Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2007, 08:33 PM   #21
D.K.
Junior Member

Exclamation Re: pomoc oko IBANEZ-a?

Ovako!!! Ja sam iz Hrvatske, neznam kakve su cijene kod vas i kakvog ste ukusa u soundu gitare!! Ja Imam Ibaneza RG570 Prestige, cjena oko 900E što je za takvu cjenu kod nas i što dobiš za tu lovu jedan od najboljih izbora!!!! Ko Jackson soloist recimo gitara koja vredi 2000-3000E!!! Humbackeri V7, V8 i singl S1 su odličan izbor od Hendrixa na singlu do Metallice na V8 i Slash solaža na V7! (ukratko)!!! Sa Laney - pojačalima uz Boss GE-7 vrhunski!!!!
Pozdraf!!!!
D.K. is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 10:26 AM   #22
analog
Senior Member

analog's Avatar

Default Re: pomoc oko IBANEZ-a?

Meni se licno ne dopadaju ti magneti..

Gitara je propevala kada sam ih zamenio. Zar prestige serija ne bi trebala uvek da ide sa dimarzio magnetima? Koliko se secam prestige samo oznacava da je vrat rucno obradjen (tja...) i da ima bolje magnete. nesto mi je skupa da bi dosla sa V7 i V8 za 900E. Bolje onda za te pare da se uzme obican RG iz 5xx serije.

Jedini ibanezov magnet koji mi se dopada je super 58 sa mog Semi-hollow Artist-a AS200 iz '81 i nema boga da cu ga ikada promeniti. Mislim da ga stavljaju i solid-body Artist-e AR-xxx. E sad, nisam proverio, ali prica se da nove verzije super 58, su slabije u kvalitetu od starih.

A ako nekome trebaju ti originalni ibanezovi magneti moze me kontaktirati, meni ne trebaju
analog is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 08:23 PM   #23
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by D.K. View Post
Ovako!!! Ja sam iz Hrvatske, neznam kakve su cijene kod vas i kakvog ste ukusa u soundu gitare!! Ja Imam Ibaneza RG570 Prestige, cjena oko 900E ?to je za takvu cjenu kod nas i ?to dobi? za tu lovu jedan od najboljih izbora!!!! Ko Jackson soloist recimo gitara koja vredi 2000-3000E!!! Humbackeri V7, V8 i singl S1 su odličan izbor od Hendrixa na singlu do Metallice na V8 i Slash sola?a na V7! (ukratko)!!! Sa Laney - pojačalima uz Boss GE-7 vrhunski!!!!
Pozdraf!!!!
Pa nije ba? "Kod nas" jer ovde na forumu ima ljudi sa svih strana
Ne znam kako imash 570 prestige, misli? valjda RG 1570? Neću se slo?iti sa tobom iz vi?e razloga, ponajvi?e zbog magneta koji su daleko od sjajnih da ne upotrebim neku te?u reč. Ne vidim ni?ta na toj gitari ?to bi zaslu?ivalo da gitara bude drastično skuplja od obične 500 serije japanca, jer običan Ibanez uzet u oglasima (400e) plus Dimarzio (200e) je mnogo manje od 900e a zvuči daleko bolje. Ako bi se stavili pristojni magneti u 1570 to bi pomoglo ali onda gitara ko?ta jo? vi?e. Ako ni?ta drugo, bar je lepa gitara. Ono ?to valja u prestige serijama su oni ne?to skuplji modeli koji su mahagoni i vrat kroz telo, i imaju ozbiljnije magnete.

Quote:
Zar prestige serija ne bi trebala uvek da ide sa dimarzio magnetima? Koliko se secam prestige samo oznacava da je vrat rucno obradjen (tja...) i da ima bolje magnete. nesto mi je skupa da bi dosla sa V7 i V8 za 900E. Bolje onda za te pare da se uzme obican RG iz 5xx serije.
Pa taj najjeftinije prestige zaista ima v7 i v8, ostali imaju bolje magnete. Naravno da je prestige pomalo prodaja magle, ali ?ta sad.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2007, 08:12 PM   #24
D.K.
Junior Member

Momci pitanje! Koji bi humbucker pasao na neck u kominaciji sa dimarzio superdistortion na bridge-u? Posto imam i single coil na sredini trebo bi i taj jedan iz dimarziove ponude! U globalu, htio sam da mi predložite jedan od onih koji nece toliko da izgubi na signalu za razliku od superdistortiona!!! Ili ići na 81&85 EMG-e!!! Sviram u dark gothic metal bendu a do sad nisam imao puno iskustva s ostalim pickup-ovima osim svojih V8, V7 i S1 na rg-u 1570!!!
Pitam za kombinaciju superdistortiona jer ga 2 gitarista koji svira samnom ima na svom RG-u!!! Zahvaljujem na sugestijama!!!
Old 16-09-2007, 08:14 PM   #25
D.K.
Junior Member

I da!! Moj prestige je made in japan i kupio sam ga novog u dućanu i ima V7, V8 i S1 magnete!!!
Old 17-09-2007, 01:44 PM   #26
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

To je te?ko nekog savetovati, konačno i ukusi se razlikuju. Ima? mnogo različitih varijanti, i ne postoji "ovo je dobro". Na primer ja ne bih nikad uzeo super distortion za bridge.
Ali probaj neku "pametnu" pretragu po forumima da vidi? ?ta su ljudi stavljali u gitare i kako su bili zadovoljni, na primer:
http://www.google.com/search?hl=en&c...ck&btnG=Search

Vidim da ima ljudi koji su stavljali ?to i ti u ibaneze. E sad, i to ti je rekla kazala, dok sam ne čuje?, neće? znati. ?to je nekom super drugom ne valja, zatim zavisi i od amp-a, efekata... Ovaj ili onaj setup će bolje ići sa jednom ili drugom gitarom.

EMG ti mo?e raditi posao, i to je neka sigurica ako uzima? na slepo, u smislu da neće? dobiti lo? rezultat za D? D? ali mo?da neće? biti i najsrećniji na svetu, a moraće? i da promeni? sve komplet uključujući i Dimarzio koji ti je u Bridge-u.
Old 18-09-2007, 08:23 AM   #27
D.K.
Junior Member

jou dushane, daj napiši koje ti magnete imaš na onoj stvari na space-u i koji amp koristiš! zahvaljujem, pozdraf!
Old 21-09-2007, 01:00 PM   #28
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Haha, pa lepo ako ti se svidja, ali meni se ba? i ne svidja toliko... Gitare su snimljene kao eksperiment sa raznim simulatorima, nikad ih ne bi tako snimao da je bilo za ozbiljno. Gitara je (ja mislim) bila Valley Arts sa Joe Burden magnetima. To bash i nije neka uobichajena kombinacija za D? D? varijante. Nije snimano kroz amp, ako si na to mislio kad si pitao "koji koristim".
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules