|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Alal vam vera svima!!!
Impresionirali ste me i znanjem, a i preduzimljivoscu... Ja sam obican kompozitor, klavijaturista, i ne razumem se preterano u racunare, doduse jos uvek debelo zavisim od istih, i bas zato mi je na prvom mestu stabilnost i pouzdanost u radu, pa tek onda performanse, koje nisam ni na svojoj pouzdanoj G petici iskoristio ni do pola, obzirom da koristim malo audio kanala (8 - 16) a imam i dosta MIDI hardvera, tako da mi je opterecenje CPU bas umereno, ali naglasavam POUZDANOST I STABILNOST SU PRIMARNE!!! Moze li to vasa ruDAW, i to sa OSX-om i LOGIC studiom? Ako je to tako, i ja cu da stanem u red za masinu...
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]() Sto se tice stabilnosti rada u Logic 8 Pro, ja cuh od kejkza da je radio i po 5-6 sati neprekidno (ili cak i duze), a da ruDAW nije ni stucnuo...E sad ako on laze, onda i ja lazem vas
![]() Naravno, da budem potpuno iskren (a mozete vidjeti da je i kejkz takav...samokritican i iskren) ima nekih stvari koje u OSX86 (verzija prilagodjena PCu ima popularni dodatak 86 na kraju) ne sljakaju najbolje. Recimo sleep mod na nasim ruDAWovima ne radi kako treba (ako to uopste nekome treba?) i to je otprilike JEDINI BAG KOJI SMO DO SADA OTKRILI a koji nismo rjesili uspjesno). No sve su to sitni bagovi na koje covjek zaboravi kada se sjeti da radi na brzoj, jednako stabilnoj (kada se radi o stabilnosti izvrsavanja samih aplikacija unutar OSXa) , apsolutno tishoj (tishoj sigurno od originalnog MacPro-a, jer se ruDAW prakticno uopste ne cuje) i mnogo jeftinijoj masini. Moracemo uskoro uraditi jos neke testove sa nesto zahtjevnijim interfejsima (mozda bas u studiu kod Kobca i Kona), pa cemo konacno objelodaniti i na prezentaciji da je OSX spreman za upotrebu.... Za sada su probani razni RME interfejsi + neki jeftiniji interfejsi za pocetnike (iz naseg testa svi koji uopste podrzavaju Macintoshe po specifikaciji) i do sada se pokazalo da inicijalno svi interfejsi koji rade na MAC-u, odmah nakon ukljucivanja i instalacije rade i na ruDAWu bez ikakvih problema (kejkz ce jos da me potvrdi ili mozda demantuje, pa eto, predlazem da ostale stvari on "dovrsi"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Poz.
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Ne vidim sta je tu problem?
![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali, koliko ja znam, Logic7 je extra stabilna prica, prepuna opcija i, realno, prosecan korisnik jedva da iskoriscava 30-40% mogucnosti programa. Naaarocito Logic-a!!! Pozdraw!!! ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Mene licno zanima kako rade stare aplikacije (kompajlirane za Gx procesore) pod OSXom na Intelu>? Kako taj emulator odradjuje posao?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
banned
|
![]()
Zavisi koja vrsta aplikacije je u pitanju. Programi koji rade u realnom vremenu su neupotrebljivi, dok npr. programi tipa word procesora ili jednostavnih izvrsnih programa rade dosta dobro. Ima i dosta programa koji ne rade uopste, a tu spada i veliki broj au plagova. Inace, taj emulator se zove Rosseta.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |