoj | Tonko | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 1 | 03-11-2009 12:49 PM |
Gdje poslati CD na proizvodnju u Hrvatskoj? | karingalo | Promocija radova | 3 | 19-03-2009 11:33 AM |
Carina za 1 CD!? Ma Jel Ovo Moguce??? | Gianfranco | Razno | 20 | 30-09-2006 01:19 AM |