|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() @Kravadinka, Pusti PCM 80, on je dobio mpx500 i lxp15
![]() |
![]() |
#22 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
ali bih naravno imao oba i opet najvise koristio vss3,sigurno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ivan Lekic
|
![]()
tc3000 je POTPUNO isto sto i vss3 .. samo sto je vss3 4x m3000
![]() slazem se .. neka stavi ovaj momak kravadinka ili kako vec .. jedan suv wave i ja cu staviti vss3 i postaviti .. bar to nije problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
@OFF dotakao si sustinu...
![]() Potpuno se slazem da je sve ispod PCM serije onako malo bledunjavo, ali za taj novac opet opravdano! Mada da ne budem prestrog jer su uslovi (finansijski) u kojima zivimo i radimo malo losiji nego sto bi trebalo,pa cu granicu povuci kod mpx1, jer sve ispod toga zaista ne pije vodu u studiju! Ali, sta to od softvera radi bolje?! Ali molim vas, zaboravimo na repove reverba koji su o.3 sekunde gde se skoro nista i ne cuje, gde ce Wizoo W2 odlicno odraditi posao, razmisljajmo malo dublje i trodimenzionalnije, kako napraviti komplexniji vokal reverb koji ce trajati i do 2, pa cak u nekim slucajevima i do 3 sekunde?! Sta se desava onda sa pluginovima?! I sta je sa bojom tog reverba?! I neka mi neko objasni zasto se test ne bi mogao sprovesti?! Sto se mene tice vrlo je izvodljiv! Uploadujemo jednu matricu i jedan vokal za koji odredimo tri duzine ili vrste prostora, dakle 1, 2, 3 sekunde (na primer), ili room, plate i chamber, gate, non linear ili sta vec i svako odradi najbolje moguce na svojoj spravi! Nece biti klasican test, ali ce pokazati mnogo toga! Ako ima interesenata mogu uploadovati ili poslati vam na mailove vokal i matricu! EDIT: Ustvari mogli bi Ivan i ja odraditi to pa podici ovde da se cuje... Last edited by kravadinka; 23-10-2007 at 11:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
![]()
Momci taj test sigurno ne moze da naskodi,a mislim da bi mogao dosta da pomogne.Nadam se da cete (kad budete u prilici naravno)ipak to uraditi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
mozda je sretnija podjela izmedju "DSP" algoritamskog reverba, sto eksternog (lex/tc/eve) sto internog (VSS3@PoCo, EMT140@UAD), i s druge strane cistog VSTi softverskog reverba, koji koristi native processing, i najcesce nije "algoritamski" kao ova prva grupa vec konvolucioni itd itd.. nema tu cvrstih granica, samo neka statistika koju nam daje praksa. sto se tice VSS3 i PCM80, to su dva toliko razilicita sounda (imam PCM70 koji je malo prljavija varijanta 80, i Reverb4000 koji ima VSS3) , da je tesko preferirati jedan u opcenitom smislu, vec samo po pojedinim aplikacijama. opcenito je VSS3 ravan, realistican, dok je pcm70 divlji, obojen i "spacey", ali limitiraniji. npr: akusticne sintrumente, pratece, pogotovo rock bubnjeve cu sigurno stavit prije na VSS3, ali solo gitaru ili sint, ako zelim da zvuce "vece od zivota" moraju na lex itd. @Oliver10: ma zaboravi MX seriju i MPX550. to stvarno nije dobra reprezentacija lex sounda. dok nemas love bar za MPX-1, ili jos malo vise za PCM -70 nema bas smisla. tkdj slazem se s prije navedenim, ako nemas jos koji uad ili poco ili hardverske komnpresije itd.. ovaj jedini UAD ce ti sigurno vise koristiti od jednog ma kako dobrog reverba. sad da budem kontradiktoran tom savjetu, ja sam upravo to napravio. imam 3 hw reverba, i nijedan uad ili poco, i radim sa URS i Waves za komp/eq. pa sad jbga, kome sto pase.. na kraju krajeva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
![]()
Hmm,hvala na ovako opsirnom savestu Clus!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina Uad-a | silicone | DSP forum | 3 | 20-10-2009 10:22 AM |
quad monitori trazim savet!!! | Klarinetista | Monitoring | 13 | 30-11-2007 04:36 PM |
jeli ok kupovina | drums | Computer Hardware | 3 | 28-04-2007 03:43 PM |