|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
kod nas ljudi i dalje imaju pogresnu sliku o tome da JE BITNO ODAKLE SI!!!
Uopste nije bitno!! Ako muzika nije dobra (ILI JE PROSECNA) mozes da stanujes pored Sony Records, pa je nece potpisati!!! Koliko ima nasih ljudi koji su izdali nesto preko? Mislim da ih ima dosta...e sad sto su to UGLAVNOM house ili electro ili techno..sta vec, i sto je trziste za to 500-1000 komada, to je druga prica!! A to sto HeathMan misli da je SVE u marketingu - nije! Ima, ali nije toliko bitno! Ako nemas sta da marketingujes - dzaba ti!! Kod nas se misli da kad neko dobije deal preko, disko kuca MORA da ga promovise ! NE MORA!!! U startu se zna, koliko ce se ploca ili CDa odstampati (za tu vrstu muzike / marketa) i koliko ce se malte ne prodati samo od sebe, bez BESPOTREBNOG trosenja na reklamu (to je skupo ovde!!!) Ako se nekim slucajem tiraz proda za dan ili dva, onda se pritisne gas i potera se malo vise...pa opet , dok se ne vidi da li projekat "ima noge" - tj dali ce da prohoda sam po sebi.. I sa DEMO snimcima je tako. Labeli OCEKUJU da bend ili izvodjac sam nabaci profil..znaci - odradjuje klubove (i puni ih), da DJ-i vrte njihove pesme po klubovima i radiju, da lokalne novine i muzicki magazini pisu o njima i da su mozda VEC PRODALI kojih 5 - 6000 ploca u SVOM izdanju!! TEK ONDA, disko kuca smatra da je vredno uloziti malo vise i dignuti sve na jedan stepen vise (koji je nedostupan pocetnicim) - tj: bolji producent & studio, bolja reklama, promocija, guranje po novinama, itd, itd Ja sam svojevremeno izdavao 12" white labels za DJ-e u svom izdanju. Bilo je 13 razlicitih projekata. Svaki se u proseku prodao oko 1000-1500 komada. Par njih su otisli oko 3000 a jedan cak 8.000 ! 5 njih bili su potpisani za malo veci label , pojavili su se na po 3-4 kompilacije, pocetni tiraz vinila nikad nije dostampavan (iako se prodao u 4 nedelje) i nikasd nisam dobio nista preko avansa koji su mi dali na pocetku! Ova sto se prodala 8000 je potpisana za Major label (Warner), platili puno za nju, stavili na 3 kompilacije (tiraz 700.000) i NIKADA nisu izdali kao singl !?? iako su vrteli svi od Pete Tonga do Boy Georga i Full Intention.. Nema garancije!!! Svaka izdata ploca je bila na Club Chartu, i imala bar po TRI recenzije u DJ magazinu, i ostalim novinama, pustala se, itd..ali ne dovoljno da bi privuklaveliku paznju, veliki deal i marketing!! Znaci 50 Cent je SIGURNO imao vec nesto iza sebe (ili u sebi) ako su Dre i Eminem odlucili da ga uzmu pod svoje!??? Bilo je (poznatih) rappera iz UK koje su "uzeli pod svoje" neki veliki amerikanci, pa nista nisu uradili!? Bottom line je - AKO LABEL MISLI DA SE VASA PESMA NECE PRODATI, NECE JE POTPISATI. NJIH NE ZANIMA COOL UNDERGROUND - toga ima za dzabe na MySpace u koliko hoces!! ONI HOCE DA PRODAJU MUZIKU, DA JE LICENCIRAJU ZA KOMPILACIJE, DA JE NUDE NA TV EMISIJE I FILMOVE ITD... BOTTOM LINE - KOLIKO MOZE DA SE PRODA?????!!! A odakle je artist - NIJE BITNO !!!!! Last edited by DaBear; 04-12-2007 at 02:15 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Music Business Dictionary | Danny Lou | Razno | 1 | 19-08-2009 11:57 PM |