|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
inache, zivo me interesuje kako ce raditi uz dbx-a.. ako nishta drugo ochekujem toplinu i mekocu koju mi je dbx pruzio uz (necete verovati ali istinito) c3000 mikrofon.. ![]() sve jedno.. kad skupim pare sledece pazarim VIpre, i tu je kraj shto se tiche preampa.. bar po meni.. neko bi rekao Red serije fr-a, al ovaj proizvod me zasenio.. pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
c 3000 mi je jedan od losijih mikrofona ikada, ali za svaki slucaj ga nemoj prodavati, mozda ti zatreba...
K2 je zver za Gemini, a kosta duplo manje, da ne kazem da za slicne ili malo vece pare imas Classic 2. Cak ga ovde neko prodaje u malim oglasima za neke pristojne pare... Naravno, i ukusi se razlikuju.
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() c3000 je goMno.. ali ga necu ni sluchajno prodavati.. izuzetno mi je legao na klasichnoj gitari.. zenski vokal moze fino da zvuchi sa njim (bar onako kako ja volim).. polako.. pochecu kao vi da skupljam mikrofone ko klikere.. ![]() ![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
"To ne bira pamet, nego srce..." Taj rad?
![]() Postujem! Mlad si imas za sve vremena ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
hehe.. gzekli..
pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Uporedjivali Classic 2 i U87...
Nije bas da se pominje u istom danu. A razlika u ceni skoro pa dupla. U87 moras da krajnje izmrcvaris sa Eq-om da bi dobio ono sto sa Rodom imas flat.
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nikad nisam cuo classic koji bi trebao da bude doosta ispred, ali ovi rode rode sto jesam (k2+ntk+nt2a+....) kao da imaju ugradjen neki boost eq
![]() Nisam neki veliki fan rode mic-ova. Moj licni stav.... Nemojte sad drvljem i kamenjem po meni. ![]() Daleko od toga da se ne moze raditi s njima (posebno k2) ali opet, zavisi sta ko zeli...
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ovako.. Khm... Od mikrofona velike membrane s kojima sam puno radio su Akg C12, C414, SolidTube, Neumann U87, U69.
Svi su oni vrhunski mikrofoni, neki bolji za ono, neki za ovo, ali mi je Neumann U87, najdrazi, nekako mi se cini da mi je najbolji allrounder. Tko zna, mozda zato sto mi je to bio prvi mic u zivotu kojeg sam snimao s obje strane stakla. Sto se kineza i ostalih jeftinih mikrofona tice, oni mi nekako drze vodu (koliko - toliko) dok su blizu izvora zvuka. Kad se stave u free field postanu mi neupotrebljivi. Rode mikrofoni su mi negdje na pola puta, lijepo rade, ali kada ih se usporedi sa ovim njemackim kvalitentim mikrofonima razlike su velike u detalju i rezoluciji. Od preampa koristim jedan (ustvari cetiri) koji nije neki vrhunac kvalitete, ali jednostavno imamo dugacku zajednicku zivotnu pricu - Drawmer 1960. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Daj koju rec o najomrazenijem mikrofonu ovde - SolidTube-u...... za sta si njega koristio, kakve rezultate dobijao, karakter.....? (budi spreman da te linchuju ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |