Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2007, 07:30 PM   #1
master29
Banned

Default Re: Folk(Narodna)muzika

......

Last edited by master29; 25-02-2008 at 12:06 PM.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2007, 07:43 PM   #2
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Verovatno ti deda svira gitare(Ivica Maksimovic)on radi sa Zabranjenim pusenjem.Ivanin rad dosta poznajem posto od svih pratecih najvise nju zovem,nekako se najbolje poznajemo.Ja volim zabavnu muziku na tome sam odrastao,svirao i na Zajecarskim gitarijadama i puno koncerata sa Snezanom(Viktorijom) i ko zna cega sve nije bilo.U pravu si da je danas tanka linija izmedju zabavne i narodne muzike i da je samo stvar interpretacije.
Da..osim Ivice i ostali clanovi sviraju po potrebi ....Ne?a Petrović, Goran Markovski, Zoran-Čeda...

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2007, 08:14 PM   #3
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Radim i ja narodnjake (izmedju ostalog). Zahvaljujuci tom radu nabavio sam veci dio opreme (studio imam nepune 2 godine). Poceo sam kao bubnjar i nekad zakleti roker a danas smatram da je opredjeljenje za pripadnost iskljucivo jednom zanru siromastvo licnosti. Ako zanemarimo folk tekstove i pazljivije poslusamo njihove aranzmane moze se otkriti puno toga (npr. u Perunovim radovima). Zavidim ljudima koji mogu da rade samo ono sto vole, nadam se da cu jednog dana i ja tako funkcionisati. Za sad se ne odbija se ni jedan dobar posao. Trudim se da kroz aranzmane provucem sto vise zvuka koji mi rad cini ugodnim a do sada je rezultiralo i zadovoljstvom klijenata. U slobodno vrijeme radim aranzmane za svoj bend koji sa folk muzikom nema nikakve veze. Da bi to zvucalo kako treba, neophodno je nabaviti sve te UAD-e, POCO-e, VSS3-e MD3-e, preampe, micove, DAW-ove, itd,itd, a od uciteljske plate u BiH tesko da se to moze. I kad se pojave narodnjaci da ih odbijem? Ne pada mi na pamet! Trudim se da to odradim kako treba, pa neka i distorzije, slap bassa, wah-waha, RMX-a, loop-ova, cega god... Postujem svakog ozbiljnog covjeka koji mi je spreman povjeriti svoj novac. A granice u muzici sve su manje prepoznatljive...
Na nama je da pokusamo unijeti sto vise kvaliteta i u tu folk muziku i promijeniti je nabolje.
Spreman sam na razmjenu misljenja u pogledu ove tematike i vjerujem da ce mi, uzevsi u obzir vase iskustvo, koristiti.
Lijep pozdrav.

Last edited by ANITA; 30-12-2007 at 08:53 PM. Reason: sve sto moze dovesti do razbuktavanja rasprave izbrisano
Gmile is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 01:38 PM   #4
cAAc
Banned

i ne znam zasto pominjem sve te uticaje kad je tema narodna ili folk muzika koja treba da bude autenticna
Shvati ovo kao prozivku na zhanr !

Pun mi je dl ali cu poslusati tvoje radove kasnije i mozda reci sta mislim i ako to malo koga interesuje
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 01:48 PM   #5
cAAc
Banned

I kad pricam vec o folku i etnu i uticajima na isti ili obrnuto pomenuo bih Shazalakazoo i njihov za mene veliki hit Rastaman ,mada su kolko sam ja primetio uglavnom inspirisani romskom muzikom koju provlace kroz brejk ili obrnuto
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 04:42 PM   #6
master29
Banned

.......

Last edited by master29; 25-02-2008 at 12:02 PM.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 05:31 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Izvini kako se to muzika provlaci kroz BREKJ i obrnuto,jel to nesto novo u muzici?????Zar BBRREEJJKK nije ritmicki pojam?mozda sam muzicki nepismen
il sam to izostavio dok sam skolu zavrsavao.

sto se toliko zestis?

nema veze, sve je ok....niko nikome nista ne osporava! opusteno..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 05:33 PM   #8
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

A veceras ce se vecina provoditi negde uz zvuke mrskog nam turbo-etno-chetno melosa )))

Sve najbolje u 2008. godini

Sandzama
Sandzama is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2007, 01:49 PM   #9
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ajde lepo se provedite veceras.
http://www.vanin175.be/mailing/vanin...bibermusic.com
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2007, 01:57 PM   #10
Max
Pro Member

Quote:
Ima takvih krsh pesama ,produkcije da to nije normalno ali ima i takvih aranzmana da ti nebude dobro koliko ozbiljno zvuce.Zato sam i krenuo uovu pricu i dobro i lose da prezentujemo,samim tim bi lose izbegli a dobro zadrzali.
Bez razmene znanja i neznanja nemozemo napredovati.Pozz

Navedi mi te aranzmane da ne bude dobro koliko ozbiljno zvuce , ono sto ja cujem od turbo folka ili kako ga vec nazivate je uglacnom jako lose uradjeno .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules