Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2007, 11:11 PM   #21
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Kupovina Lexicona,trazim savet!

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
offe, ma sve su to jeftini lex reverbi gde im je upotreba u kafani .. da zamute pevaca da se ne cuje falsh .. za studio .. bio to home ili project ili sta vec .. po meni totalno neupotrebljivo .. Olivera znam i hocu da mu kazem sta mislim o tome iako sam mu vec rekao, ali njegova je volja .. kada kupi i stavi njega naspram bilo kojeg soft reverba videce sta je uradio .. decko je dobar kompozitor i talentovan momak,cuce i sam ako vec hoce da se uci na svojim greskama
Sto meni pricas, ja sam na nasoj strani

@Kravadinka, Pusti PCM 80, on je dobio mpx500 i lxp15
Old 23-10-2007, 11:12 PM   #22
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Lexicon mx200 je 200 eura i realno je da za taj novac ne mozes ocekivati skoro nista...
Samo mi reci da mozes postici sa bilo kojim softverskim reverbom ono sto ja postignem na PCM80, zavrsicemo svaku pricu! Hmmm?!
svoj vss3 soft reverb ne bih menjao nikada za PCM80 ..

ali bih naravno imao oba i opet najvise koristio vss3,sigurno
Old 23-10-2007, 11:17 PM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

tc3000 je POTPUNO isto sto i vss3 .. samo sto je vss3 4x m3000

slazem se .. neka stavi ovaj momak kravadinka ili kako vec .. jedan suv wave i ja cu staviti vss3 i postaviti .. bar to nije problem
Old 23-10-2007, 11:21 PM   #24
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

@OFF dotakao si sustinu... Upravo to sto si rekao ima smisla i postavlja se pitanje zasto ce (recimo) taj mpx550 zvucati bolje od spx90?! Ne verujem da hoce, ali da Lexicon ima autenticnu boju tu nema rasprave i samo tu moze da ga dobije!

Potpuno se slazem da je sve ispod PCM serije onako malo bledunjavo, ali za taj novac opet opravdano! Mada da ne budem prestrog jer su uslovi (finansijski) u kojima zivimo i radimo malo losiji nego sto bi trebalo,pa cu granicu povuci kod mpx1, jer sve ispod toga zaista ne pije vodu u studiju! Ali, sta to od softvera radi bolje?! Ali molim vas, zaboravimo na repove reverba koji su o.3 sekunde gde se skoro nista i ne cuje, gde ce Wizoo W2 odlicno odraditi posao, razmisljajmo malo dublje i trodimenzionalnije, kako napraviti komplexniji vokal reverb koji ce trajati i do 2, pa cak u nekim slucajevima i do 3 sekunde?! Sta se desava onda sa pluginovima?! I sta je sa bojom tog reverba?!
I neka mi neko objasni zasto se test ne bi mogao sprovesti?! Sto se mene tice vrlo je izvodljiv!
Uploadujemo jednu matricu i jedan vokal za koji odredimo tri duzine ili vrste prostora, dakle 1, 2, 3 sekunde (na primer), ili room, plate i chamber, gate, non linear ili sta vec i svako odradi najbolje moguce na svojoj spravi!
Nece biti klasican test, ali ce pokazati mnogo toga!

Ako ima interesenata mogu uploadovati ili poslati vam na mailove vokal i matricu!

EDIT:

Ustvari mogli bi Ivan i ja odraditi to pa podici ovde da se cuje...

Last edited by kravadinka; 23-10-2007 at 11:25 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2007, 11:52 PM   #25
oliver10
Banned

Momci taj test sigurno ne moze da naskodi,a mislim da bi mogao dosta da pomogne.Nadam se da cete (kad budete u prilici naravno)ipak to uraditi.
oliver10 is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 12:50 AM   #26
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
svoj vss3 soft reverb ne bih menjao nikada za PCM80 ..
ali bih naravno imao oba i opet najvise koristio vss3,sigurno
kod PoCo i VSS3, tu je u biti granica izmedju "softverskog" i "hrdverskog" reverba blur-ana jer je algoritam iz M3000 portan 100% samo na DSP chipove koji su eto na PCI karti unutar kompa, umjesto na PCB-u u vanj kucistu. tako da u tom smislu kvalitete zvuka, meni VSS3@PoCo de facto spada u hardverski reverb.

mozda je sretnija podjela izmedju "DSP" algoritamskog reverba, sto eksternog (lex/tc/eve) sto internog (VSS3@PoCo, EMT140@UAD), i s druge strane cistog VSTi softverskog reverba, koji koristi native processing, i najcesce nije "algoritamski" kao ova prva grupa vec konvolucioni itd itd.. nema tu cvrstih granica, samo neka statistika koju nam daje praksa.

sto se tice VSS3 i PCM80, to su dva toliko razilicita sounda (imam PCM70 koji je malo prljavija varijanta 80, i Reverb4000 koji ima VSS3) , da je tesko preferirati jedan u opcenitom smislu, vec samo po pojedinim aplikacijama. opcenito je VSS3 ravan, realistican, dok je pcm70 divlji, obojen i "spacey", ali limitiraniji. npr: akusticne sintrumente, pratece, pogotovo rock bubnjeve cu sigurno stavit prije na VSS3, ali solo gitaru ili sint, ako zelim da zvuce "vece od zivota" moraju na lex itd.

@Oliver10: ma zaboravi MX seriju i MPX550. to stvarno nije dobra reprezentacija lex sounda. dok nemas love bar za MPX-1, ili jos malo vise za PCM -70 nema bas smisla. tkdj slazem se s prije navedenim, ako nemas jos koji uad ili poco ili hardverske komnpresije itd.. ovaj jedini UAD ce ti sigurno vise koristiti od jednog ma kako dobrog reverba. sad da budem kontradiktoran tom savjetu, ja sam upravo to napravio. imam 3 hw reverba, i nijedan uad ili poco, i radim sa URS i Waves za komp/eq. pa sad jbga, kome sto pase.. na kraju krajeva .

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 01:17 AM   #27
oliver10
Banned

Hmm,hvala na ovako opsirnom savestu Clus!
oliver10 is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 08:30 PM   #28
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
imam 3 hw reverba, i nijedan uad ili poco, i radim sa URS i Waves za komp/eq. pa sad jbga, kome sto pase.. na kraju krajeva .
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules