|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Sve naravno počinje od stiha... savr?enog, lijepog, koji je rekao vi?e od tisuću riječi... no za pjesmu je potrebno vi?e linija i sad, huh, treba razvući taj stih, pretvoriti ga u tisuće drugih značenja i metafora da bismo dobili pjesmu.
Pozivam vas da mi ka?ete kako razvijate TEKSTOVE pjesama. Da li je ba? svaka linija napisana u inspirativnom tijeku ili ste morali nadopunjavati u nekom drugom raspolo?enju i da li je to značajno utjecalo na samu pjesmu... odnosno, da li vam se redovito događa "da pjesma razjebe stih"? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Hahahaha
![]() ![]() ![]() Kod mene pisanje u poslednje vreme uvek ide na gotovu muziku, i često radim dodatno na tekstu menjam itd... Tako da definitivno dođe do razjebavanja! ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
prva recenica strofe i refrena je inspiracija....
sve ostalo...po autobusima..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
E, pa to po autobusima me zanima ?to radite dalje, imate li kakve tehnike?
![]() Evo, ja ću dati jedan primjer kako ja radim često. Npr. pisala sam ne?to sa osobnog, filozofskog, emotivnog stajali?ta i tu sam stala. Sad o istome nastojim pisati sa aspekata ostalih čula. Znači.. npr. kad se to ne?to događa ili dogodilo, kakvi su mirisi, okusi, vizualno ?to se događa, kinestetički (vibracije u zraku npr.), opip, osjeti, dodir... Znači, poku?avam nastaviti o istome sa drugog aspekta. A VI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Molim administratore da uhvate hakera koji koristi Anitin nick i daje ovako vulgaran naziv za ovaj thread!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam,nisam tekstopisac,ali sve pohvale za naslov teme
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Iskreno...
trudim se samo da ima smisla..kao sto rekoh prve recenice dolaze inspiracijom ,ostalo (to po autobusima) je samo pronalazenje smisla tim prvim recenicama koje meni zvuce dobro.....skoro nikad nisam promenio te prve recenice u stihu...sve ostalo je na kontu njih.....prica,rima..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
usustini kao sto si ti rekla
"nastaviti o tome,samo sa drugog aspekta" p.s dobra recenica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
rijech "razjebe" u naslovu potpuno odgovara ..
opchenje, vodjenje ljubavi.. to je prava lirika! odgadjanje vrhunca.. dakle, uzmem olovku, ideja je u glavi, pochnem pisat, sve okej, prva strofa,druga.. pokushavam zadrzat feeling sto duze je moguche, odgadjam vrhunac.. kad inspiracija pochne popushtati zamislim rijechi/slogove kao boje.. pochinjem slikati.. u pochetku je to neodredjeno, slichno nadrealizmu (ekv, laufer..) poslje retushiram finim kistovima.. odbacujem suvishno nekad od tih vishaka nastaju nove slike i chesto bolje od pocetne ideje neki viskovi umiru neki dalje zive u drugoj pjesmi slichno jazz improvizaciji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
He, a lako bi ti mogao i ovaj post gore biti pjesma! Sigurna sam da izvrsno pišeš... hoćeš li nešto podijeliti sa nama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
r'n'b pjesma trazi vas komentar | Xproducer | Promocija radova | 12 | 08-12-2007 02:58 PM |
Vasa omiljena glazba (pjesma) u posljednje vrijeme.... | ANITA | Razno | 144 | 14-04-2007 10:33 AM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |
Pjesma Zena bez imena - drum set | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 04:07 PM |