|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
...
Last edited by Topaz; 24-01-2008 at 05:28 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Sa potvrdom udruzenja muzicara - nema carine osim 1% tzv. "manipulativnih troskova...
Sa potvrdom privredne komore, da je to osnovno sredstvo, za JEDINO zanimanje uvoznika - nema PDV-a (tako bar kazu....)
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Znate onu englesku: "there is not such thing as a free lunch"
Iz moga iskustva je najbolje naci "donosioca" i dati mu neku kintu za uslugu, ili (idiotsko resenje ako je USA u pitanju) Otici na lice mesta, i doneti "damn thing" sa sobom, ukoliko nije velicine omanjeg ormana...
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Ne bih da zvucim cinicno,ali da li ovo znaci da ipak postoji neki benefit od clanstva u udruzenju muzicara?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Nisam bas siguran, ali mislim da to vazi samo za clanove udruzenja umetnika.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
Ako je to tacno i ako ne treba da se ispunjavaju neki"posebni uslovi" za tu dozvolu i ako si siguran da se neki zli carinik nece grohotom nasmejati kad mu pokazem taj papiric i pozvati kolege da se fotografisu sa budalom,ja idem sutra da se (posle 20 god)uclanim u udruzenje. Devedesetih je bilo skoro nemoguce izlaziti iz zemlje a kamo li nesto kao uvoziti,tako da nisam imao interesovanja da nekom placam clanarinu a da zauzvrat dobijam beskorisni status(da ne odem u offthread). Sad nije neka nauka izaci iz zemlje,tako da me zanima. Ako imas vremena,napisi nesto o tome. Pozdrav! Last edited by vly; 24-01-2008 at 03:12 PM. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Hajde stvarno da cujemo ako neko zna proceduru uclanjenja i beneficije koje to donosi. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Ovo smo prosli pre skoro 3 godine. Od pocetka do kraja... Beneficije mozda i postoje za neke stvari, ali UVOZ je UVOZ i tolikih, tj. takvih olaksica nema... Dakle, prica ne stoji! P.S. Kada smo uvezli SSLa, platili smo (pored raznih lezarina i sranja) carinu, PDV i porez na porez (citaj p. na luksuz)... A vecina ljudi ovde zna koliko smo raznih kombinacija pravili... I ispod i "iznad" zita. Problem nastaje kad dodje do uvoza ovako velike i teske masine! A preampe i kablove cete svakako lako preneti i u torbi, zar ne!? Cemu carinjenje i ostale peripetije...
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 24-01-2008 at 10:30 PM. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Uz svo postovanje dela harmonikasa Branimira Djokica, moram da kazem sledece: udruzenje muzicara zvano "Semus", ciji je on predsednik, ili je bio, posto je sad poslanik Srpske Radikalne Stranke u Skupstini Srbije, ali im i dalje diriguje, u fazonu "I posle Tita, Tito!", sluzi samo za to da deru kozu muzicarima, a osnovni cilj im je da postignu to da svi ugovori o izvodjenju umetnickog programa, (sviranje po kafanama, svadbama, klubovima, splavovima, koncertima, itd.) idu preko njih, tj. da Udruzenja budu posrednici u potpisivanju ugovora, i da od toga ubiraju proviziju 3-5%, zavisno da li ste dobri sa njima, ili ne! Ako pomnozite to sa brojem orkestara koji rade u Srbiji za vikend, plus koncerti, plus, plus,..., ispada lepa cifra! Vi pisete ugovore, a sviraci crkavaju i donose lovu!!! A da ne pricam kad odu komisijski, predvodjeni gore pomenutim gospodinom, na polaganje za Licencu "Semusa", recimo u Vranje, pa izadje 100 trubaca, koji stimuju samo kad spavaju, i od njih 100, polozi 20, nisam rekao da je cena polaganja 3000din. simbolicno, za putne troskove, a onih 80 koji ne poloze, za mesec dana polazu ponovo, dok malo navezbaju!!! I tako redom, po svim gradovima, da se zna ko moze da svira, a ko ne! Ja sam pre 2 godine imao zucnu polemiku sa Branimirom i njegovim satelitima, ali uglavnom je njihov odgovor bio "da nisam upucen!"
Izvinjavam se zbog teskih reci, ali kad je vec pokrenuto pitanje, red je da se cuje i moje iskustvo sa njima! A od benificija mislim da nema ni govora, u stvari, bore se za benificirani radni staz, i jos kojesta, ali to kad svi budemo clanovi, i kad svi ugovori budu isli preko njih, "pa onda kao jedna velika snaga da svi zapnemo, jer tada smo jaci!"(Drug Tito, govor na pruzi BG-Bar, ne znam koje bese godine!) Sto se tice uvoza, ja sam uvozio neke instrumente, ali preko firme, znaci kao pravno lice. Carina na muzicke instrumente je 1%+PDV, a za fizicka lica ne znam kako funkcionise, nisam probao, ali pitacu jednog druga speditera, pa cu da vam kazem. Ovih dana sam se raspitivao nesto oko uvoza automobila, i saznao sam da, ako imas validan racun za auto, recimo iz Nemacke, mozes, po uvozu u Srbiju, pri sledecem odlasku preko, da podignes Nemacki porez, posto si izvezao auto. Trebalo bi da je tako i sa instrumentima, sto znaci da ne placas 2x porez, ali, raspitacu se, pa javljam. Pozdrav!!! |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|