|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
ovde se bas zakuvalo....po meni ovde se radi, barem malo ....o razlicitim generacijama ljudi, stariji sigurno vise preferiraju hardware i uvek ce tako biti, dok mladji sigurno vise vole software....tako da je potpuno nepotrebna rasprava o tome....ja licno volim software, iako moram priznati da imam vrlo malo iskustva sa hardware-om, mada bih voleo to promeniti, top synthovi kostaju dosta para i kad vidim da se za te pare moze uzeti vise komad razlicitih vst plugova, sigurno je da bih uzeo soft
, posto po mom skromnom misljenju ako ima razlike u zvuku ona je mala, ako ne zanemarljiva. u zadnje vreme software je mnogo napredovao, i neke verzije npr. soft syntova su dosta mocnije od njegovih hard. predhodnika, tako da ne treba u startu odbacivati pricu o software-u......nadam se da nikog nisam uvredio ovim razmisljanjem
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Ja sam iz mladje generacije a preferiram hardver
Daleko od toga da ne volim soft, ali me smaraju lose emulacije analogije, koje stvarno nisu ni blizu. Zato imam par analognih sintova... Vise me privlache softovi tipa Reaktor, a ako idemo dalje onda KYMA. E to je soft (+ hard-Dsp, zasebna konverzija) koji ces tesko naci u hardu. Imao sam prilike da kod Moritza koji poseduje istu chujem sta moze. Algoritmi koje mozda samo Eventide ima u sebi te ostave bez daha... Plus sam modeliras svoje toolove i chuda. Pri tom zvuchi vrlo, vrlo "analogno"(mislim na toplinu zvuka itd.). |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|