|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Don, koja je razlika izmedju Super JV-1080 i 2080 ?
...osim u broju prosirenja...
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Izvedbeno: dugme UNDO (napokon), dugmad za switchanje tonova (ne treba više izlazit iz Edit moda kao na 1080) što jako ubrzava programiranje. Ekspanzije: poduplane na 8. Vizualno: Valjda je jasno. Veliki display omogučuje izrazito brzo editiranje. Nema više menu-a i sub menu-a. Sve je odmah na ekranu isto kao i JD-990. Za obićan saw bass sa filter envelopom ćeš potrošiti: 1080 = cca 5 minuta 2080 = cca 1 minutu JD-800 = cca 30 sekundi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ...ali kolko vidim razlike nisu nista spektakularne... maltene isto... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Hvala jos jednom Don!!!
Bilo je osnovano, poduprto znanjem i podacima a ne foliranjem u smislu: Ovaj mi 'toplije' zvuci, ovaj mi je malo 'sterilan' ovaj 'plitak' i tako dalje, i moram ti reci da su ti spektri i waveformi potpuno saobrazni onome sto cujem, jer imam na srecu OBA sinta, i obozavam ih pored mog voljenog FANTOMa X7, i rek verzije XR za kojom jurim, ali povoljno. Pozdrav, imas pice i klopu u BGDu, i hvala za info!!! Sto se osnovnog pitanja tice, moja je iskrena preporuka obzirom na pitanja, a i ulozeni novac ROLAND JUNO G, koji je okolo 1000 e, NEMA PROMASAJA ZA TU LOVU!!!! Boje skoro isti set kao FANTOM, velika polifonija, mala cena, solidan displej, vrlo cvrst hardware sequencer, snimanje i audija, (mislim 4 stereo audio kanala) mogucnost prosirenja, ITD ITD i ODLICAN ZVUK!!!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
P.S. ko svoj zvuk bazira uglavnom na soft sintovima, VST i AU instrumentima i na ITB tehnologiji,
da primi moje NAJDUBLJE SAUCESCE. toliko...
![]() |
#6 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
edit
izbrisao sam ovaj svoj post u cilju izbjegavanja besmislene reprize i još besmislenije rasprave soft vs. hard...neka svako radi kako voli i kako je ubjedjen da treba! čovjekje postavio pitanje i dobio je opcije i altrnative pa nek vidi sam poštovanje Last edited by balthazaar; 27-10-2007 at 03:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Malo o DSP procesiranju...
Da islustriram to što se događa u računalu. Večina tih softwerskin sintova semplera radi tako da zauzme što manje resors računala. A to onda radi po cjenu niže frekevencije pri kojoj to procesira. Takozvani ilustrirani primjer na slikama: Evo šta se događa kada spustite "rezoluciju" nečemu. Iako je slika ostala veličinom "ista", neke stvari fale u njoj. ![]() Pomješate ju s ovom: ![]() I dobijete ovo: ![]() Netko će možda reći. Ok pa nije loše. Ali evo kada imate na raspolaganju veču DSP snagu i u istom vremenu procesirate veču količinu bitova: ![]() Pomješate s ovim: ![]() I dobijete ovo: ![]() Kako god da okrenete ispada bolje od prehodnog: ![]() Netko može sada reći "ali to su slike". Za računalo nema razlike dali radite sa slikama ili zvukom. Računalo ne zna šta procesira, za njega su to sve samo BITOVI i zbrajanje istih. Možemo eventualno raspravljati o tome koliko će ljudi primjetiti razliku između prvog i drugog primjera, pogotovo ako će se pjesma slušati na nekom "cheap" home sistemu kakav mnogi od njih imaju.... Last edited by Don Solaris; 29-10-2007 at 09:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Potreban savet za aktivne monitore | sasa.ivkovic | Monitoring | 51 | 19-06-2005 03:32 AM |