Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2008, 05:15 PM   #31
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Default Re: ivan sexpress

Nanu pijem redovno, bar 1 dnevno. Jos samo da nabacim rodu i ameka..
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 05:16 PM   #32
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

I opet, da ne bude zabune.
Ja nemam ama bas nista ni protiv repa, ni protiv hipa ni protiv hopa...

Kada sam cuo Marcelov "Novi Vavilon" (u stvari, dobar deo Puzzle Shock albuma), odlepio sam na prvo slusanje, ali je decko jasno rekao mnogo pametnih stvari, a ne "evo blejim sa ortacima u kraju".
Meni je cela ta kultura u definiciji bunt, ali meni nije bunt kada se par dokolicara sakupi i prdi gluposti, vec buntovnik moze biti samo pametan koji zna protiv cega se buni.
Blenta ne moze da bude ni umetnik, ni buntovnik, a bunt vrlo cesto poprima oblik umetnosti, cak cesto je upravo ono sto i uoblicuje samu umetnost.

Sad sam verovatno jos jasniji (ili nisam?).

Idem sad stvarno da snimam...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 05:17 PM   #33
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Nanu pijem redovno, bar 1 dnevno. Jos samo da nabacim rodu i ameka..
Evo, ja cu da ti uletim za bela luka, a posto cu biti sad par dana u hotelu, nakrascu ti i one male medice za dorucak...

Old 16-02-2008, 05:21 PM   #34
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Rode imas svakog Petka od 20:00, a za Ameka ces morati da se snadje sam...

Old 16-02-2008, 05:28 PM   #35
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Boga mi Ogi, Nemci mnogo dobru lovu prave od repa...Bas dobru lovu, u Francuskoj se isto dosta slusa rep i imaju kultne izvodjace, da ne pricam kakve undergorund izvodjace imaju, pa cak kapiram da i u Engleskoj isto ima dosta repa, samo sto ja sve sto sam cuo od Engleza mi je nekako nesvarljivo...Ali to je razlika u trzistu, vece zemlje, vise publike, jaci ekonomski standard, prodavaniji diskovi, drugacija svest, vise repa u medijima...Kod nas bas i nema mnogo gangsta repera, Marcelo se bavi nekim drustvenim temama i interesantan je starijoj publici ("pametan decko, ima sta da kaze"), harizmatican je i u pesmama i na bini i privatno...Voodoo Popeye oduvek je imao sta da kaze, i sad ima dobar album, ima potencijalnih hitova na koje bi se siroka masa lozila, izdao je za RTS, ali ga nesto ne vidjam po medijima, tu i tamo se pojavi negde, kao i svaki drugi reper...A slozicete se sa mnom, da svi ostali muzicki pravci osim turbo-folka i samo odabranih izvodjaca main stream pop-a su uguseni, nema ih onoliko koliko bi mogli da pruze i koliko bi mogli da budu slusani...Jednostavno nije problem u Srpskim reperima, nego je problem u zemljoradnickoj zemlji...
A sto se Ivana tice, vec nekoliko sam puta pogledao spot i preslusao pesmu, nije bas stilski razvijen, prica se cuje da je iskrena i on to lepo prenosi , oseca se iskrenost, ali nije dovoljno samo biti iskren...Najpopularniji reperi u Americi nisu bas ono sto pricaju da jesu, nije poenta u tome da li je prica iskrena nego koliko ce narod to da slusa, a ja ne verujem da bi narod slusao ovu pesmu pa makar bila non stop na svim kanalima...Ali generalno Ivan nije los, nije najbolji u Srbiji, ali je iskren, sto meni pesmu cini zanimljivom...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 05:33 PM   #36
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

gde li je perun da nesto kaze o svemu ovome , posto je prosao jedno i drugo ... od bgp-a do atelje-a trag . koji je najduze u svemu ovome duze nego heatman npr. (ne hejtujem te nego sam te naveo kao primer) i moze da bude kompetentan o celoj janovoj prici tj post iznad i sto neki ljudi olako shvataju hiphop tj rep kak ogod ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 05:41 PM   #37
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Rode imas svakog Petka od 20:00, a za Ameka ces morati da se snadje sam...
Haha..

Ako nista, bar smo mu odradili super reklamu. Jos malo pa ko Ceca.. Vec 4 strane..

Jan je lepo napisao, a i Ogi je u pravu..
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 05:42 PM   #38
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Chak se i Shvedskoj slusa rap i uspesno pravi, ja od Svedjana znam samo za Looptroop zato sto repuju na engleskom i kidaju...Ruske spotove i pesme ne zelis ni da vidis, mozda jos veci glamur nego ameri...Rusi isto mlate milione...U zadnje vreme dosta ima saradnje izmedju Hrvata, Srba i Bosanaca, to treba malo vise da se otvori i bice sve kako treba i za rep na ovim prostorima...Isto tako treba se malo mnogo vise uloziti u samu produkciju rep pesama ovde...95% hiphop albuma u Srbiji su produkcijski krsh...Viklerov album novi je recimo fantasticno izrepovan i otpevan, meni se jako dopada i tematika i sve, malo je vise ocigledno bio inspirisan nekim stranim pesmama, pa jedno 7-8 stvari neodoljivo podsecaju na neke strane poznate stvari, ali po meni je album sto se miksa tice itd krsh...Ali sa strane repa, ideja oko instrumentala i pevanja je vrh...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 05:44 PM   #39
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

I ja sam opet ovde...

Francuski rep istina, nije los, zaista.

Vodoo Popaj je imao dva prava hita koja mu je radio Voja ("Karantin" i "Otmicar americke zene") i ovo posle je vrlo tuzno. On se u jednom momentu nalozio i na ziv bend i neki hard/hip hop, ali bezuspesno. Istina, imao je par dobrih saljivih pesmica tipa "Ova pesma je djuture iz gradske sredine..." (ne znam naziv, ali znam text... ) Setio sam se i naziva "nije ti fazon" !

Za Ivana niko i nije rekao da je "najbolji" (samo da nije los), vec sam rekao uopsteno da "najbolje" od "kriticnog", bas i nije mnogo dobro.
On je decko samo iskren i to je cela prica oko njega. Cak dobar deo albuma vuce na narodnjake, jer se bio primio na neku etno- nostalgiju, pa sam ga ja koliko toliko uspeo nagovoriti da se vise bazira na ovome sto ste slusali, a ne na onom trashu.

Old 16-02-2008, 05:49 PM   #40
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ruske spotove i pesme ne zelis ni da vidis
Cuti... gledao sam ih 2 nedelje letos...

E, da...
Edo Majka mi je OK od "stranih domacih" i Elemental, ali na njih vise gledam kao na bend nego na pomenutu temu, mada ima dosta elemenata hip hopa (repa, kako god to zvali...)

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules