|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ovo me več muči par dana...
Nevjerovatno je koliko Monopoly zvukom liči na TB-303 po pitanju Square oscilatora kada se koristi samo jedan oscilator. Čak sam i na filteru primjetio neke dodirne točke. evo audio file (400kB): |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Jedna stvar koja me jako razočarala na Monopoly jest X-MOD. Naime, nisu napravili kompenzaciju pitcha. I kako ulaziš u X-mod tako ti sint odlazi u felš, toliko jako da se to več mjeri u notama. To me užasno smeta. Ukratko.... da nikad nisam imao Polysix, sada bih vjerovatno bio oduševljen. Ali ovako, več poznam taj zvuk. Mislio sam da su 4 oscilatora super cool, ali zanimljivo je da za "podrapan zvuk" kakav mi ima CS-15 moram potrošiti sva 4 oscilatora, dok su mi na CS-15 dovoljna samo dva za to isto. Iskreno - meni je CS-15 zvukom i mogučnostima neusporedivo bolji. Zvuk mu je bolji, konkretniji, oscilatori su prljavi (imaju taj jedan fantastičan zvuk). Na Monopoly su mi oscilatori pre mekani, i triangle je PREVIŠE TIH, gotovo neupotrebljiv, x-mod je loše izveden. To su prve impresije.... pa se možda okrenu nabolje. ![]() Al dobro, ima vremena.... valja ću izvuči nešto, što još nisam na Polysixu. Čitao sam review od jednog lika koji isto tako u početku nije bio zadovoljan sa Monopolyem. A onda kasnije kada mu je našao sve "sweet spot"-ove postao oduševljen. Nadam se da će tako biti i kod mene. Kako ganjam Monopoly preko Neptune 2, nešto sam jućer onako usput svirao na Neptunu. Jao kako dobar zvuk to ima. Dovolja su samo 2 oscilatora - instant satisfakcija - ma "med i mlijeko"... Budem par sekundi snimio, baš mi je ostao taj sound na panelu - a ono, složio sam ga u par sekundi. Na Monopoly šarafim i šarafim ali nikako da izađe nešto što već nisam čuo na Polysixu u Mono modu. ![]() Last edited by Don Solaris; 02-10-2007 at 07:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Koji CV standard koristi mono-poly?
1V/Oct ili Hz/Oct? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
1v/oct
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
thnx. fend ga mislio uzet pa mu je pobjego pred nosom na ebayu. a ja mu mislio slo?it sekvencer neki jednostavni... a jebiga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 9 white noise... | MUzzY | Audio Software | 15 | 21-08-2009 10:56 PM |
It might get loud - Film sa The Edge, Jimmy Page i Jack White | iatros | Pricaonica | 1 | 18-03-2009 05:00 PM |
Korg MonoPoly i MS-20 !!! | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 52 | 21-08-2007 05:32 PM |