Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-01-2008, 01:02 AM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Ne nego na VET?-u ima? dosta predmeta koji nisu vezani za struku nekoga ko ?eli da se bavi zvukom, jer taj smer se zove audio i VIDEO tehnologije. Pa tako ima? predmete kao: računarska grafika, tehnike snimanja slike, digitalna obrada slike, kompjuterska animacija, matematika itd.. Smer je dosta 'svega po malo' a ja lično ne volim takve stvari.

EDIT: A evo i kompletnog programa za taj smer: http://www.vets.edu.yu/download/avtPlan.pdf
identicno sr**nje kao kod mene na multimedijalnim sistemima na El. faksu u Nisu...Sve te predmete imam, racunarska grafika, kamera i montaza, digitalna obrada slike, animacija, matematika, o Boze, imamo i C++ programiranje i digitalnu elektroniku i sranja, a iz elektro-akustike, digitalne obrade audio signala, muzicke kulture i studijske audio-tehnike nista nismo naucili, nego smo ucili neke bizarne podatke...BTW sto se zvuka tice nikakvu opremu nit Boze daj, i obzirom da su ovde skapirali da da bi nas smer postojao na fakultetu treba im tehnika odlucili su da ga ugase, tako da je moja generacija prva i jos jedna generacija posle nas je poslednja, i sad nas maltretiraju sa ta 4-5 inzinjerska predmeta (elektronika, c++, digitalna elektronika, racunarkse mreze i interfejsi, kola za obradu signala) i nikako ne mozemo da ih polozimo, a kako to da mi budemo studenti elektronskog fakulteta a da nemamo tih 5 predmeta...A ostali predmeti, TV i Radio tehnika, obrada audio signala, elektro-akustika, racunarska grafika i dizajn, muzicka kultura, itd...Sve je to bila topla voda, i polagali smo ih iz malog prsta, niti smo sta naucili niti Boze daj (osim iz grafike i fotografije i projektovanja scena)....Tako da verujem da skole za takve moderne umetnosti u Srbiji nicemu ne sluze...
Jan is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules